YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kaşıkladık, Ekmeğe Sürdük: Palm Yağı Gerçekten Kanserojen mi?

    Son zamanların tartışma konusu olan palm yağı hakkında tüm bilinmeyenleri açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Afrika kökenli olan yağ, dayanıklılığı ve ucuz olması sebebiyle gıda ve kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılıyor. Peki bu yağ söylendiği gibi zararlı mı?

    Fındık ezmelerinde kullanılmasıyla gündem konusu olan palm yağı aslında gıda sektörünün birçok alanında yerini alıyor. Çikolata, bisküvi, kek, dondurulmuş patates bunlardan sadece birkaçı. Kozmetik ürünlerinde de kendini var eden bu yağ, bebek ürünlerinde bile mevcut!

    Yediğimiz, içtiğimiz ve hatta giydiğimiz birçok şeyde bulunan bu yağın gerçekten kanserojen etkisi var mı?

    Annelerin, "Eyvahlar olsun! biz ne çok yedik bu palm yağından, yanlış mı yaptık acaba?" serzenişlerinden sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de palm yağı kullanılan ürünlerin araştırılacağını belirtti. Şunu da eklemeyi unutmadı tabii: "Ülkemizde bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir."


    Bakanlığın açıklamasından sonra halkın güvenoyunu kazanan hocaların hocası Canan Karatay'ın da elbette söyleyecek birkaç lafı vardı...

    Karatay'a göre, şeker zaten başlı başına kanserojen madde. Palmiye yağı ise çoklu doymamış çekirdek yağı. İşlem görmüş hali ne yazık ki vücudumuz için tehlikeli. Tıpkı trans yağlardan olan ayçiçek ve mısır özü yağı gibi... Canan Karatay, işlem gördükten sonra meydana gelen trans yağların yüzde 1.500 kanserojen olduğunu belirtiyor. Yalnız kanserojen değil, vücuda girdikten sonra yavaş yavaş hücreleri bozuyor diye de ekliyor.

    Canan Karatay, trans yağlar hakkındaki sözlerini şu şekilde sürdürüyor: "Kanserin yanı sıra, şeker hastalığı, depresyon, alzheimer, troit hastalıkları, karaciğer yağlanması altında da trans yağlar yatmakta." Tekrar etmekte fayda var, bu konu sadece palm yağı için değil, tüm trans yağlar için geçerli.


    Palm yağını içeren ürünlerden en sık kullandıklarımız

    . Fındık kremaları

    . Bebek mamaları ve bebek bezleri

    . Duş jelleri ve şampuanlar

    . Dondurulmuş pizza ve patatesler

    . Bazı temizlik ürünleri

    . Dondurmayı pürüzsüz hale getirmek için de kullanılmakta

    Satın almaya karar verdiğiniz ürünü almadan önce mutlaka etiket kısmında incelemenizi tavsiye ediyoruz...

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler