YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kilo Almanızın Nedeni Sandığınız Gibi Çok Yemekten Değil!

    Kilo artışının en büyük sebebi; yaşanılan sorunlar doğrultusunda ortaya çıkan stres..

    Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman'a göre, stres-psikolojik sorunlar, yaşam şekli, genetik-hormonal-metabolik faktörler, uyku düzeni ve yaş artışı kilo almada en etkili 5 neden.

    Sinsi bir şekilde kilo almamıza sebep olan bu faktörlerden en etkilisi de stres ne yazık ki... Haklı olarak, "Şu şartlar nasıl stressiz olabilir insan?" diye sorabilirsiniz. Elbette haklısınız, ama burada önemli olan her yaşanan olayı büyütmemek ve çok fazla kafaya takmamak. Zaten takınca da her şey düzeliyor değil ya :)


    İkinci önemli faktör: Yaş ve genetik

    Yaş ilerledikçe hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme, kilo alma konusunda kaçınılmaz oluyor. Bununla beraber kadınlar için kilo alımının en fazla olduğu dönemler; hamilelik, emzirme ve menopoz. Aileden alınan genler, vücut yapısı ve metabolizma, kilo artışında bir diğer etken. Araştırmalar doğrultusunda anne ve babanın şişman ya da annenin şeker hastası olması bebeğinde gelecekte kilolu olmasına sebebiyet verebilir, genler bu doğrultuda kilit nokta olabiliyor...

    Menopoz döneminde östrojen hormonunun azalmasıyla metabolizma yavaşlar, buna bağlı olarak da vücutta yağlanma başlar. Bu sebeple kas egzersizlerine önem verilmeli, beslenme planı düzenlenmeli. Bu dönemde önemli nokta ise, protein tüketimine ağırlık vermek.


    Mucizevi bir şekilde kilo vermeyi lütfen unutun. Adı üstünde, mucize :) Kilo vermek istiyorsanız, biraz ezber gibi olacak ama düzenli beslenme (3 ana öğün ve ara öğünler) ve mutlaka güzel bir kahvaltı yapmak! Aynı zamanda haftanın 3 günü en az 30 dakika da bu işin cabası :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler