YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Limonun Faydaları Nelerdir?

    Limon, herkesin evinde bulunan ve hemen hemen herkesin mutlaka bir öğünde tüketmekte olduğu bir gıdadır. Limonun ise saymakla bitmeyecek yararları bulunmaktadır. İçermekte olduğu yüzde 6’lık bir oranda sitrik asit ile birçok yarar sağlamaktadır. Bu asit sayesinde limonun tadı ekşidir.

    Limonu, yemeklerinizde, salatalarınızda, serinlemek için limonata halinde tüketebilirsiniz. Sağlamış olduğu yararlar kapsamında, vücut direncinizi artırarak daha sağlıklı bireyler olmanıza yardımcı olmaktadır. Limonun içerisinde bulunan potasyum ve C vitamini sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olacaksınızdır. Aynı zamanda yatıştırıcı bir etkiye sahip olan limon sayesinde daha sakin olacaksınızdır. 100 gramlık bir limon porsiyonun içerisinde yer alanlar şöyle sıralanmıştır;

    • Kalori (kcal): 28
    • Toplam yağ: 0,3 g
    • Kolesterol: 0 mg
    • Sodyum: 2 mg
    • Potasyum: 138 mg
    • Karbonhidrat: 9 g
    • Diyet lifi: 2,8 g
    • Şeker: 2,5 g
    • Protein: 1,1 g
    • A vitamini: 22 IU
    • C vitamini: 53 mg
    • Kalsiyum: 26 mg
    • Demir: 0,6 mg
    • D vitamini: 0 IU
    • Piridoksin: 0,1 mg
    • B12 vitamini: 0 µg
    • Magnezyum: 8 mg

    Limonun Faydaları Nelerdir?

    Yazımızın öncesinde sizlere vermiş olduğumuz limon tüketme şekillerinin tümü ile, yararlarından faydalanabilirsiniz. Limonun belli başlı yararları ise şöyle sıralanmaktadır;

    1.Sindirim problemlerini yok etmektedir.

    kabizlik

    Limon tüketmek, sindirim sisteminizi düzenleyerek, özellikle hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına iyi gelmektedir. Bunun için özellikle, öğünlerinize birkaç damla da olsa limon eklemeniz gerekmektedir. Ayrıca ağır bir yemek sonrası rahatlamak için, limon ile sodayı karıştırabilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz. Tatlandırması için bal veya şeker ekleyebilirsiniz.

    2. Ateş düşürücüdür.

    fever-healthmeup-e1445520730237

    Limon kullanımı, soğuk algınlığı, grip veya benzeri ateşli hastalıklar için doğal bir ilaçtır. Bunun için terlemenizi sağlamanız ardından limon suyu tüketmeniz gerekmektedir. Bu karışım sayesinde ateşiniz belli bir süre sonrasında düşecektir.

    3. Diş ağrılarına ve sorunlarına iyi gelmektedir.

    gebelikte-dis-sorunlari

    Limon suyu, dişlerinizde meydana gelen her sorunu çözmede sizlere yardımcı olmaktadır. Özellikle diş ağrısı bulunan bölgeye limon suyu uygularsanız, ağrının hafiflediğini fark edeceksiniz. Buna ek olarak, dişlerinizin daha beyaz görünmesine yardımcı olacaktır. Bunun için diş fırçanıza birkaç damla limon suyu damlatmanız yeterli olacaktır. Ancak asidik özelliği nedeniyle, ağzınızda yanmalar meydana gelebilir.

    4. Saçlarınızın güçlü olmasını sağlamaktadır.

    guclu-sac

    Yapılan araştırmalar kapsamında, limonun saç sağlığı açısından oldukça yararı bulunmuştur. Bu kapsamda, özellikle saç derinize limon suyunu uygulamanız gerekmektedir. Bu sayede, saç derinizde oluşan kepeklenmenin önüne geçebilirsiniz. Ek olarak, saçlarınızı güçlendirerek, saç dökülmelerine engel olarak, daha güçlü saçlarınızın olmasına olanak sağlamaktadır. Saçlarınız daha dolgun ve dinç görünmesini istiyorsanız, limon suyunu doğrudan saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

    En Lezzetli ve Sağlıklısından Bir Bonus:

    1. Cildinizde meydana gelen sorunları yok etmektedir.

    Cilt-3

    Limon, antiseptik özelliği sayesinde cildinizi korumakta ve güzelleştirmektedir. Özellikle sivilce ve akneler yüzünden cildinizde oluşan izleri yok edebilirsiniz. Buna ek olarak, güneş lekelerini de limon suyu kullanarak yok edebilirsiniz. Bunun için ise limon, su ve bal üçlüsünü karıştırarak etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Yaşlanma ile gelişen cilt problemlerinde de yine limon suyunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca arı sokması sonucunda cildinizde oluşan sorunu da limon kullanarak yok edebilirsiniz.

    6. İç kanamayı durdurmaktadır.

    ic-kanama

    Limonun içerisinde bulunan kolajen ve antiseptik sayesinde olası bir iç kanama sorununa engel olmaktadır. İç kanamalara ek olarak, burun kanamalarınızı durdurmak için, bir pamuğa birkaç damla limon damlatmanız ile birlikte burnunuza baskı yaparak kanamayı durdurabilirsiniz.

    7. Kilo kaybetmenize yardımcı olmaktadır.

    6175

    Limon aynı zamanda sizlerin kilo kaybetmenize yardımcı olmaktadır. Bunun için ise, yapmanız gereken sıcak su, limon ve balı karıştırarak yağ yakımına yardımcı olabilirsiniz.

    8. Daha iyi nefes almanıza yardımcı olmaktadır.

    astim-ataga-kalkti-26233

    Limon içerisinde bulundurduğu C vitaminleri sayesinde solunum sorunlarına iyi gelmektedir. Özellikle astım gibi sorunlarınızda sizlere yardımcı olarak, ataklarınızın azalmasına, daha rahat ve acısız nefes almanıza yardımcı olacaktır. Limon kullanımı uzun vadede solunum sorunlarınıza çare olacaktır.

    9. Kolera gibi sorunların yok olmasını sağlamaktadır.

    page_kuresel-isinma-yuzunden-sitma-yukseklere-tirmaniyor_542178804

    Limon içerisinde bulunan özellikleri sayesinde, kan saflaşması sağlanmaktadır. Bu yararı sayesinde kolera veya sıtma gibi sorunlar ile savaşarak, sizlerin daha sağlıklı bireyler olmasına yardımcı olmaktadır.

    10. Romatizma oluşmasını engellemektedir.

    romatizma

    Limonun içerisinde bulunan diüretik etkisi sayesinde romatizma oluşumu engellenmektedir. Bu aynı zamanda idrar söktürücü olarak bilinmektedir. Bu sayede toksinler ve zararlı maddeler vücudunuzdan atılmaktadır. Bu özelliklerde romatizma oluşmasını engelleyen özellikler arasında yer almaktadır.

    11. Yüksek tansiyon sorunlarına iyi gelmektedir.

    yuksek-tansiyon(1)

    Limonun içerisinde bulunan potasyum sayesinde yüksek tansiyonun oluşmasını engelleyebilirsiniz. Yüksek tansiyon yani, yüksek kan basıncı olan kişilerin limon kullanmasını tavsiye etmekteyiz. Limonun içerisinde bulunan bu potasyum aynı zamanda kalp sorunlarını da iyi gelmektedir.

    12. Vücut direncinizi güçlendirir.

    immune-system-1024x5711

    İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde, vücut direncinizin artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra, sizleri dışarıdan gelecek olan zararlara karşı koruduğu gibi aynı zamanda, vücudunuzda bulunan zararlı maddeler ile savaşarak daha güçlü bireyler olmanıza yardımcı olmaktadır. C vitamini ayrıca vücudunuzun dinlenmesine yardımcı olarak sizleri sakinleştirecektir.

    13. Boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

    55eafb21f018fbb8f8a335a3

    Özellikle kış aylarında, kişilerin boğaz enfeksiyonu gibi sağlık sorunlarına yakalanma riski artmaktadır. Bu ve benzeri boğaz enfeksiyonları sorunlarında, limon tüketmeniz gerekmektedir. Limonun anti-bakteriyel özellikleri sayesinde sizleri bu sorunlardan koruyacaktır. Bunun için limon ve limon suyunu tüketebilirsiniz. Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz bu yararları, limonun gün içerisinde yeterli oranda kullanılması ile sağlayacaksınızdır. Gün içerisinde aşırı limon tüketimi, sizlere yukarıda verdiğimiz yararlardan ziyade, bazı zararlara yol açacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler