YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    'Kahveyi Bırakmak Sevgiliden Ayrılmak Kadar Zor' Diyorsanız Bu Yazıyı Kaçırmayın!

    İçmeden güne başlayamadığınız, içecek vakit bulamadığınızda sizi dertlere sokan kahveyi yeteri kadar iyi tanıyor musunuz? Bir türlü ayrılamadığınız sevgiliniz, hayatınızın anlamı olan kahve hakkında 10 şaşırtıcı gerçeği sizler için derledik!

    İnanamıyorum! Kahve aslında kiraz çekirdeği mi?

    Hem evet hem de hayır! Şöyle ki kahve aslında, kahve ağaçlarının kirazı andıran meyvelerinin içindeki çekirdeklerdir. Bu benzerliğinden dolayı 'kahve kirazı' olarak da adlandırılırlar. Bu güzel meyvelerin her birinde iki çekirdek bulunur.


    Yok artık! Kahvenin rakibi petrol olamaz değil mi?

    Elbette olamaz ama şöyle de bir gerçek var ki petrolden sonra dünyada en çok ticareti yapılan madde kahvedir. Bütün dünyayı düşünün, şimdi o dünyanın tüm nüfusunun bir günde ortalama 2.2 milyar fincan kahve tükettiğini... Arabası olmayan ve petrole ihtiyaç duymayan insanların kahve tüketicisi olduğunu da düşünürsek petrolden daha fazla talep görmesi normal değil mi?


    Fil dışkısını 'dünyanın en pahalı kahvesi' diye satıyorlarmış doğru mu?

    Üzgünüz ama doğru! Black Ivory ismiyle satılan dünyanın en pahalı kahvesi Kuzey Tayland'da üretiliyor. En kaliteli kahve çekirdeklerinden birisi olan Arabica'yı tüketen fillerin dışkısından üretilen Black Ivory'nin tadı, filin kahve proteinlerini yakan mide asidinden gelir. Fillerin sindirim sisteminden geçtikten sonra dışkısından ayrılarak işlenir. Bir bardak Black Ivory kahvesi 50$'dır. Fil dışkısından kahve üretimi çok zor olduğu için bu kahve piyasada çok nadir bulunur.


    İyi kahveciler neden buzlu kahveyi daha pahalıya satarlar?

    Bu duruma gerçekten rastladınız mı bilmiyoruz ama olur da denk gelirseniz o kahve dükkanına teşekkür edin! Ciddiyiz... Buzlu kahve yapılırken kahvenin aromasını tam anlamıyla tadabilmek için iki kez demlenmesi gerekir. Bunun içinde daha fazla kahve yapılır. Bu yüzden buzlu kahveyi daha pahalıya satan dükkanlar takdir edilesidir.


    Espresso İtalya'da neden serbest piyasa üzerinden satılamıyor ki?

    Espresso, İtalya'da büyük bir öneme sahiptir. Hatta kişilerin günlük yaşamlarını bile etkilemektedir. Bu yüzden fiyatlar hükümet tarafından düzenlenir.


    Buralarda 'bana kahve verin' diyemezsiniz!

    Fransa'da bir kafeye oturup ''bir kahve alabilir miyim LÜTFEN'' demezseniz ya da kahveniz geldikten sonra teşekkür etmezseniz içtiğiniz kahveye daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalırsınız. Fransa'da kahve isterken nezaket göstermeyenler, gösterenlere göre daha fazla hesap ödeyebilirler. Aman dikkat!


    Bardaktaki kahvem hiç soğumasın istiyorum ne yapmam gerek?

    Yapmanız gereken hem çok basit hem çok lezzetli... Bonus olarak da güzel bir görüntü sağlayacak olan bir şey! Acaba ne? Tahmin edebildiniz mi? Kahvenize krema ekleyerek daha uzun süre sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Krema eklenen bir kahve sade kahveye göre %20 daha yavaş soğur.


    Kahveyi çok seviyorum ama çarpıntım oluyor :(

    Ooo kıyamam sana... Madem öyle sen de kahveni sade içmek yerine sütle beraber içmelisin. Süt, vücutta kahvenin daha yavaş emilmesine neden olur ve bu durum kafeinin uyarıcı etkisini azaltır. E tabi dilersen kafeinsiz kahveleri de deneyebilirsin.


    Roman yazarı Balzac kahveden mi öldü? Biz de ölebilir miyiz?

    Acı ama gerçek... Durun ama hemen telaşlanmayın! Aşırı dozda kahve öldürücü olabilir tabi bunun için çok kısa bir süre içerisinde (4 saat gibi) 100 bardak kahve içmeniz gerekebilir. Gelelim ünlü Fransız romancı Balzac'a... 51 yaşında hayatını kaybeden yazarın ölümüne hayatı boyunca içtiği 50 bin bardak kahvenin sebep olduğu efsanesine. Üstelik o zamanın kahve bardakları şimdikilerden oldukça daha büyüktür. Balzac ölürken; '' Ölümümün yegane sebebi 50 bin fincan kahvedir'' demiştir.


    Fight Club (Dövüş Kulübü) değil Starbucks!

    Kült bir film olan Fight Clup hemen gözünüzün önüne gelsin. Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter'dan sonra hatırladığınız başka ne var? Durun, biz tahmin edelim. Kahve bardakları... Filmin yönetmeni David Fincher, bir röportajında filmin her sahnesinde görünen en az 1 adet Starbucks bardağı olduğunu belirtti.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler