YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kabızlıktan Kurtulmak İçin 4 Doğal Yöntem

    Çoğumuzun tecrübe ettiği gibi kabızlık günlük hayatın en gereksiz ama en moral bozan rahatsızlığı olabiliyor. Neyse ki nadir görülen bir sorun olmadığı için her türlü şifası var. Bu listedeki yöntemleri hemen okuduktan sonra uygulamaya başlayabilirsiniz, hepsi çabuk etki gösteren ve çok kolay uygulanabilecek yöntemler.

    Doğal yağlar

    Avokado, zeytinyağı ve yemiş gibi doğal yağları tüketerek, bağırsaklarınızı kayganlaştırıp kabızlıktan kurtulabilirsiniz. Ama aynı zamanda şeker, beyaz un, beyaz pirinç, peynir ve yumurta gibi kabızlığı arttırabilen gıdalardan uzak durmanızda gerekiyor tabii ki.


    Pekmez

    Pekmez, sadece mineral ve vitamin deposu olması yüzünden sağlıklı bir besin değil. İçindeki yüksek seviyedeki magnezyum, kabızlığı gidermeye de yardımcı oluyor. Her gün yatmadan önce bir tatlı kaşığı pekmez yerseniz farkı hissetmeye başlayabilirsiniz.


    Zencefil ve nane çayı

    Zencefil ve nane, her zaman sindirim sistemi problemlerine o veya bu şekilde şifa amaçlı kullanılmıştır. Zencefil sindirimi hızlandırırken, nane ise sindirim sisteminizdeki kaslarınızın rahatlamasına yardımcı oluyor. Tabii çay olarak içtiğinizde sıcak su da sindiriminizin kolaylaşmasını sağlıyor. Sabah ve akşam birer fincan içerek sindirim sisteminizi hızlandırabilirsiniz.


    Kuru erik ve incir

    Kuru erik ve incir, tam anlamıyla lif depoları - her birinde neredeyse 1 gram lif var. Sindirim sisteminin sağlıklı ve normal bir şekilde çalışması için lifli gıdalar tüketmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Gün içinde atıştırmalık olarak tükettiğinizde, hem günlük lif ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz hem de sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz. Lif oranı diğer ikisi kadar yüksek olmasa da, kuru kayısı da sindirim sistemine çok yardımcı olan besinlerden birisi.

    Bonus: Gofret Pizza


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler