YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Muhteşem Karın Kaslarına Sahip Olmak İçin Tüketmeniz Gereken 6 Önemli Besin

    Karın kasları spor salonunda değil mutfakta yapılır!

    Spor salonunda devamlı olarak karın kaslarınızı çalıştırmak, hedefinizdeki karın kaslarına ulaşmak için yeterli değil. Bilmeniz gereken: Karın kasları spor salonunda değil mutfakta yapılır! Saatlerce plank egzersizi yapabilirsiniz, ancak istediğiniz sonucu almanızı beslenme biçiminiz sağlar.


    Doğru yiyecekler zorlu egzersizler için sizi güçlendirecek, kas oluşumunu sağlayacak ve belki de çok güçlü karın kaslarınızın görünümünü engelleyen karın yağlarınızı yakmanıza yardımcı olacak. Diğer yandan yanlış beslenme ise yaptığınız tüm karın egzersizlerinin tersi yönde sonuç almanıza neden olabilir. - - - - - -

    1. Yoğurt

    Yoğurdun muhteşem bir kalsiyum ve probiyotik kaynağı olduğu hepimiz biliyoruz. Fakat belki de bilmediğiniz bir gerçek ise her kase yoğurdun aynı zamanda 23 gram kas oluşturucu protein içerdiği.

    Yoğurt, kaslarınız ve organlarınız arasında yer alan karın yağlarında önemli bir azalma sağlıyor. Ancak, tatlandırılmış olanlarından uzak durun, çünkü tatlandırılmış çeşitlerinin içerdiği şeker, yoğurdun karın kaslarınıza olan olumlu etkisinin tersine çalışarak hedefinize ilerlemenizi engelleyebilir. Yoğurdu tatlandırmak isterseniz kendiniz bir kaşık bal ekleyebilirsiniz.


    1. Whey Protein Tozu

    Bu bahsettiğimiz teknik olarak yiyecek sayılmasa da, üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getiriyor. Whey protein tozu, karın kaslarınızın gelişimi için ihtiyacı olan proteinle dolu. Ayrıca egzersizin neden olduğu kas hasarlarını azaltıp kasların onarımını sağlayan dallı zincirli aminoasitleri içeriyor.

    Aynı zamanda süt proteinlerine alerjisi olanlar için de daha iyi bir seçenek, çünkü Whey proteini genellikle mide rahatsızlıklarına sebep olmuyor. Whey protein tozu günde 110 gram protein alımına ulaşmanızı sağlayabilir. Unutmayın ki ne kadar fazla protein alırsanız, o kadar iyi sonuçlar elde edersiniz.


    1. Tam Tahıllar

    Özellikle tam tahıllarda (mısır gevreği, tam tahıllı makarna ve ekmek) bulunan kompleks karbonhidratlar, egzersizlerinde size güç vermek ve hedeflediğiniz forma ulaşmak için çok gerekli. Ayrıca, tam tahıllarda bulunan lif mide şişkinliğini azaltıyor ve vücudunuzdaki doyma hormonu düzeyini arttırarak fazla yemek yemenizi engelliyor.


    1. Kuşkonmaz

    Yeşillikleri beslenme düzenimize her zaman dahil etmeliyiz. Yeşil saplar prebiyotik lifler açısından zengin olduğundan, sindirim yollarınızdaki yararlı bakterileri arttırarak şişkinlikle savaşmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, kuşkonmazın yüksek oranda antioksidan içermesi, iltihaplanmadan kaynaklı kilo alımına izin vermeden karın kaslarınızı güçlü tutmanıza yardımcı oluyor. - - - - - -

    1. Badem

    Bu mayalanmayan lif kaynağı, doygunluk hissini arttırmada ve kan şekerini düzenlemede mucizeler yaratıyor. 2015 yılında Amerikan Kalp Birliği’nin yaptığı bir çalışmaya göre günde 30-35 tane badem tüketmek karın bölgesindeki yağlarla savaşmaya yardımcı oluyor.


    1. Yeşil Çay

    Yeşil çay, egzersiz yaparken ihtiyacınız olan pek çok şeyi içeriyor. Kafein, yorgunluk hissetmenize neden olan enzimleri engelliyor ve böylece daha zorlu egzersizleri daha güçlü bir şekilde yapmanıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda, yeşil çaydaki güçlü antioksidanlar vücudunuzun kullanabileceği oksijen miktarını arttırıyor.

    Sonuç: Daha iyi egzersiz performansı ve daha iyi sonuçlar! İstediğiniz karın kaslarına giden yolda yeşil çay değişmez dostunuz olmalı.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler