YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Limonun Başrolde Olduğu 4 Enfes Tarif

    Limonun eşlikçi olmanın ötesine geçerek ana malzeme olarak kullanıldığı 4 tarif derledik sizler için.

    Sofralarımızda her mevsim kendisine yer bulan limon, turunç ailesinin yüksek C vitamini içeriğine sahip besleyici bir üyesi. Besleyici değeri sadece C vitaminden ibaret değil; B6 vitamini, bakır ve lif yönünden de zengin limonda kalsiyum, demir, riboflavin, potasyum ve magnezyum bulunuyor.

    Bu şifalı meyveye mutfakta gereken yeri veriyor muyuz diye düşününce aslında hep elimizin altında bulundurduğumuzu ama genellikle başka yiyecek ve içecekleri çeşnilendirmek amacıyla kullandığımızı görürüz. Limon suyuyla salatalarımızı çeşnilendirir, çorbamızın şifasına şifa katar, çayımızı ve suyumuzu zenginleştiririz. Kısaca ona hep yardımcı bir rol veririz.


    Limon Turşusu

    Limon kabuğunu yenebilir hale getiren limon turşusu, Cezayir mutfağının dünyaya armağanı. Tuz ve baharatlarla saklanan limon, et, balık ve tavuk yemeklerinin, bulgur ve pirinç pilavının ve kuskusun yanında iştah açıcı ve ferahlatıcı bir garnitür olarak kullanılıyor. Limon turşusunu tüketmenin bir diğer yolu, salataların içine doğramak. Salatalarla kullanıldığında limon turşusunun suyu, salata sosu işlevini de görüyor.

    Limon Turşusu Tarifi Burada


    Salatalıklı Limonata

    Limonun başrolde olduğu en yaygın içecek olan limonatayı salatalıkla hazırlamayı denemiş miydiniz? Nane aromasını sert bulanlar için salatalık, limonataya gerekli ferahlığı veriyor. Çocukların limonatayı salatalıkla beğenerek tükettiklerini belirtmeden geçmeyelim.

    Salatalıklı Limonata Tarifi Burada


    Limonlu Cupcake

    Limonun hem suyunun hem de kabuğunun kullanıldığı bu kapkek tarifi, hafif tatlıları sevenleri memnun edecek türden.

    Limonlu Cupcake Tarifi Burada


    Limonlu Kek

    Limon kabuğu rendesi, kek ve kurabiyelere, sütlü tatlılara çok yakışır, yiyeceklerin tadını güçlendirdiği gibi hoş bir koku verir. Limon kabuğu rendesi ekleyerek yapacağınız bir kek, sıradan olmanın ötesine geçecek ve severek yenilecektir.

    Limonlu Kek Tarifi Burada

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler