YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Matt Damon ve Patatesleri

    Evet, belki 28 Şubat 2016 tarihinde düzenlenmiş olan Oscar Töreninde Matt Damon en iyi erkek oyuncu ödülünü en iyi filme aday olan “Marslı” ile alamadı ama kesinlikle pazarlama dünyasında yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasında büyük rol oynadı.

    Bir patates üreticisi olan Albert Bartlett markası reklam olarak Marslı filmini kullanıyor ve geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir yarışma ile bir kişiyi Kennedy Uzak Merkezine gönderiyor. Sosyal medyada dolaşan fotoğraflara göre, DVD bölümlerinin patates reyonunun yanına taşıyarak marketler de Marslı filminden oldukça etkilenmiş benziyor.

    Marslı (The Martian)


    Eğer filmi henüz izlemediyseniz aradaki bağlantıyı anlamayabilirsiniz. Filmde Matt Damon tarafından canlandırılan karakter Marsta mahsur kalmıştır ve oradan kurtulana kadar yaşamına devam etmek zorundadır fakat ekip arkadaşlarının gelmesi 4 yılı bulur. Karakter oradaki yaşamını şu şekilde anlatıyor :”su bulmalıyım ve hiç bir şey yetişmeyen bir gezegende yiyecek yetiştirmeliyim”. Yiyecek kaynakları kısıtlı fakat elinde biraz patates var ve bunları kullanarak patates yetiştirmeye çalışıyor. Diğer yiyecekleri bittiğinde elinde tek kalan şey ise bu patatesler oluyor. - - - - - -

    Marstaki Patatesler? Sanki 1950’lerin korku filmi ya da bir grup adı gibi. Belki bir gün gerçek olabilir.

    Peki bu tamamen bilim-kurgu mu? Belki de değil. Slate’nin raporuna göre bilimadamları Uluslararası Patates Merkezi ile kırmızı gezegende patates yetiştirme ile ilgili çalışmalar sürdürüyor.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler