YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    "Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli? Saklama Koşulları Nasıl Olmalı?" Hepsinin Cevabı Burada!

    Kurban etiyle ilgili aklınıza takılan ne varsa cevaplamaya geldik. Sağlıklı ve leziz et tüketmek için işte yapmanız gereken 5 şey!

    Kurban Bayramı ile her evin mutfağında pişecek olan leziz et yemeklerinin ve ardından ikram edilecek tatlıların keyfini, dikkat edeceğiniz birkaç önemli nokta sayesinde, sağlığınızı bozmadan çıkartabilirsiniz.

    Özellikle kalp, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı olan; gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığı bulunan kişilerden biriyseniz, diyetteyseniz ya da yaşı ilerlemiş aile büyüklerinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, bayramda doğru et tüketiminin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Diyetisyen Berna Ertuğ, Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

    Kırmızı et tüketimi miktarını sınırlayın

    Kırmızı ette bulunan yüksek miktardaki doymuş yağ, kandaki kolesterol seviyesini yükselterek koroner kalp hastalıkları riskini artır. Bayram süresince et tüketim miktarında ve sıklığında çok dikkatli olunmalıdır. Öğünlerde 2-3 köfte kadar (60-90 gram) et tüketimi günlük et gereksiniminizi karşılayacaktır.

    Izgara, fırın ve haşlama yöntemlerini tercih edin

    Kanserojen öğelerin oluşumuna meydan vermemek, vitaminlerin kaybını ve besin zehirlenmelerini önlemek için eti ızgara, fırın ve haşlama yöntemleriyle pişirmenizi tavsiye ediyoruz.

    Kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalı. Katı yağlar et yemeklerinde kullanılmamalı, etin kendi yağı ile pişmesi sağlanmalı. Et kullanılarak yapılan sebze yemekleri de yağ eklenmeden pişirilmeli. Mangal yaparken etleri ateşten 15 santimetre uzakta tutmalı ve kömürler kor halini aldıktan sonra pişirilmeli. Etin hem içi, hem de dışı iyi pişmiş olmalı!

    Kuzu Haşlama Tarifi İçin Tıklayın

    Eti kesilir kesilmez tüketmeyin!

    Taze kesilmiş etin sindirimi çok zor olacağı için hazımsızlığa neden olacak. Etler buzdolabında 1-2 gün bekletilerek tüketilmeli Etler büyük parçalar olarak değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, poşet veya yağlı kâğıda sarılarak saklanmalı.

    Doğru saklama yöntemlerinin kullanılması ile hem besin öğelerinin kayıpları en aza indirilmiş hem de mikroorganizmaların çoğalması engellenmiş olur. Etler buzdolabında 0-2 santigrat derecede 3-5 gün, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilir.

    Mangalda Nefis Izgara Köfte Tarifi İçin Tıklayın

    Eti kalorifer üzerinde çözdürmeyin

    Pişirmek için buzluktan çıkartılan etleri çabuk çözdürmek için uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu yöntemlerin yerine etler buzdolabının alt raflarına indirilerek çözdürülmeli.

    Yaprak Et İskender Tarifi İçin Tıklayın

    Bonus: Bayram süresince yeterli ve dengeli beslenmek için:

    •Sabah mutlaka güne kahvaltı ederek başlayın.

    •Günde 2-2.5 lt su tüketin.

    •Çay ve kahve tüketimini sınırlayın.

    •Kavurma ve kırmızı eti öğle yemeğinde; sebze ve kuru baklagilleri ise akşam yemeğinde tercih edin.

    •Etlerin çok yağlı kısımlarını yemeyin, hayvanın iç yağlarını yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanmayın.

    •C ve E vitamini içermeyen etin yanında, bu vitaminlerin bulunduğu sebze, salata, taze sıkılmış meyve sularını tüketin.

    •Hamurlu tatlı ve çikolata yerine, sütlü ve meyveli tatlıları az porsiyonlarda tüketin.

    •Günlük tempolu yürüyüşlere bayramda da devam edin.

    MYNET YEMEK, MUTLU BAYRAMLAR DİLER! :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler