YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lezzetli Kek Tarifi

    Lezzetli kek yapmanın sırrı öncelikle püf noktalarına dikkat etmekten geçer. Sonra ise tarife uygunlukta biraz da sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza bağlı.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 55dk
    Kalori/Porsiyon -

    Lezzetli kek yapmanın sırrı öncelikle püf noktalarına dikkat etmekten geçer. Sonra ise tarife uygunlukta biraz da sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza bağlı. Birbirine yakışan farklı lezzetlerin bir araya gelmesinden oluşan şahane mozaikler, keklerinizi de kendine özgü, belki farklı ama doyumsuz hale getirecek. Buradan yola çıkarak araştırıp denemelerim sonucunda bugün size farklı, lezzetli, damla çikolatalı, muzlu ve cevizli bir kek tarifi veriyoruz. Lezzetli kek tarifini deneyin, tadın, tavsiye edin. Afiyet olsun. Kişi Sayısı: 8-10 kişilik Hazırlama Süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 55-60 dakika

    Malzeme Listesi

    245 gram un ( 1 su bardağı ve yarım su bardağından fazla)
    1/4 su bardağı kakao (30 gram)
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    120 gram tereyağı (eritilmiş)
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Bir tutam karbonat
    Bir tutam tuz
    Bir tutam vanilya
    3 adet muz
    Yarım su bardağı ceviz içi
    Yarım su bardağı damla çikolata

    ( Kişilik - 20 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk adımda damla çikolatalı, cevizli muzlu keki yapmadan önce 3 adet muzu soyup çatal yardımıyla iyice ezerek püre haline getirin. Sonra 120 gram tereyağını da eritin ve ılıtın. Daha sonra bir kaba 2 adet yumurtayı kırın ve çatal yardımıyla çırpın. Bunların içine muz püresini ve tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın. Ayrı büyükçe bir kaba 240 gram unu, 1/4 su bardağı kakaoyu, 1 su bardağı toz şekeri sırayla eleyin. Daha sonra içine 1 çay kaşığı kabartma tozunu, bir tutam karbonatı, bir tutam tuzu ve bir tutam vanilyayı ilave ederek toz malzemeleri güzelce harmanlayın. Sonra bu karışımın içine diğer kaptaki yumurtalı harcı ilave edin ve kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Son olarak karışımın içine yarım bardak damla çikolata ve yarım bardak kırılmış ceviz içini de ilave edip harcı karıştırın.

    Adım 2

    İkinci adımda fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Daha sonra dikdörtgen bir borcamın içini önce katı yağ ile yağlayıp sonra da üzerine un serpin. Daha sonra kek harcını bu kalıbın içine dökün ve fırının orta sırasında 55-60 dakika pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini kürdanı keke batırarak öğrenebilirsiniz. Eğer kek kürdana yapışmadıysa kekiniz hazır demektir. Damla çikolatalı, cevizli muzlu keki fırından alın ve soğuduktan sonra kalıbından çıkararak servis yapın. kekiniz sıcakken de servis edilebilir. Dilerseniz üzerine pudra şekeri eleyin.

    Püf Noktası

    Kekiniz pişerken, kekin sönmemesi için fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın. Ayrıca kekinizi piştikten hemen sonra fırından çıkarmayın. Yaklaşık 10/15 dakika fırında bekletip sonra servis edin.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler