YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kayısının Faydaları Nelerdir?

    Kayısı ülkemizde sıkça tüketilen oldukça lezzetli turuncu renkli bir meyvedir.

    Lezzetiyle mevsime göre hazırlanmış meyve tabaklarında muhakkak yerini alan ve oldukça sevilen bir besindir. Şekerli tadı olan kayısının hem günlük şeker ihtiyacını karşılamada hem de anlık olarak açlık hissini ortadan kaldırmada belirgin bir etkisi vardır.

    İnsanların ara öğünlerinde abur cubur diye nitelendirilen birtakım atıştırmalıkları tüketmek yerine kayısı tüketmeleri çok daha yararlı olacaktır. Kayısı, sadece doyuruculuğu, lezzeti ve kokusuyla değil aynı zamanda da sağlıklı ve vücuda yararlı oluşuyla da bilinmektedir.

    Hatta marketlerde satılan hazır meyve sularının en çok tercih edilenlerinden bir tanesi de kayısı suyudur.

    Bonus: Sürpriz Armut

    Kayısının Sağlığa Etkileri

    1. Cilt Sağlığı

    0159762_0.jpeg

    Kayısı içerisinde A, C ve B vitaminlerini bulundurur. Bu yönüyle cilt sağlığı için oldukça yararlıdır. Cildin aşırı yağlanmasını engeller, cilde parlaklık verir, ölü derilerden kurtulmaya yardımcı olur, ciltte canlı, yumuşak ve sağlıklı bir görüntü oluşturur.

    2. Kabızlık Sorunu

    karin-agrisina-ne-iyi-gelir

    Kayısı tüketmek kabızlık sorunu yaşayan kişilerde sıklıkla ve ilk olarak başvurulan yöntemlerden biridir. Kayısının kabızlığı giderdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Kabızlık sorunu yaşayan kişilerin düzenli olarak ve yeterli adette kayısı tüketmesi bu problemi kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Çünkü kayısı sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve bağırsakların çalışmasını hızlandırır.

    Bu yönüyle kilo vermede de etkilidir. Eğer kabızlık problemi yaşıyorsanız ve kayısı ile ilgili herhangi bir alerjik probleminiz ya da başka bir hastalığınız bulunmuyorsa mutlaka bu kabızlık rahatsızlığından kurtulmak için kayısıyı ister yaş isterseniz de kuru olarak denemelisiniz.

    Sindiriminize Yardımcı Olacak Bir Tarif:

    3. Saç Sağlığı

    2014sarı-saç-profil1

    Kayısının saça da iyi geldiği gözlenmektedir. Gerek meyve olarak tüketildiğinde gerekse kayısı sağı saça uygulandığında saç dökülmelerine engel olabilmektedir. Aynı şekilde saça sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırılmasına destek olan kayısı, saçlı deride meydana gelen problemlere de çare niteliği taşımaktadır.

    4. Ateş Düşürücü

    çocuk-ve-bebeklerde-yüksek-ateş

    Kayısının ateş sırasında uygulanması halinde ateşi düşürdüğü de gözlenebilmektedir. Her ne kadar ateş yükseldiğinde uygulanan birincil yöntem olmasa da kayısı da ateşi düşürmeye yardımcıdır.

    5. Astım Hastalığı

    astim-krizinde-neer-yapilir

    Kayısının astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarında yardımcı bir rolü olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Düzenli tüketildiğinde solunum problemlerinin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur.

    6. Göz Sağlığı

    210320161030386968575_2

    Kayısı göze de oldukça iyi gelmektedir. Görme konusundaki rahatsızlıklara yardımcı olan kayısı yaşlanma döneminde görülen katarakt probleminin etkilerini azaltmaya ve yavaşlatmaya da yardımcıdır.

    7. Stres Önleyici

    1-stres-gida-anagorsel

    Kayısının yorgunluğu aldığı da bilinen bir gerçektir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluk hissini azaltarak stresi önlemeye yardımcı olur. Stresli bir hayatınız var ise düzenli olarak kayısı tüketmeniz bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir.

    Kayısının Diyetinizdeki Önemi

    kaysi

    Kayısı diyetlerde önemli bir yere sahiptir. Besleyici ve doyurucu olan kayısıyı diyet yapanlar az miktarda diyetlerinde tüketmektedirler. Ancak şeker oranının fazla bulunması ve enerjisinin yüksek olması fazla tüketildiğinde kilo alımına yol açabilmektedir. Dolayısıyla kayısıyı her gün belirli miktarda ara öğünlerde açlık hissini bastırmak için tüketmek faydalı olacaktır.

    Kayısı, yaş meyve olarak tüketilmesinin yanında kurutulmuş halde de diyetlerde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle yoğurtlara ve salatalara ilave edilerek de tüketilen kayısı bağırsakları çalıştırmasıyla kilo vermek isteyen kişilerce ilk başvurulan yöntemlerden ve besinlerden bir tanesidir.

    Fazla Kayısı Yemenin Bir Zararı Var Mıdır?

    Kayısı genel olarak faydalı bir meyvedir. Dolayısıyla vücuda bilinen ciddi bir zararı yoktur. Ancak tabii aşırı miktarda kayısı tüketiminden kaçınmak gereklidir. Aşırı tüketilmesi halinde vücutta şişme, kasılma ve ishal gibi birtakım olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yine de belirgin bir hastalığı olanlarında ya da hamile olan ve emzirme dönemindeki kadınların tüketimi konusunda doktorlarına başvurmaları önemli bir hal almaktadır. Her gıda fazla tüketildiğinde çeşitli olumsuzluklar yaratabilmektedir. Bunun önüne geçmek için sağlıklı olduğuna inandığımız besinleri dozunda ve vücut için yeterli miktarda tüketmek en doğrusu olacaktır. Ne kadar faydalı vitamin ve mineral de olsa her şeyin aşırısı vücuda zarar verebilmektedir. Doğru ve sağlıklı beslenme bunlara dikkat edilmesiyle olur ancak.

    Kayısının Besin Değerleri

    100 g kayısının;

    • Enerji (kcal) 250
    • Karbonhidrat (g) 50.46
    • Protein (g) 5.32
    • Yağ (g) 0.59
    • Lif (g) 11.23
    • Kolesterol (mg) 0
    • Sodyum (mg) 12
    • Potasyum (mg) 1654
    • Kalsiyum (mg) 100
    • Vitamin A (mg) 1589
    • Vitamin C (mg) 42.54
    • Demir (mg) 3.84
      Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler