YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karaciğer Yağlanmasına Karşı Kalkan Olan 7 Süper Besin!

    Toplumda her beş kişiden birinde ne yazık ki karaciğer yağlanması görülmekte... Bu duruma çare olarak Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger'in karaciğer yağlanmasına karşı tüketilmesini önerdiği 7 süper besin var!

    Sarımsak, soğan ve enginar gibi beyaz renkli sebzeler

    Sarımsak ve soğan başta olmak üzere, beyaz renkli sebzeler bu noktada çok büyük önem taşıyor. Sülfür içeren bu yiyecekler, karaciğer yağlanmasına neden olan kimyasal maddelerin karaciğer hücrelerinden uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda enginar, karaciğer detoksunu sağlayan en iyi sebze!


    Yağsız süt ürünleri

    Süt ve süt ürünlerini tüketmek, vücudun ihtiyacı olan proteini sağlar. Dikkat edilmesi gereken nokta ise aşırıya kaçmamaktır. Bu süreçte ise süt ürünlerini yağsız tercih etmek gerekir.


    Böğürtlen, mor üzüm ve yaban mersini gibi mor renkli meyveler

    Antioksidan açısından zengin olan kırmızı meyvelerin tüketilmesi, karaciğerde fonksiyon bozukluklarının giderilmesini sağlar. Karaciğer yağlanmasına neden olan toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması için koyu mor renkteki kiraz, böğürtlen, kızılcık, mor üzüm ve yaban mersini gibi mor meyveleri ara öğünlerde tüketebilirsiniz.


    Tam buğdaylı tahıllar

    Tam buğdaylı ekmek, yulaf kepeği, çavdarlı gevrek gibi kompleks karbonhidrat bakımından zengin tahıl grubu besinler, aynı zamanda liften de zengin olduğundan her gün uygun miktarlarda tüketebilirsiniz. Böylelikle karaciğerinize destek sağlamış olacaksınız. Önemli olan husus, tahılların tam buğday ya da kepekli olması.


    Kuru baklagiller

    Bitkisel protein ve lif içeriğinin yüksek, doymuş yağ içeriğinin düşük olması bakımından kuru baklagiller, karaciğer yağlanmasına karşı tüketilmesi gereken besinlerden. Haftada 2 kez kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi kuru baklagil yemeği tüketmeye özen gösterilmeli.


    Kırmızı renkli meyve ve sebzeler

    Domates, karpuz, kızılcık, kırmızı biber başta olmak üzere, kırmızı renkli meyve ve sebzeler de çok güçlü antioksidan olan likopen ve C vitamini bolca bulunur. Karaciğer yağlanmasına karşı antioksidan desteği için kırmızı meyve ve sebzeler öğünlerde tüketilmeli.


    Su ve diğer sağlıklı içecekler

    Karaciğer detoksu için her gün 2 / 2,5 litre su içmeye özen gösterilmeli. Suyun yanı sıra şekersiz komposto, ayran, çorbalar, maden suyu, kefir vb. tüketerek sıvı alımına destek yapabilirsiniz. Suyun dışında tükettiğiniz içeceklerin şekersiz ve doğal olmasına özen gösterin. Aksi taktirde hastalığınızı ikiye katlamış olacaksınız.

    BONUS: SARIMSAKLI ÇITIR PATATES


    En Çok Aranan Haberler