YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kedi Sahipleri, Kedinizi Sakın Bu 6 Yiyecekle Beslemeyin!

    Arta kalan yemekleri ufaklığa ikram ederken iki kere düşünün...

    Kediler: Hayatımızı güzelleştiren 'huysuz ve tatlı' varlıklar...

    Bize nihavend makamında Türk Sanat Müziği şarkılarını hatırlatmakla, hayatımızı güzelleştirmekle de kalmıyorlar; görünen o ki bizi daha zeki insanlar haline bile getirebiliyorlar :)

    Kedileri çok seviyoruz biz! Mama istemek için mutfak kapısında ayağımıza sürtündüklerinde, yere attığımız pipetleri yakalamaya çalıştıklarında çok seviyoruz. Salatalık korkularıyla komik videolara konu olduklarında, gece dışarıdaki seslerden korkup ayağımızın ucunda uyuduklarında çok seviyoruz. Öyle çok seviyoruz ki, tırnaklarını kaşımak için mobilyaları mahvettiklerinde bile kızamıyoruz, mamalarını bitirmelerine rağmen soframızdan bir şey istediklerinde dayanamıyoruz.

    _Yalnız biraz yanlış yapıyoruz; çünkü kedileri şimdi sıralayacağımız yiyeceklerle beslemek sağlıkları için son derece zararlı!

    _


    1. Çiğ Balık

    Çiğ balık yiyen kediler aslında bir çizgi film efsanesi ve öyle de kalmalı.

    Çünkü çiğ balıkta yer alan Tiaminaz isimli madde, kedilerde

    Tiamin adı verilen B vitamini çeşidini nötrleştirir. Bu eksiklik sindirim sistemi problemlerinin yanı sıra sinirsel rahatsızlıklara ve hatta havale geçirmelerine bile sebep olabilir!


    1. Soğan & Sarımsak

    Kediler, alyum içeren maddelere karşı köpeklere nazaran iki kat daha fazla duyarlılardır. Alyum deposu olan soğan ve sarımsaktan azıcık yemek bile, kedilerde alyuvar rahatsızlıklarına, hatta Anemi'ye (kansızlık) sebep olur.

    P&G'de veteriner beslenme uzmanı olarak çalışan Dr. Sally Perea'ya göre, "Bebek kedileri insanlar için olan bebek mamalarıyla beslemek bile tehlikeli olabilir. Bu şirinliği illa yapacaksanız, mamanın soğan unu içerip içermediğini mutlaka kontrol edin."


    1. Çiğ Yumurta

    Protein, bütün hayvanlar için olduğu gibi kediler için de oldukça yararlıdır. Gel gelelim kediler, genelde çiğ yumurtada bulunan ve pişirme anında ölen Salmonella parazitine karşı oldukça hassastırlar.

    Çiğ yumurta kedinize salmonella bulaştırabilir, salmonella da kedinizde pankreas iltihaplanmasına sebep olabilir... Dr. Perea, kedinize pişmiş yumurta vermenizi, onu da oldukça dikkatli miktarda vermenizi öneriyor.


    1. Kemik

    Kedinize bir köpekmiş gibi davranmadığınızın farkındayız. Biz yine de uyaralım:

    Kedilere dişleri kadar veya dişlerinden daha sert yiyecekler vermek onların diş yapılarına mutlaka ama mutlaka probleme sebep olur, hattâ bağırsaklarını bile delebilir :(


    1. Kafeinli İçecekler

    İkide bir sulanıyorlar ya içeceklerinize, kedinizi kibarca masanın üzerinden alıp yere bırakın :)

    Kafein tüketimi kedinizin kalp ritminde bozulmaya sebep olur. Hatta çok kahve, sizin kalp ritminizde bozulmaya da sebep olabilir, günde birkaç bardağın üzerine çıkmamanızı öneririz.


    1. Süt

    Süt, bebekken güzel de yetişkinliğe erişmiş bir kedi için o kadar da faydalı değil...

    Sütte fazla fazla bulunan laktoz, fazla tüketimi halinde kedinizin sindirim sistemini darmadağın edebilir; biriciğinizi durmak bilmez bir ishale sürükleyebilir. Sırf kıyak olsun diye su kabına süt koyarken artık iki kere düşünürsünüz :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler