YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karadut Pekmezli Armut Tatlısı

    Bu tarifi oluştururken biraz Ankara ve çevre bölgelere doğru giderek yapmak istedik. Tabii ki; Ankara’ya ait tatlı olan armut tatlısını biraz değiştirmek ve yanında yenilikçi malzemelerle beraber ortaya koymak istedik.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 20dk
    Kalori/Porsiyon -

    Bu tarifi oluştururken biraz Ankara ve çevre bölgelere doğru giderek yapmak istedik. Tabii ki; Ankara’ya ait tatlı olan armut tatlısını biraz değiştirmek ve yanında yenilikçi malzemelerle beraber ortaya koymak istedik. Bu güzel tarifin lezzetli hikayesi için sitemize bekleriz :)

    Malzeme Listesi

    4 adet orta boy armut
    6 yemek kaşığı karadut pekmezi
    1 adet çubuk tarçın
    göz kararı şeker
    göz kararı su

    (4 Kişilik - 30 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle armutların saplarına dokunmadan güzel bir biçimde soyun ve ikiye bölerek içerisindeki çekirdek kısmını alın. Daha sonra ocağa şeker hariç tüm malzemelerinizi koyun. Su miktarını armutların biraz üzerinde kalacak şekilde olmalı. Kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte ve kaynaması başlayınca kısık ateşe alın. Bu sırada kendine gelmiş olan karadut pekmezli su karışımının tadına bakarak ve armutun da meyve şekerini hesaba katarak arzu ettiğiniz gibi şeker orantısını ayarlayın. Burada espritüel bir yaklaşım yapabiliriz. Kaynamaya başlayana kadar bir tanecik armuttan zarar gelmez deyip tadına bakarak orantısını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

    Adım 2

    Kısık ateşte piştikten sonra armutlarınızı dikkatlice suyundan çıkararak kenara alın ve soğumaya bırakın. Armutları kenara aldıktan sonra çubuk tarçını çıkarın ve suyu kaynatmaya devam edin. Kendi pişirim suyu armut tatlımız için aynı zamanda koyulaşınca sos haline gelecek. Sos kıvamına gelinceye dek kaynatın ve altını kapatıp bir kaba alarak soğumaya bırakın.

    Püf Noktası

    Reçetede tam gramaj vermememizin sebebi pekmezlerin içerisinde bulunan meyvelerin fruktoz adı verilen meyve şekeri ayrıca pişiriminde kullanılan şeker ve asidik etki yaratan limon suyundan dolayıdır. Daha öncelerde vermiş olduğumuz Tahinli ve Misket Limonlu Dondurma tarifiyle servis edebilirsiniz..

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler