YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Keşkeğinden Mısır Gömbesine Kadar 'Datıveemeniz Gereken' Denizli’ye Özgü 10 Lezzet

    Sakin kent hayatı, gelişen sanayisi ve her daim insanı neşelendiren sevimli konuşma ağzıyla Denizli denilince yüzde bir tebessüm oluşur! Sımsıcak bir bornoz yumuşaklığıyla hafızalarımızda yer eden bu kentin lezzetleri de akıldan çıkacak gibi değil!

    Denizli Usulü Keşkek

    Keşkek, Ege’nin her daim revaçta olan yöresel lezzetlerinden birisidir ancak iş Denizli’ye gelince bu yemek başka bir tarz kazanıyor. Denizli usulü keşkek, didiklenmiş et, buğday ve nohudun çömlek içinde bütün gece pişirilmesiyle yapılıyor. Hâl böyle olunca üstüne gezdirilen salçalı sosla yenen bu lezzete ancak ertesi sabah kavuşabiliyorsunuz. Film mutlu sonla bitecekse, o kadar da bekleyiveririz.

    Tam Bir Takım Oyuncusu: Mısır Gömbesi

    Beyaz un yerine mısır unundan yapılan bu böreğimsi yemeğin içinde lezzetine lezzet katan kıymalı bir iç sizleri bekliyor.
    Lahana turşusu ve tarhana çorbasıyla sıcak olarak servis edilen mısır gömbesi, tamamen Denizli’ye özgü. Hangisinden başlanacağı konusunda insanı kararsız bırakan bu hınzır ekip sanırız ki en lezzetli tereddüt kaynaklarından birisi.

    Kide, Dızmana, Göçmen Böreği: İsimler Değişiyor…

    Ama merak etmeyin lezzeti bâki! Göçmenler arasında da bilinen bu böreğin yapımı epey zorlu. Dikdörtgen şeklinde açılan hamurların arasına kırmızı pul biber ve çökelek doldurulduktan sonra yuvarlanan hamurlar iki parmak kalığında kesilip tepsiye diziliyor. Daha sonra üstüne kaymak konuyor ve fırında iyice kızarana kadar pişmeye bırakılıyor derken bununla da bitmiyor, gördüğünüz gibi yapması epey zor. Bu noktada, kidenin lezzetinden vazgeçmektense, Denizli kütüğüne kayıtlı arkadaş sayınızı arttırmak daha mantıklı bir seçenek.

    En Tatlı Pide Deneyiminiz Olacak: Süller Pidesi

    Genel itibariyle malzemeleri ve hamuruyla normal kaşarlı-kıymalı pideye benze de süller pidesini onlardan ayıran en önemli özellik malzemeler arasında gördüğümüz tahin, toz şeker ve bal. Ya pide yemeye geldik bir anda tatlıya bağladın, diye düşünmeyin… Kenarlarına tereyağı sürülmüş ve üzerinde bal gezdirilmiş süller pidesine bir şans verin, gelip yorumlarda teşekkür edeceksiniz.

    Sucuklu Un Karıştırması İle Tabular Yıkılıyor

    Şöyle ayarında kızartılmış kangal sucuğun yerini hiçbir şey tutmuyor değil mi? Denizli’ye özgü bu sucuk keyfi biraz garip gelecek ancak insan bir kere deneyince tutkunu oluyor. Küçük parçalar halinde kesilen sucuklar bir tavada iyice kızartılıyor ve bir tabağa alınıyor. Daha sonra aynı yağda un, üzerine biraz su ve tuz eklenerek kaynayana kadar karıştırılıp sucuğun üstünde gezdiriliyor ve sıcak olarak servis ediliyor. Sonra oraya kadar gitmişken Denizli’de kalmaya karar veriyorsunuz.

    Veganlar Toplansın Yeni Trend: Topalak Çorbası

    Temel olarak bulgur ve salça karışımının ufak toplar haline getirilip lezzetli bir çorbaya dönüştüğü bu lezzet en besleyici akşam yemeklerinden birisini sunuyor. Etsiz olmaz diyenler için ekleyelim, kıymayla yapmak da gayet mümkün. Topalak çorbası üstünde tüten dumanıyla Denizli’den çıkıp veganların masalarına girmeye hazır. Tişikkirlir Denizli!

    “Neden Olmasın?” Dedirten Bir Teklif Gibi: Kaçamak

    Yapması her gün tükettiğimiz hazır çorbalar kadar basit olan bu yöresel lezzet tam anlamıyla açık uçlu soru gibi. Malzemelerinin sadeliği sayesinde, istediğiniz soslarla arzu ettiğiniz tatları yaratmanız mümkün. Tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılan hamurun üstüne yağda kızdırılmış kırmızı biberi dökerek bu kaçamağa kapıyı sonuna kadar açabilirsiniz. Hatta kapıyı biraz daha açık tutarsanız biz de yiyebiliriz, koktu yani…

    Antik Kent Havası Taşıyan Adıyla Lokmalık Bir Lezzet: Siron

    Adı antik kentleri andıran bu lezzet neyse ki günümüze kadar gelmeyi başarmış da ondan mahrum kalmamışız. Islatılan yufkaların kıymalı içle doldurulmasından sonra rulo haline getirilip iki parmak kalınlığında kesilen lokmalar, bir tabağa alınıyor ve üstlerine sarımsaklı yoğurt döküldükten sonra soğuk olarak servis ediliyor. Yarım tepsi yense fark edilmeyecek bu lezzetten sonra çay yapın ki sarımsağın yarattığı harareti anca alır.

    Sirondan Arta Kalan Yoğurdu Köfteye Döküyoruz…

    Çünkü sıradaki Denizli lezzetimizin adı Yoğurtlu Köfte! Bulgur, kıyma, kimyon, sarımsak, pul biber gibi malzemelerle hazırlanan köfte harcı misket büyüklüğünde köfteler haline getirilip fırında 45 dakika geçirdikten sonra soğumaya bırakılır. Ancak öyle çok da soğumalarına fırsat vermeden yoğurt dökülüp sıcak olarak servis edilir. Bu köfteler altın günlerinin en çok aranan simaları arasına girer.

    Karnabahar Tavukla Birleşince Çocuklar Bayılıyor: Karnabaharlı Tavuk Göğsü

    Her şey, haşlandıktan sonra kuşbaşı kesilip tepsiye dizilen karnabaharların üstüne un ve sütten yapılan karışımın gezdirilmesiyle başlar. Daha sonra bir tavada soğan ve sarımsak, tavukgöğsü ve mantar ile kavrulup tepsiye ilave edilir. Tepsideki birleşimin en üstüne rendelenmiş kaşar serpildikten sonra, üzeri kızarıncaya kadar pişirilip servis edilir. Mantar ve sebzelere burun kıvıran evin küçüklerini sağlıklı beslemek için ideal!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler