YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kuala Lumpur’da Ne Yenir, Ne İçilir?

    Malezya'da genel olarak tüm insanlar Türklere bayılıyor. Bizleri halifeliği devam ettiren muhteşem bir devlet olarak görüyorlar. Türk olduğumuzu söyleyince insanların gözlerindeki mutluluğu ve imrenmeyi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    Şehir yılın her ayı sıcak. Dolayısıyla yağışın az olduğu mevsimlerde gitmeniz yeterli. Yüksek binalar arasında ara sıra güzel yapılar görebilmeniz de güzel.


    Gayet insancıl olan bu maymunların tek kötü özelliği yemek görünce dayanamamaları:) Elinizde gıda adına ne varsa, bilin ki artık yok. Çünkü bu maymunlar çalma konusunda ustalar. Bizim tanık olduğumuz onlarca çalma girişiminde bulundular.



    Ne Yenir?

    Kuala Lumpur'un en güzel sokak yemeklerini Jalan Alor'da bulabilirsiniz. Bu sokak başında sonuna kadar yemek yerleri ile dolu. İstediğiniz yere oturup keyifle yemek yiyebilirsiniz. Bu sokakta biz en çok Sai Woo'yu beğendik. Balık çeşitlerinden, et çeşitlerine kadar menüsünde her şeyi barındıran bir yer. Zaten siparişlerinizi ayrı ayrı büfelere yaptırıp getiriyorlar. Sadece ortak bir oturma alanı ve hizmet sunuyorlarmış gibi çalışıyorlar:) Burada ızgara çeşitlerini ve tavuk çeşitlerini deneyebilirsiniz. Karides severler için enfes jumbo karidesler de var.



    Aynı sokağın sonunda bir meyve tezgahı bulunuyor. Siz tezgahtan istediğiniz meyveyi seçiyorsunuz ve onlar ayıklayıp masanıza getiriyorlar. Fiyatları çok uygun ve tropikal lezzetler denemek için harika bir yer. Burada Asya'nın meşhur meyvesi Durian'ı da deneyebilirsiniz:) Bizim favorimiz Rambutan denilen kırmızı meyve ve mangoydu.



    Central Market ise Chinatown yakınında bulunan, hem alışveriş yapabileceğiniz hem de yemek yiyebileceğiniz bir yer.Üst katında bulunan yemek alanı sade ve güzel. Az sayıda mekan olmasına rağmen biz ne yiyeceğimizi bulduk. Nasi Ayam denilen pilav yanında seçtiğiniz sıcak yemeklerin konduğu tabağı tercih ettik. Üstüne bir de yumurta eklettik ve tadına doyamadık:)



    Lai Foong Beef Noodles: Tripadvisor ve Foursquare'de otel çevresinde ne yenilebilir diye baktığımızda, her listede birinci görünen tek mekan burasıydı. Biz de hemen otelden çıkıp geldik buraya. Tabi hayal ettiğimiz gibi olmadı. Beef kısmını beğenmedik bu noodleların:) Etler haşlama olduğu için ve bir enteresan koktukları için biz açıkçası yiyemedik. Ama sade alıp sulu noodleların taına bakabilirsiniz.


    Roast Duckking: Butik Bintang bölgesindeki alışveriş merkezlerinin local yemek bölümleri bizim en çok tercih ettiğimiz bölgeydi. Lot 10 alışveriş merkezinin en alt katındaki yemek bölümü de favorilerimizdendi. Burada birbirinden farklı butik mekan var ve çoğu da dillere destan mekanlar. Roast Duckking bu yerlerden birisi. Bizce mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden birsi.


    Yut Kee Restaurant: Kuala Lumpur'a gelip de gitmeden dönmemeniz gereken mekan. Biz buraya ilk başta kahvaltı için gittik. Singapur'da olduğu gibi burada da kaya toast ve haşlanmış yumurta buranın meşhur kahvaltısı. Bizce önce kahvaltıya gelip Kaya Roll ve Kaya Toast'u deneyin. Tabi yanına da soğuk kahve(Kopi) almayı unutmayın. Öğlen saatlerinde gelip noodle çeşitlerini de denemenizi öneririz.


    Koong Woh Tong: Bitkisel jöle! Daha önce hiç denemediğimiz bu jöle bir harika:) Bitkisel çay karışımının jöleye dönüştürülmüş hali koca bir kapta geliyor. Yanına da bal getiriyorlar. Normalde şekersiz olan bu jöleye bal karıştırarak yeniliyor. Tadı biraz acımtırak ve bize göre çok güzeldi gerçekten. Faydaları da mekanın tüm duvarlarında yazıyor.

    ''Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat'' diyorsanız, sizi şöyle misafir edelim!


    Muz yaprağı üzerinde sunulan yemek çeşitleri KL civarında oldukça meşhur. Dolayısı ile banana leaf diye aratıp birbirinden enteresan elle yenilen yemekler bulabilirsiniz:) Biz bu link aracılığı ile muz yaprağında bir şeyler yiyebilecek güzel mekanlar bulduk.

    Bu kadar Kuala Lumpur beni kesmedi diyenleri buraya alalım.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler