YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Limon Çekirdeğini Atmayın, Kendi Limon Ağacınızı Yetiştirin!

    Amerikalı abimiz evde saksıyla çok kolay bir yöntemle nasıl limon çekirdeğinden kendi tohumumuzu elde edip, kendi ağacımızı yetiştireceğimizi gösteriyor.

    Kendi limon ağacınızı yetiştirmeniz için tropikal bir iklimde yaşamanız ya da turunçgillerin sevdiği Akdeniz ikliminde yaşamanız gerekmiyor. Hatta özel tohumlara ya da bir bahçe, sera, fidanlık vb. gibi alanlara da ihtiyacını yok. Tek ihtiyacınız olan manavdan ya da marketten alacağınız birkaç limon ve bu içerikte anlatılanlar... Sondaki video bize tohumdan ağacına kadar evimizin mutfağında limon ağacının nasıl yetiştirileceğini adımıyla anlatıyor. Siz de aynısını yapmak istiyorsanız izlemeniz yeterli!


    Başlıyoruz...

    Ortadan ikiye ayrılan limonların çekirdekleri çıkartılarak (tohum olarak kullanacağız) etrafındaki kabuklar elle soyuyoruz ve tohum haline getiriyoruz. Bu işin dikkatli yapılması gerekiyor.


    Soyarken dikkat etmemiz gereken yerler...

    Görselde görüldüğü gibi kabuğu soymaya üst taraftan başlıyoruz. Elimize bulaşacağı için kağıt havluyla bu işlemi uyguluyoruz. Güzelce temizliyoruz.


    Soyulmadan sonra çekirdeğimizin alacağı hal soldaki koyu renkli tohum gibi olmalı


    Tohumları sarma işlemiyse...

    Kabukları soyulan çekirdekler daha sonra temizlenip, kağıt havlunun içine yerleştiriliyor. Kare haline getirilen kağıt havlu, çok hafif şekilde ıslatılıyor. Ardından hava almayacak bir naylon torbaya konularak sıcak, nemli ve karanlık bir ortamda 8 gün boyunca saklanıyor. Daha sonra tohumlarımızı sakladığımız yerden çıkartarak hazır olup olmadığını kontrol ediyoruz.


    Nasıl mı kontrol ediyoruz? Çok kolay:

    Abimizin kirli topraklı parmaklarının da gösterdiği gibi eğer tohumunuz bu boyda tomurcuk açmışsa 8 günlük bekleme süresi başarılı geçmiş demektir. Tabii tüm örneklerden aynı sonucu alamıyorsunuz. Bu görseldeki örnek başarılı bir örnek.


    Bu ise başarısız...

    Eğer tohumunuzda açan tomurcuk küçükse yani abimizin gösterdiği boylardaysa yeniden 8 günlük karanlık, sıcak ve nemli ortama bırakarak bekleyebilirsiniz. Daha sonra diğerleri gibi aynı sonuçları vereceğinden eminiz. - - - - - -

    Son olarak dalları tutturma

    Tohumlarımızı saksımıza ektik ve bir süre sonra dallanıp budaklanmaya başladı. Ancak rüzgardan dolayı dallar ve henüz gövde haline gelmemiş fidanımız zarar görebilir. Hem zarardan kaçınmak hem de dik durması için dik bir çıtaya dallarımızı bağlayarak sabitliyoruz.

    Dallardan önce haliyle limon çiçeği ardından yemyeşil bir limon göreceğiz. Bizim önerimiz limon sararmadan dalından koparmayın :) - - - - - -

    Daha detaylı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


    Yerel Seçim 2024

    En Çok Aranan Haberler