YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sevmeyeni Yok, Faydası Çok: Kestanenin Birçok Derde Deva Olduğunun 7 Kanıtı

    Kebabını da severiz, haşlamasını da... Tatlılara ve yemeklere eşsiz lezzet katan kestanenin faydaları saymakla bitmiyor.

    Köklü bir geçmişe sahip olan kestane, önceki dönemlerde de oldukça fazla tüketilen gıdalar arasında bulunur. Kestane, düşük yağ oranına sahiptir.

    Kestane, kırmızı kan hücreleri ve DNA sentezinde önemli folik asitlerini içermektedir. Bunlara ek olarak, demir, magnezyum, manganez, kalsiyum, fosfor ve çinko mineralleri açısından oldukça zengindir.

    Bunlara ek olarak 100 gram kestanenin içinde 518 mg potasyum vardır. Potasyum ise, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için oldukça önemlidir. Kestane, magnezyum ve fosfor minerallerini de içererek kemiklerin güçlenmesi açısından önemlidir. Kestane, antioksidan deposu olduğu için çoğu hastalığa dermandır..

    Özellikle kanser ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltmaktadır. Ayrıca, düşük kolesterol ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kestanenin enerji verici olması olması nedeniyle özellikle gün içerisinde tüketilmesi bizlere oldukça yarar sağlamaktadır.

    Beyin fonksiyonlarını geliştirmesi, daha güçlü bir kemik yapısına sahip olunması ile birlikte beyin sorunlarına da çare olmaktadır. Kestanenin, bizler için yararı oldukça fazladır.

    Bu yararları için, kestaneyi gün içerisinde sunulmuş olan dozlarında tüketmemiz gerekmektedir. Gün içerisinde fazla kestane tüketmek bizlere yarardan çok zarar verecek bazı sağlık sorunlarına neden olabilecektir.

    Kestanenin Faydaları Nelerdir?

    Kestanenin bizler için birçok yararı bulunmaktadır. Düzenli ve dozunda tüketilmesi ile birlikte, birçok ciddi sağlık sorununun kurtarıcı ve koruyucusu olabilmektedir. Kestanenin faydalarını ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.

    1. Sindirim sisteminizi düzenler

    DigestiveHealth

    Kestanelerin içerisinde yüksek miktarlarda lif bulunmaktadır. Gıdalardan almakta olduğumuz lifler 2 çeşit halinde bulunmaktadır. Bunlar birisi su içerisinde absorbe edilerek çözülen liflerdir.

    Bu liflerin bize sağlamakta olduğu yararlar ise, kan şekerini sabitleyerek, kolesterol seviyesinde düşüşler meydana getirmektedir. Çözülmeyen lifler ise, dışkı kısmından toplanarak, hızlı bir şekilde dışa atımını sağlamaktadır.

    Bu durumda, kabızlık veya benzeri sorunların çözümünde sizlere yardımcı olmaktadır. Yaklaşık 3 avuçluk bir kestane, 4 gram life sahiptir. Bu da sizlerin bu gibi sorunlarla mücadele etmenize yarayacak bir seviyedir.

    2. Enerji verir

    Diyetkolik-1

    Fındık, badem gibi gıdalar karbonhidrat olarak düşük olduğu için özellikle diyet yapanlar ve sporcular bu gıdaları çokça tüketmektedirler. Ancak, karbonhidrat oranı bakımından, diğerlerine göre daha fazladır.

    Bir avuç kestane yaklaşık olarak 15 gram karbonhidratı barındırmaktadır. Karbonhidratlar ise, uzun veya kısa vadede sizlere enerji vermektedir. Bu yüzden kişilerin günlük enerjilerini sağlamak için karbonhidrat bakımından zengin olan bu gıdayı tüketmeleri gerekir.

    Bunlara ek olarak, sinir sistemi sorunlarına da çözüm olmaktadır.

    3. Beyin fonksiyonlarını geliştirir

    32114

    B vitamini, yağda kolaylıkla erimekte ve kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasında yardımcı olmaktadır. Bunlara ek olarak, sizlere yeterli olan enerjiyi verebilmek için protein, karbonhidrat ve yağların yıkımında öncülük etmektedir.

    Ayrıca beyin fonksiyonları üzerinde de etkisi bulunmaktadır. Bunun nedeni ise kestanelerin içerisinde çok miktarda B vitaminin yüzde 9'unu, filotinin yüzde 5'ini, tiaminin yüzde 4’ünü ve riboflavinin yaklaşık olarak yüzde 3’ünü içerisinde barındırmaktadır.

    Yaklaşık 3 avuç kestane günlük B vitamini ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayacaktır. Cevizden sonra beyne iyi gelen yiyeceklerden biridir.

    4. Hastalıklara yakalanma riskinizi düşürür

    3d rendered illustration defending some pollen

    Kestanenin içerisinde bulunan mineraller sayesinde, antioksidan görevi görerek serbest radikalleri yok etmektedir. Serbest radikaller vücudumuzda serbestçe dolaşmakta ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

    Bunları vücudunuzda bulundurmamak için antioksidan içeren gıdalar tüketmeniz gerekmektedir. Bu sayede kanser ve benzeri ciddi sağlık problemlerinden kurtulursunuz.

    Kestaneler aynı zamanda manganez içermektedir ve bu da aynı zamanda kan pıhtılaşması ve bağ dokusu üretimine katkı sağlamaktadır. Bunun için kahvaltılarınızı yulaf dolu kestaneler eşliğinde yapabilirsiniz.

    5. Kemiklerinizi güçlendirir

    Kemik-erimesi-önlenebilir-1600e3e65a81473e930e3b475e9bac74

    Daha güçlü kemiklere sahip olmanız için, bakır mineralini almanız gerekmektedir. Bakır minerali ise, kırmızı kan hücrelerinin artmasını, sinir fonksiyonlarının güçlenmesini ve bağışıklık sisteminizi geliştirerek kemiklerinizin daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Bu minerali ise, kestanelerin içerisinde bulabilirsiniz.

    Bir porsiyon kestanenin içerisinde yaklaşık yüzde 22 oranında bakır minerali bulunmaktadır. Bakır alımını arttırmak istiyorsanız, bunun için kızartılmış olan kestaneleri, kurutulmuş erikler ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

    6. Kolesterolünüzün düşmesine yardımcı olur

    2. Kolesterolü düşürür

    Kestaneler içlerinde çok miktarda lif bulundurmaktadırlar. Bu kapsamda, 7,3 gramlık tüketecek olduğunuz kestane porsiyonun sizlerin günlük lif miktarınızın yüzde 29'unu karşılamaya yetecektir.

    Lifler ise, kanınızda bulunan kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca lif alımı, gün içerisinde sizlerde tokluk hissi sağlayacaktır. Böylelikle daha az yemeye başlayacak ve kilo vermeniz de kolaylaşacaktır. Bu da daha sağlıklı bir vücuda ve bağışıklık sisteminiz olduğu anlamına gelecektir.

    7. Bebeklerdeki sinirsel gelişime katkı sağlar

    philips-avent-baby-soother

    Kestane içermekte olduğu linoleik asit gibi temel yağ asitleri sayesinde bebeğinizin sinir sisteminin daha iyi olmasına olanak sağlamaktadır. Bu yüzden bebeğinizin sağlığı için hamilelik döneminde kestane tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler