YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lavantanın Faydaları Nelerdir?

    Lavanta eşsiz görüntüsü ve harika kokusuyla herkes çok sevdiği bir bitkidir. Özellikle doğal bitkisi ile bile yetinmeyip insanlar, evlerinde kozmetik ürünlerde ve temizlik ürünlerinde de lavantayı tercih etmekte ve kullanmaktadırlar. Lavanta hem hoş kokusu hem de güzel görüntüsünün yanı sıra insan sağlığına faydaları konusunda da oldukça özel bir bitkidir.

    Lavantanın Sağlığa Etkileri

    1. Mantar

    lets-go-lavanta-02-825x600

    Lavantadan yapılan lavanta yağının bir nevi mantar savaşçısı olduğu söylenmektedir. Lavanta yağının mantarlı bölgeye uygulanması ile mantardan kurtulma ya da mantarı azaltma konusunda etkili olduğu bilinmektedir.

    2. Sinir Sistemi

    stres

    Lavanta rahatlatıcı etkisiyle sinir sistemine de olumlu etki eder. Stres, depresyon veya bunun gibi rahatsızlıklarda kişinin sinirlerinin rahatlatılması için lavanta tüketilmesi genellikle tavsiye edilir.

    3. Uyku

    310820151055540588528_2

    Uyku problemi çeken kişilerin birincil başvuracağı yöntem her daim bitki çayları olmuştur. Özellikle lavanta çayının uyku problemleri çekenlerin dertlerine derman olabilme gibi bir özelliği vardır. Uyku vaktinden birkaç saat önce içilen lavanta çayı huzurlu ve kaliteli bir uykuya yardımcı olacaktır.

    4. Sindirim Sistemi

    siddetli-karin-agrisi-olanlar-dikkar-medicana-hasan-tasci-1

    Lavantadan yapılan lavanta çayı özellikle sindirim sisteminin doğru şekilde çalışmasında çok etkilidir. Tamamen doğal bir bitki çayı olan lavanta çayı sindirim sisteminin çalışmasını düzenler ve vücuttan atılması gerekenlerin bağırsaklardan geçişini rahatladır. Bu özelliğiyle sindirim sistemi problemleri yaşayanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir çay ve bitkidir lavanta.

    5. Yanıklar

    upload_article__0_0_karpal-tunel-sendromu

    Lavantanın yanıkların ve cilt üzerinde meydana gelen kimi yaraların tedavisinde de iyileştirici özelliği bulunduğu bilinmektedir. Lavanta büyük çaplı yanıklarda ve yaralarda tıbbi müdahale kadar etkili olamayacağı gibi özellikle evde meydana gelen ufak çaplı yanık ve yaralanmalarda oldukça etkin rol oynamakta ve iyileşme sürecini hızlandırabilmektedir.

    6. Akne

    cilt-bakımı_kk

    Lavantanın cilt sağlığı için de oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Hatta bu rahatlıkla lavanta özlü doğal pek çok cilt kremi ve kozmetik ürünleri ortaya çıkmaktadır. Lavanta içeriğindeki bileşenler sayesinde cilde doğal parlaklığını, canlılığını ve güzelliğini geri kazandırmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra lavantanın akne tedavisinde oldukça etkili olabileceği bilinmektedir. Aknelerinden kurtulmak isteyen insanların bir yöntem olarak lavantayı tercih ettiği bilinen gerçeklerden bir tanesidir.

    BONUS: DANA ŞNİTZEL

    Lavantanın Diyetinizdeki Önemi

    lavanta-cayi

    Lavantanın diyet yaparken fazla kiloların vücuttan atılmasında etkili olduğu dile getirilmektedir. Vücuttaki yağın kolayca vücuttan dışarı atılma konusunda etkisi olduğu düşünülen lavanta, kimi insanların diyetlerinde düzenli olarak tükettiği bir bitki olmaktadır.

    Ancak siz bu bitkiyi diyetinizde kullanmadan önce muhakkak ki beslenme uzmanı ya da bir diyetisyene danışarak konu hakkında detaylı bilgi almalı ve ona göre diyet menünüze lavantayı ilave etmelisiniz.

    Lavanta insanlar tarafından diyetlerde çeşitli yöntemlerle kullanılabilir. Bunlardan en popüleri lavantanın kurutulması sonucunda klasik ıhlamur demleme metoduyla kurutulmuş lavantanın demlenmesi ve çayının yapılması yöntemidir. Eğer ki bu yolla demlenmiş şekilde lavanta çayı içerseniz yukarıda bahsettiğimiz diyete yardımcı olacak şekilde lavanta tüketmiş olursunuz.

    Yine tüm bu süreçlerde bir uzmana başvurmak en akıllıcası olacaktır.

    Fazla Lavanta Tüketmenin Bir Zararı Var Mıdır?

    Lavanta sağlıklı olduğu herkes tarafından bilinen bir bitkidir. Ancak maalesef ki lavantanın yol açabileceği zararlar konusunda tıp alanında yeterli ve güvenilir araştırmalar henüz yapılmamıştır. Bu sebeple de lavanta tüketirken çok ama çok dikkatli olunmalıdır. Lavanta bir alternatif tıp ürünü olarak da geçer. Dolayısıyla bir hastalığın tedavisi amacıyla tüketmeden hemen önce bir doktora başvurarak lavanta tüketimi konusunda bilgi almalı, ona göre hareket edilmelidir.

    Her gıdanın fazla tüketimi birtakım reaksiyonlar ortaya çıkartabiliriz. Vücudumuz kusursuz çalışan bir makinedir. Bu makine için gerekli olan gıdaların fazlaya kaçması, o makinenin çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilecektir. Bu sebeple örneğin herhangi bir alerjik reaksiyon oluşmaması amacıyla lavanta tüketirken muhakkak çok dikkatli olunması gerekmektedir.

    Pek çok besin beklenmediği şekilde hamilelik ve emzirme döneminde birtakım sorunlara yol açabilmekte ve uzmanlar tarafında bu dönem süresince tüketilmesi yasaklanmaktadır. Lavantanın da hamile ve emzirme dönemindeki kadınlarda böyle bir etkisi olabilmektedir. Dolayısıyla eğer bu dönemdeki bir kişiyseniz lavanta tüketmeden hemen önce muhakkak ki doktorunuza sormalı ve tavsiye almalısınız.

    Lavanta birtakım antidepresan niteliğindeki ilaçların da etkisini haddinden fazla arttırabileceği düşüncesiyle bu tip ilaçlarla birlikte tüketilmemeli denmektedir. Eğer ki bilinen bir hastalığınız varsa ve düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız lavanta tüketmeden hemen önce iki kez düşünmelisiniz ya da bir uzmana başvurarak kesinlikle emin olmalısınız.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler