YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mikrodalgada Kupa İçinde Pişen 5 Pratik Tarif

    ''Canım bir şeyler yemek istiyor da zamanım yok'' diyenlerin gönlüne su serptik!

    1. Kahvaltılık kiş

    Malzemeler: 1 yumurta, 1.5 kaşık süt, tuz, karabiber, bir dilim ekmek, 2 çay kaşığı krem peynir, yarım dilim salam, taze kekik/nane yaprakları, hardal.

    Tarif: Kupanın içine yumurtayı kırın ve üzerine sütü, dilediğiniz miktar tuz ve karabiberi de ekleyip kupanın içinde bir çatalla çırpın. Ekmeği zar büyüklüğünde küçük parçalara parçalayın ve krem peynirle beraber bu karışıma ilave edin. Sonrasında, salamı küçük parçalara dilimleyip ve kekik/nane yapraklarıyla beraber karışıma ilave edin. Mikrodalgada yumurta pişene kadar pişirin, piştikten sonra hardal ve taze kekik yapraklarıyla süsleyip servis edin.


    1. Muzlu ekmek

    Malzemeler: 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, çeyrek çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, yarım çay kaşığı vanilin, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı süt, 1 adet ezilip püre haline getirilmiş muz, tuz.

    Tarif: Fincanın içini yağlayın, sonra unu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu fincanın içine serpiştirin. Yumurtayı fincanın içine kırıp önceden fincana serpiştirdiğiniz toz malzemelerle iyice birbirine karıştırıp yedirin. Sonra, vanilini, yağı, sütü ve püre haline getirilmiş muzu fincana ekleyip mikrodalga fırında üç dakika pişirin ve işte hazır.


    1. Peynirli makarna

    Malzemeler: 1/3 fincan makarna, su, 1/4 fincan süt ve 1/2 fincan rendelenmiş cheddar peyniri.

    Tarif: Bir fincana makarnaya su ilave edip, mikrodalgada yüksek güçte 2 dakika pişirin. sonra bir kaşıkla karıştırıp tekrar mikrodalga fırına atıp 2 dakika daha pişirin. Suyunu çekene kadar gerekirse bu işlemi bir defa daha tekrarlayın. Eğer su çektiğinde makarna pişmemişse su ilave edip tekrarlayın. Makarna pişince sütü ve peyniri makarnaya ilave edip karıştırın ve mikrodalgada bir dakika pişirin. Karıştırın ve afiyet olsun!


    1. Çikolatalı ve yer fıstığı ezmeli kek

    Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi, yarım yemek kaşığı vanilin, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı kakao, çeyrek çay kaşığı kabartma tozu, 3 yemek kaşığı parça çikolata, biraz tuz.

    Tarif: Tereyağını bir tavada eritin ve ardından yerfıstığı ezmesiyle iyice birbirine karıştırın. Daha sonra fincanın içinde vanilini, yumurtayı ve şekeri birbirine iyice karıştırın. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve tuzu deminki tereyağı-yerfıstığı ezmesi karışımına ilave edin. İyice karıştırın ve ardından çikolata parçalarını ekleyin. Mikrodalga fırında 1-2 dakika pişirin ve ardından bir kaşık yer fıstığı ezmesi ile süsleyerek servis edin.


    1. Ballı, elmalı ve muzlu yulaf ezmesi

    Malzemeler: Yarım fincan pişirmelik yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı keten tohumu, 1 yumurta, yarım fincan süt, 1/3 ezilip püre haline getirilmiş muz, 1 çay kaşığı tarçın, yarım elma (doğranmış) ve 2 yemek kaşığı bal.

    Tarif: Yulaf ezmesini, keten tohumunu, yumurtayı ve sütü bir fincana koyup bir çatalla iyice karıştırın. Sonra, muzu, tarçını, elmayı ve balı ilave edin. Tekrar birbirleriyle iyice karışana kadar karıştırın. Mikrodalgada yüksek güçte 2-3 dakika pişirin ve afiyetle çatallayın.

            • -
              Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler