YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kilo Verirken Göğüslerin Küçülmemesi Mümkün Müdür?

    Yemek, hayatımızın vazgeçilemez bir parçası ve daha sağlıklı ve dengeli beslenmeyi kim istemiyor ki? Ama bu amaç uğruna rejim olayını, belki de üzerlerindeki baskı yüzünden, ünlüler en uç noktalara çekmekten asla kaçınmıyorlar. Ne kadar arkasında dursalar da, aldanıp bu sağlıksız beslenme yöntemlerini hayatımıza sokmamıza hiç gerek yok.

    Gisele Bündchen & Tom Brady

    Kendilerinin özel şefinin söylediğine göre bu muhteşem ikili %80 sebze ve %20 yağsız et içeren bir rejim uyguluyor. Kulağa hiç fena gelmiyor aslında…Ama bu sadece kural listesiyle yüz yüze gelene kadar.

    Kurallar; süt ürünleri yok, şeker yok, un yok, zeytinyağı yok, ‘nightshade’ diye adlandırılan patlıcangillerden domates, biber, patlıcan vb. sebze ve meyveler yok. Bunun yanı sıra daha önce hiç ağzına sürmemiş olmasına rağmen Tom çilek yemeyi kesinlikle reddediyor.

    Gisele'nin Diyetinde Yer Verdiği Et Tarifi

    Şefleri Allen Campbell’e göre eğer şeker ve karbonhidratla beslenirseniz (ki hepimiz böyle besleniyoruz) vücudunuz o kadar asitleşiyor ki hastalığa yol açabiliyor. Nightshade sebzelerinin yasak olması ise antiinflamatuar özellikleri taşımamaları.

    Yani tabii ki sebze ağırlıklı yemek çok doğru bir karar ama bu milyon tane gereksiz kurala hiç gerek yok. Bir kere vücudun asit oranını kontrol etmemize gerek yok, vücut bunu kendi kendine hallediyor zaten. Ve bazı sebzelerin kronik enflamasyonu azaltmaya yardımcı olacağını gösteren kanıt olsa da domates ve çilek aslında bu antiinflamatuar besin listesinin içinde yer alıyor.

    Akşam Yemeği Bonusu: İsveç Köfte


    Gwyneth Paltrow

    Yeni yılda daha ‘iyi’ olma hayallerimizi gerçekleştirme çalışmalarına yeni yıl partisinden sonra başlarız ama bu Gwyneth’in tarzı değil. Yeni yıla tertemiz başlamak için Gwyneth yeni yıla girmeden önce bir haftalık katı bir detoks uyguladığını açıkladı. Hiçbir şeyin aşırısının sağlıklı olduğu söylenemez ve 7 gün boyunca gluten, soya, süt ürünü, alkol, kafein, kırmızı et, beyaz pirinç, nightshade, (patlıcangiller) kabuklu deniz ürünleri ve mısır tüketmemek gereksiz bir abartı sayılabilir.

    İşe Yarayan Ama Deli İşi Dediğimiz 5 Diyet

    Yemeğe gelince kuralsız yaşadığını iddia eden birisi için bu kesinlikle hafif(!) kurallı bir yaklaşım. Tabii ki bu besinleri sürekli ve yüksek oranlarda yememek iyi bir fikir (mesela aşırı kırmızı et kanser riskinizi yükseltebilir) ama kısa süreliğine de olsa tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekmiyor. Kanıtlanabilmiş bir getirisi olmayan böyle bir detoksla hem kendi rahatınızı bozmuş hem de vücudunuzu ihtiyaç duyduğu besinlerden mahrum etmiş oluyorsunuz sadece.

    Söylemeye gerek olmamasına rağmen, her gün dengeli beslenmeye çalışmak daha mantıklı ve sürdürebilinir bir çözüm.


    Beyoncé

    Beyoncé yarım-zamanlı vegan bir diyet uygulayarak dengeli beslenme yolunda emin adımlarla ilerliyor gibi gözüküyor. Ama Dreamgirls filmi zamanında Limonata Diyeti veya Master Cleanse olarak bilinen gereksiz, sebepsiz ve kesinlikle sağlıksız bir detoks sistemini uygulayarak bu hiç ihtiyaç duymadığımız detoksu yeniden gündeme getirmişti.

    Beyonce'nin Kıvrımlı Hatlara Sahip Olmasının Altında Yatanlar

    Eğer daha önce duymadıysanız Limonata Diyeti'nde yemek yemek yerine günde birkaç defa limon suyu, kırmızı biber ve akçaağaç şurubundan ibaret bir içecek içiyorsunuz. Böyle bir rejimle vücudunuza ihtiyaç duyduğu hiçbir şeyi sağlamayarak sadece hızlı kilo kaybına yol açıyorsunuz. Bu tarz diyetlerden elde edilen kilo kaybı hep kısa süreli olup kalp rahatsızlığı riskinizi arttırabiliyor.


    Ella MacPherson

    Süpermodel MacPherson uzun bir süredir Alkalin Diyeti’ni takip etmekte. Bu diyetin amacı vücudunuzun pH değerini ideal bir oranda tutmak. Genel olarak meyve, sebze, tam tahıl ve yağsız et ağırlıklı bir diyet olduğu için kesinlikle sağlıklı bir beslenme yöntemi ama asıl amacı olan pH oranını dengeleme tamamen yanlış bir yönlendirme çünkü yediğiniz hiçbir şeyin kanınızın pH değerini değiştirmediği bir gerçek.

    Öncelikle vücudunuzun genel bir pH değeri yok, vücudunuzun farklı bölgelerinin pH değerleri farklıdır ve bu değerlerin oynaması demek ciddi rahatsızlık demek. Mesela mide asidi genelde 1.5 ve 3.5 arasındadır ama bu her organınız için geçerli değil. Bunun yanı sıra Alkalin Diyeti direk kanınızın pH değerini etkilediğini iddia ediyor ki kanımız daima 7.34 ile 7.45 arasındadır.

    Bir diğer şey ise vücudunuzun farklı bölgelerinin pH değerlerinin farklı olması, mesela mide asidi genelde 1.5 ve 3.5 arasındadır. Ama Alkalin Diyeti direk kanınızın pH değerini etkilediğini iddia ediyor ki kanımız daima 7.34 ile 7.45 arasındadır. Eğer kanınız bu değer çerçevesinin dışına çıkarsa sorununuz yorgunluk değil ölüm olacaktır.


    Shailene Woodley

    İlk defa kendisinden öğrendiğimiz bir detoks rejimini sürdüren Shailene Woodley düzenli olarak kil yiyor. Söylediğine göre kil vücudunuzdan geçerken metal gibi sağlıksız olan şeyleri toplayarak geçiyor ve bütün hepsini bir defada vücudunuzdan atmanızı sağlıyor.

    Vücudumuz zaten kendi arınmasını kendi kendine gerçekleştiriyor yani detoks gibi katı rejimlere pek ihtiyacımız yok aslında. Böyle bir şeye ihtiyaç duysaydık bile kil ilk seçeneğimiz olmazdı bence. Çünkü metalin sağlıksız olarak adlandırılması yanlış ötesi ki demir gibi metalleri vücudumuzdan arındırmak hiç mantıklı değil. Şöyle düşünün vücudumuzda demir olmasa nefes alabilir miyiz?


    Nicole Richie

    Sebze ve meyve suları yeni bir fenomen sayılmaz ama Nicole Richie gibi diyetinizin büyük bir kısmını sadece sebze ve meyve sularıyla geçirmek sağlıklı bir karar değil.

    Vücudunuzun her türlü besine ihtiyacı var ve su haline getirilmiş sebze ve meyveler liflerini kaybettiği için ne sizi tok tutacaktır ne de bütün halindeyken verdikleri faydayı sağlayacaktır. Ayrıca meyve suyu sağlıklı gözükse bile meyveler sonuçta şeker yüklü oldukları için tam olarak müthiş sağlıklı sayılmazlar.

    Eğer böyle bir şey deneyecekseniz sebze ağırlıklı sulara yönelin ve mutlaka dengeli bir şekilde katı besinler de tüketmeye dikkat edin.


    Katy Perry

    Katy Perry M-Planı diye adlandırılan, açılımı Mantar Planı olan ve günde bir öğünün mantar bazlı olmasını gerektiren bir diyet uygulamakta. Meğersem bu diyet vücudunuzun sadece belirli hedef bölgelerindeki yağları yakıp göğüslerinize dokunmuyormuş - yani kilo verdim göğüslerim küçüldü derdini ortadan kaldırıyor.

    Mantar kesinlikle çok sağlıklı bir besin ama tahmin edebileceğiniz gibi böyle bir dünya veya argüman olamaz. Vücudun hedef bölgelerinde yağ yakacak bir gıda yok, varsa da kanıtlanmış değil. Mantar yiyelim tabii ki ama boşuna aldanmaya ne gerek var?

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler