YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karabuğday çorbası nasıl yapılır?

    Karabuğday çorbası hazırlamak için gerekli malzemeler; karabuğday, zeytinyağı, soğan, et veya tavuk suyu, yoğurt, yumurta, limon suyu ve tuzdur.

    Önce tencerenin altını açıyoruz, dört kaşık sıvı yağı tencereye döküyoruz. Bir adet doğranmış soğanı yağa ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.

    Kara buğday dengeli ve sağlıklı beslenen herkesin sofrasında olmalıdır. Kara buğdayı ekleyip soğanla birlikte bir süre daha kavurmaya devam edelim. Tatlandırmak için bir ölçü tuz ekliyoruz ve yine 1,5 litre tercihen et veya tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Tencerenin ateşini ayarlıyoruz, kapağını kapatıp bir süre hazır olana kadar bekliyoruz.

    Çorba pişerken sosunu hazırlamak için yumurtayı bir kaba kırıyoruz. Ardından karıştırıyoruz. Arkasından bir bardak yoğurt kaba eklenir. Tatlandırmak ve ekşilik vermesi için limon suyu vardır. Sosumuz hazır şimdi çorbamız piştiğinde üstüne ilave edeceğiz.

    Çorbanın suyundan azar azar yoğurda ekliyoruz. Yoğurdu çorbanın sıcaklığına alıştırıyoruz. Yoğurt gereken sıcaklığa ulaştıktan sonra dikkatli bir şekilde azar azar çorbaya ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. İlave ettikten sonra son bir kere karıştırıyoruz. Kara buğday çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler