YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kahve İçen Kişilerin Başarılı Olma İhtimalinin Daha Fazla Olduğunu Gösteren 10 Madde

    Kahve içmeyi çok seviyorsunuz ama bunun başarınızla nasıl bir bağıntısı olduğunu bilmiyor musunuz? O zaman bu yazı ilginizi çekecek.

    1. Fiziksel olarak daha aktiftirler.

    Kahve kan dolaşımınıza girince adeta yakıt görevi görür. Ayrıca vücudunuzdaki adrenalin seviyesini belirgin miktarda yükselterek fiziksel performansınızı artırır. Kimleri spor salonuna gitmeden bir saat önce kahve içerseniz egzersizinizin daha rahat geçtiğini söylüyor.


    1. Sağlık açısından daha düşük risk grubundadırlar.

    Bazı araştırmalara göre, kahve içenlerin tip 2 diabet hastalığına yakalanma riski daha düşük. Bu araştırmanın dışındaki başka araştırmalar da, kahve içen diabet hastası kişilerin bu hastalıktan ölme risklerinin daha düşük olduğunu gösteriyor. Kahve aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklara karşı da koruyor.


    1. Daha akıllıdırlar.

    Kahvede bulunan kafein, beyindeki adenozin isimli transmitter'ı bloke ediyor. Bu yüzden de kahve içen kişilerin enerji seviyesi yüksek oluyor. Beyin fonksiyonları belirgin olarak daha yüksek seviyede çalışıyor. Kahve aynı zamanda tepki süresini, hafızayı ve genel bilişsel fonksiyonları da geliştiriyor.


    1. Beyinleri daha sağlıklıdır.

    Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların tedavisi olmasa da, kahve içen kişilerin bu hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğunu gösteren araştırmalar var.


    1. Daha az sıklıkta depresyon dönemlerinden geçerler.

    Harvard'da yapılan bir araştırmaya göre, günde birkaç bardak kahve içmek hem kadınlarda hem de erkelerde intihar riskini % 50 azaltabilir. Birkaç fincan kahve içmek ruh halinize iyi gelir ve depresyona girme olma riskinizi % 10 azaltır. Depresyondan korunmanın yolu olarak kaein gösterilmese de, araştırmacılara göre kahvenin ruh haline iyi gelen etkisi antioksidan olmasına bağlanabilir.


    1. Yaşam süreleri daha uzundur.

    Yapılan araştırmalara göre ve kahve içmenin sağlık açısından faydaları ele alındığında, kahve içen kişilerin kalp hastalıkları, kolesterol ve kan basıncı hastalıkları sonucu ölme riski daha düşük ve yaşam süreleri daha uzun.


    1. Obeziteye yatkınlıkları yoktur.

    Tembellik ve obezite kahve içicilerine uğramıyor. Yağ yakan takviye ilaçların çoğunun içindeki maddeler arasında kafeini de görürsünüz. Yapılan araştırmalarda, kafeinin yağ yakıcı bir madde olduğu ve metabolik hızınızı % 3-11 oranında, yağ yakımınınızı % 10-29 oranında artırdığı gösterildi.


    1. Beraber takılması eğlenceli ve komik kişilerdir.

    İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, kahve içen kişilerle çalışması daha heyecanlı ve bu kişiler ofis ortamını daha eğlenceli bir yer haline getiriyorlar. Bu kişiler aynı zamanda iyi birer takım oyuncusu ve diğer kişilerle iletişim kurmaktan hoşlanıyorlar.


    1. Daha fazla para kazanırlar.

    İngiltere'deki çalışanlar arasında yapılan bir araştırmaya göre, kahve içen kişilerin çay içen meslektaşlarına göre 2000 Pound daha fazla kazandıkları gösterildi. Aynı araştırmaya göre, kahve içen kişiler, çay içen kişilere göre işe daha az geç kalıyorlar.


    1. Yüksek başarı sahibi kişilerdir.

    Guardian'da yayınlanan bir makaleye göre, kahve içmek yüksek başarı sahibi kişilerin kimliklerinin bir parçası. Zaman kıtlığı içerisinde bir fincan kahve güne hızlı ve motive bir şekilde başlamalarını sağlıyor. Kahve içenler, sabahları yataktan istemeye istemeye çıkmak yerine bir an önce kalkıp hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler