YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Makarna Suyuna Asla Zeytinyağı Koymamalısınız, Neden mi?

    Ve yapıyor olabileceğiniz diğer makarna hataları.

    Makarnaları bir tencereye at, birkaç dakika pişir, üzerine biraz sos dök...makarna pişirmek ne kadar zor olabilir ki değil mi? Ama gerçek şu ki, makarna yaparken farkında olmadan aşağıdaki büyük hatalara düşmek çok kolay. Aşağıya bir göz atın ve bir daha bu hataları yapmayın.


    1. Küçük bir tencere kullanmak

    Evet sonrasında yıkaması daha zor da olsa mutfağınızdaki en büyük tencerenizi çıkarın. Bu sayede makarna eşit şekilde pişecek ve topaklanmayacak.

    2. Suya tuz atmamak

    Makarnayı daha suya atmadan önce tenceredeki su, deniz suyu gibi tuzlu olmalıdır (baharatlar suya makarnayı attıktan sonra makarna pişerken eklenebilir). Bu adımı doğru yaparsanız yerken tuz eklemenize gerek kalmaz.

    3. Tencereye sıcak su koymak

    Evet böylece su daha hızlı kaynar, ama kazanacağınız zamana pek değecek bir yöntem değil. Soğuk suyu kaynatmak çeşme suyundaki kirlilik ve çökeltilerin makarnanıza bulaşmasını önler.

    4. Zeytinyağı koymak

    Eğer makarnayı yeterli büyüklükte bir tencerede pişiriyorsanız makarnaların birbirlerine yapışması için hiçbir sebep yok (O yüzden pahalı zeytinyağınızı yiyeceğiniz zaman dışında boşa harcamanıza gerek yok)


    5. Ambalaj üstündeki pişirme talimatlarını takip etmek

    Ambalaj üzerindeki talimatlar sadece genel talimatlar, makarnan istediğiniz kıvama gelip gelmediğini kontrol etmek için suyunu süzmeden birazının tadına bakın.

    6. Makarnayı süzmek

    Soğuk makarna salatası yapmadığınız sürece makarnayı süzmek anlamsız. Makarnanın piştiği suya dağılan toz haline gelmiş makarna tozu makarna sosunun makarnaya çok daha iyi tutunmasını sağlar. (sosla karıştırmak için de pişirme suyundan biraz ayırın)

    7. Çok fazla peynir serpiştirmek

    Bırakın, mükemmel bir şekilde hazırlanmış makarnanız tek başına kendisini göstersin. Az Parmesan peyniri serpiştirmeniz yeter.



    BONUS: KIYMALI SPAGETTİ


    En Çok Aranan Haberler