YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    ''Keşke Daha Önce Bilseydim'' Diyeceğiniz 25 Mutfak Tüyosu

    Neredeyse dahiyane olan bu tüyorlarla hem yemek hazırlarken hem de pişirirken kolayca zaman kazanabilirsiniz.

    Çember kek kalıbıyla mısır ayıklayın

    Mısır tanelerini kolayca koçanından ayırmak için mısırı çember kek kalıbının ortasındaki boşluğa dik olarak yerleştirin. Mısırı tepesinden elinizle tutarak sabitleştirin ve bir bıçakla kenarlarından dikey olarak geçerek mısır tanelerini koçandan keserek ayırın. Mısır taneleri çember kalıbın içine düşecek ki bu da ekstra bulaşık çıkmayacak demek!


    Makarnayı sudan geçirmeyin

    Makarnayı süzdükten sonra sudan geçirirseniz doğal tadı ve nişastası kayboluyor, bu da sosun makarnaya yapışmamasına sebep oluyor. Bazı tarifler bu yüzden makarnayı pişirdiğiniz suyu kenara ayırıp sosu pişirirken kullanmanızı tavsiye ediyor. O yüzden makarnayı sudan geçirmeyin, sadece süzün ve geniş bir tavada soğuması için bekletin.


    Dağılmış bir kek için göz yaşı dökmeyin...

    Üzülmek yerine cam bir kaseye dağılmış kek parçalarını krem şanti ve meyve parçalarıyla kat kat sıralayarak yeni bir kekli tatlı yaratın!


    Fırın tepsisiyle mutfak tezgahınızı temiz tutun

    Kullanacağınız bütün malzemeleri, yemeği hazırlamaya başlamadan önce boş bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. Bu şekilde hem dökülen parçalarla sonradan uğraşmak zorunda kalmazsınız hem de pişirirken malzeme arama derdinden kurtulursunuz.


    Pizza kesiciyle taze baharatlarınızı doğrayın

    Bıçağınızı bir kenara kaldırın, onun yerine maydanoz gibi baharat otlarını üstünden pizza kesiciyle geçerek hızlıca doğrayın gitsin. Pizza kesiciyi küçük çocuklar için makarna veya krepi çabucak minik parçalar halinde doğramak için de kullanabilirsiniz.


    Bir kaseyi tezgah çöpü olarak kullanın

    Yemek yaparken bütün artakalan kırıntı, yumurta kabuğu, cart curt her şeyi tezgahın üstüne yerleştirdiğiniz bir kasenin içine atın. Hem mutfağın çok kirlenmesini önlemiş olursunuz hem de çöp kutusuna atmaya çalışırken yere dökülen damlalardan ve tanelerden kurtulmuş olursunuz. Daha da kolaylaştırmak istiyorsanız kasenin içine bir poşet yerleştirin.


    Haşlanmış yumurtanın kabuğunun kolay soyulması için tuz kullanın

    Hani bazı yumurtaların kabuğu büyük parçalar halinde kolayca soyulmaz da, yumurtanın kendisine yapışıp minik minik kırıntılar halinde soyularak sizi yumurtadan soğutur ya? İşte tam bu durumu önlemek için yumurtaları haşlarken suya bir çay kaşığı tuz atın.


    Mikseri mutfak süngeri kullanmadan temizleyin

    Mikserin 3'te 1'ini ılık suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık detarjanı koyun. 10 saniye boyunca mikseri bu şekilde çalıştırın. Durulayın ve kuruması için kaldırın. Bu kadar!


    Hemencecik gurme ekmek kırıntıları hazırlayın

    Artakalan burger veya hot dog ekmeğiniz var mı? Bunları minik parçalara elinizle bölün, bir dolap poşetine yerleştirip buzluğa atıp dondurun. İhtiyacınız olduğunda hiç erimelerini beklemeden bir mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelene kadar rondolayın.


    Mikrodalgayla limonun suyunu kolayca sıkın

    Bir limonu 10 saniye boyunca mikrodalgada pişirin, bu şekilde limonun içindeki zarlar yırtıldığı için suyunu çıkarmak çok kolaylaşıyor.


    Rende yardımıyla kolayca turta hamuru hazırlayın

    Hamurunun içinde tereyağı içeren her tarif için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Una tereyağını parçalar halinde yerleştirip sonra onu yoğurmak için ter dökmek yerine, bir tereyağı kalıbını buzlukta dondurun sonra da unun üstüne rendeleyin.

    Hatta bu yöntemi börek yaparken yufkaların arasına tereyağı koyarken de kullanabilirsiniz.


    Sos ve yahniler için artakalan şaraplarınız kullanın

    Artakalan şaraplarınızı buz kalıplarına döküp dondurun. Klasik bir buz kalıbından çıkan 8 küp donmuş şarap 1 su bardağı eder. Bu şarap küplerine yemeklerinize tat katması için kullanabilirsiniz.

    Beyaz ve köpüklü şaraplar, kremalı ya da sulu yemekler/çorbalar için, kırmızı şarapsa domates ya da etli yemekler için ideal.


    Doğal/Organik fıstık ezmesini ters çevirin

    Bu tür fıstık ezmesi aldıysanız, kapağını açtıktan sonra o biriken yağla fıstık ezmesini karıştıracağım diye canınız çıkmış, ama elde kalan sadece yağlı bir kavanoz ve kuru bir fıstık ezmesi olmuş olabilir. Bu dertten kurtulmak için fıstık ezmesi kavanozunu açamadan önce ters çevirip bir gece boyunca bekletin. Bu şekilde kavanozun kapağında birikmiş olan yağlar, fıstık ezmesinin kendisine karışmaya başlayacak ve sonunda daha kremamsı ve karıştırması kolay bir hal alacak. Kapağının sımsıkı kapalı olduğundan emin olun ama!


    Balkonu buzdolabı olarak kullanın

    Mesela, eğer bir parti filan düzenliyorsanız ya da herhangi farklı bir nedenden dolayı kısa bir süreliğine buzdolabında yoktan yer var etmeye çalışıyorsanız ve hava 4 derece ya da daha da soğuksa ihtiyacınız olmayan malzemeleri buzdolabından çıkarın, buz kutusunun içine yerleştirin, buz kutusunu da tercihinize göre yerleştirin!


    Cips mi arttı?

    Doritosları iyice ufalayın, temiz bir biber değirmenin içine doldurun ve kafanıza göre peynirli makarnadan tutup kremalı brokoliye kadar her şeyin üzerine serpin! Birkaç farklı çeşidi bile karıştırabilirsiniz ve hatta cips bile kullanabilirsiniz


    Yumurtaların sarılarını ayırmak için boş bir su şişesi kullanın

    Kaseye bir yumurtayı kırın. Sonra kapaksız pet şişenin ağzını yumurtanın sarısına yakın tutarken şişeyi yavaşça sıkın. Sıkmayı bırakırken yumurtanın sarısı pet şişenin içine çekilecek - sonra sarıyı hemen başka bir kaseye boşaltabilirsiniz.


    Mutfak makasınızla olan bağlarınızı güçlendirin

    Sadece ambalaj kesmek için kullanmaktansa, pişmiş veya narin sebzeleri direk bir kaseye doğramak için mutfak makasınızı kullanın.


    Çeri domatesleri çabucak yarıya kesin

    Bir daha ki salata projenize zaman kazanmak için şu yöntemi deneyin: İki tane aşağı yukarı aynı ebatlarda olan plastik kapağı alın. Bir tanesinin üstüne çeri domateslerini yerleştirin, diğer kapağı domateslerin üstüne yerleştirip elinizde sıkıca ama domatesleri ezmeyecek şekilde sabitleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla bütün çeri domateslerini bir kerede ortadan kesin.


    Elma kesicisiyle patates dilimleyin

    Mükemmel elma dilim patatesler için.


    Taş gibi dondurmayı yumuşatın

    Keskin bir bıçağı sıcak suyun altında ısıtın. Sonra dondurmayı 3 cm'lik kareler halinde kesin (dondurmanın dibine kadar gitmenize gerek yok aşağı yukarı 3 cm derinliğinde kesilmesi yeter) Bu şekilde dondurmanın temas alanı fazlalaşmış olacak ve daha çabuk erimeye başlayacak. Dondurma kepçesini de sıcak suda ısıtın ve kolayca servise başlayın.


    Son dakikada donmuş eti çözdürün

    Okul yıllarımızdan hatırlayacağımız gibi metal, ısıyı iletir. Şimdi, donmuş eti temiz bir poşetin içine yerleştiriyoruz ve ters çevrilmiş bir aluminyum kasenin üstüne yerleştiriyoruz. Bir diğer aluminyum kaseyi ılık suyla dolduruyoruz ve etin üstüne yerleştiriyoruz. 5-10 dakika içinde etiniz çözülmüş olacaktır.


    Küfü kesin

    Aklınızda bulunsun: Sert gıdalar yumuşak gıdalara göre daha kurtarılabilir niteliktedirler. Çedar veya parmesan gibi sert peynirlerdeki küfler genelde peynirin iç taraflarını kolayca etkileyemezler, o yüzden üstünde küf gördüğünüzde bir cm peynirin içine doğru keserek peynirinizi kurtarabilirsiniz. Aynı şeyi havuç veya biber gibi gıdalarda da yapabilirsiniz. Ama yoğurt, yumuşak peynir veya yemeklerde küf görürseniz hemen atın!


    Yumurta dilimleyicisiyle dünyayı doğrayın

    Tatlılar ve meyve salataları için çileğe ihtiyaç duyduğunuzda hemen bir yumurta dilimleyicisine yapışın. Veya salata ya da pizzalar için mozzarellayı eşit olarak dilimlemek için kullanın. Aslında aşağı yukarı haşlanmış yumurta sertliğinde olan her şeyi rahatça dilimlemek için kullanabilirsiniz.


    Cam turşu kavanozu kapaklarını mükemmel sahanda yumurta yapmak için kullanın

    Tam daire sahanda yumurtalar için cam turşu kavanozu kapaklarını yağlayın ve ocakta ısınmakta olan bir tavanın içine yerleştirin. Her kapağın içine bir yumurta kırın ve tam kıvamda yumurtalar için 5 dakika boyunca bu şekilde pişirin. Kavanoz kapaklarını bir maşa yardımıyla tavadan çıkarın ve yumurtaları servis edin.


    Mikrodalgada yumurtalı ekmek yapın

    Yumurtalı ekmek yapmak için bir fincanın dibini tereyağ ile ovun ve fincanı ağzına kadar doğranmış ekmek parçalarıyla doldurun. Bir kasede bir yumurta, 3 yemek kaşığı süt ve bir tutam tarçını iyice çırpın. Bu karışımı fincanın içine dökün ve 1 dakika boyunca mikrodalgada pişirin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler