YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Limonlu Tart

    Limonun o ekşi, ama bir o kadar da yenilesi hali mutfağa sokuyor bugün bizi. Faydaları saymakla bitmeyen limonun ne kadar önemli bir vitamin kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek çayımıza, gerek salata soslarımıza ekleyerek pek çok yemeğimizde kullandığımız limon, bugün tartımıza renk katacak. Limonun o mahoş tadını çok sevenlere geliyor bu tarifimiz!

    Malzeme Listesi

    1,5 su bardağı un
    1/2 su bardağı soğuk tereyağı
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    3 adet yumurta sarısı
    200 gr krema
    2 adet yumurta + 3 adet yumurta sarısı
    1/2 su bardağı toz şeker
    1/2 su bardağı limon suyu
    göz kararı rendelenmiş limon kabuğu

    (8-10 Kişilik - 2 saat)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle tart hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. Tart hamuru için un ve pudra şekerini mikserle karıştırın. Karışıma küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Üç adet yumurta sarısını da yavaş yavaş ekleyip tüm karışım iç içe geçene kadar çırpmaya devam edin. Hamur kıvamına gelince top haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında beklemeye alın. (1 saat)

    Adım 2

    Bu aşamada tart kremasını hazırlayabilirsiniz. Krema, 2 adet yumurta, 3 adet yumurta sarısı, toz şeker ve limon suyunu bir kaba alın ve çırpma teli yardımıyla çırpın (Malzemeleri tek tek ekleyin). Son olarak karışıma rendelenmiş limon kabuğu ve dilerseniz birkaç damla limon esansı ekleyin.

    Adım 3

    Tart hamurunun buzdolabından çıkmasına yakın fırını 180 dereceye ayarlayın. Tart hamurunu merdane ile açın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz ya da hafifçe yağladığınız bir tart kalıbının tabanına hamuru yayın (Burada eğer dilerseniz tart hamurunun bir kısmı ile kalıbın kenarlarını da kaplayabilirsiniz. Ben bu tarifte yalnızca tabanı kullandım). Çatalla içine bir kaç kez batırın ve bu şekliyle 20-25 dakika kadar daha buzdolabına alın.

    Adım 4

    Sıra pişirmeye geldiğinde, dolaptan çıkardığınız tart hamurunun üzerine bir yağlı kağıt serin ve tamamen üzerini kaplayacak şekilde nohut dökün, bu şekilde 15 dakika fırınlayın (Nohut tart hamurunun üzerinde ağırlık yapacak ve bu sayede tart hamuru kabarmayacaktır).

    Adım 5

    15 dakika sonra nohutları alın ve limon kremasını tart hamurunun üzerine dökün. Bu şekilde de yaklaşık olarak 35 dakika pişirmeye devam edin.

    Adım 6

    Fırından çıkıp soğumaya bıraktığınız tartınızı sıvı kıvamı üstte olacak şekilde yemeyi tercih edersiniz, üzerine yalnızca pudra şekeri serpip afiyetle yiyin. Alt tabanı daha gevrek bir hamur olacaktır ki bu şekilde yemeyi tercih ederseniz de kalıbı ters çevirin ve bu şekilde sunum yapın. Afiyetle...


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler