YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kokusuyla Mest Eden Lavantanın Sağlık İçin 8 Faydası

    Genellikle parfüm, sabun ve esans olarak kozmetik sanayisinde kullanılan lavantanın sağlığımızı koruma adına da birçok faydası bulunuyor. Kokusuyla büyüleyen muazzam bitki içeriğiyle de bedenimizi canlandıracak nitelikte...

    Karaciğer yetmezliği tedavisinde kullanılır

    Lavanta karaciğer için büyük anlam taşır. Karaciğer yetmezliği hastalığının tedavisinde lavanta kürü oldukça etkilidir. Zarar görmüş karaciğerin onarımında bu kür hücrelerin yenilenmesi için yardımcı olur.


    Akne tedavisi ve yüz kızarıklarının giderilmesinde oldukça etkilidir

    Lavanta, antiseptik ve antifungal özellikleri sayesinde cilt problemlerini ortadan kaldırır. Sivilceli bölgeye sürülen lavanta yağı düzenli kullandığı taktirde olumlu sonuçlar verir. Aynı zamanda yara ve yanıklara da iyi geldiği bilinmektedir.


    Yatıştırıcı etkisi sayesinde strese karşı savaş verir

    Lavanta yağının sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Yağının rahatlattığı gibi kokusu da yatıştırma konusunda son derece etkilidir. Sinir sisteminizi yatıştırır ve ruh sağlığınızı korur. Sıkıntılı anlarınızda bir avuç lavanta kurusu koklamak size iyi gelecektir.


    Romatizma ağrılarını dindirir

    Romatizma ağrısı çekenler lavantayı mutlaka tüketmeli. Ağrılarınızın başlangıç aşamasında içeceğiniz lavanta çayı hem sizi sakinleştirecek hem de ağrılarınız artmasını engelleyecek.


    Saçları besler ve parlaklık kazandırır

    Yıpranmış saçların onarımında kullanılan lavanta yağı aynı zamanda saça parlaklık kazandırır. Lavanta yağını duştan önce saçlarınıza sürün ve 30 dakika bekletin. Yıkadıktan sonra ortaya çıkan parlaklığa inanamayacaksınız!


    Kabızlık ve gaz problemlerini ortadan kaldırır

    Hemen hemen herkesin yaşadığı hazımsızlık problemlerine çözüm; lavanta! Lavanta çayı tüketimi bağırsak problemleri sorunlarının ortadan kalkmasını sağlar. Sadece çayını tüketmek yerine, çorbalarınıza lavanta tohumları ekleyebilirsiniz.


    Göz altı morlukları tedavisinde kullanılır ve gözleri dinlendirir

    Lavanta yağıyla göz kapaklarına kompres yapıldığında gözdeki yorgunluk hissini alır. Göz altı morluk tedavisinde de kulanılmaktadır.


    Kas ağrılarına iyi gelir

    Kas ağrılarına mis kokulu çözüm; lavanta banyosu! Duş alacağınız suyu 5 çay kaşığı lavanta yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Lavanta banyosu vücudunuzu dinlendirip ağrılarınızın giderilmesinde etkili olacak. Sadece vücudunuzu dinlendirmekle kalmayıp aynı zamanda sizi sakinleştirecek... Haftada bir yapılması bizden size tavsiye:)

    Türkiye'nin Gül Bahçesi Isparta Artık Lavantalarıyla Anılıyor

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler