YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutfağınızda Mutlaka Bulunması Gereken 5 Bıçak Türü

    Büyük ihtimalle evinizi ilk döşediğinizde mutfağınıza aldığınız çeşit çeşit bıçaklar vardır, ama yemek yaparken bunlardan sadece iki-üç tanesini sürekli kullanırsınız. Sizler için mutfakta en çok ihtiyaç duyulan 5 bıçak çeşidini listeledik ve bunların hangi amaçlar için kullanabileceğinizi anlattık.

    Soyma bıçağı

    Soyma bıçağı, koleksiyonunuzdaki en küçük bıçaklardan birisidir. Ortalama 7-12 cm uzunluğundadırlar ve bıçak ağızları düz veya dişlidir. Soyma bıçakları genellikle yumuşak meyve/sebzeleri ve otları dilimleme, doğrama ve soyma için kullanılır (sarımsak, incir, elma, armut, şeftali, yapraklı otlar – nane, keklik otu, fesleğen vs).


    Orta dişli çok amaçlı bıçak

    Orta dişli çok amaçlı bıçak, mutfağınızda bulunabilecek en kullanışlı bıçaklardan birisidir. Birçok yemek için kullanılabilir; domates dilimlemek, bir sandviçi ikiye bölmek ve hatta donmuş kremalı bir keki kesmek için en ideal bıçaktır. Bıçaklar genellikle 12-15 cm arasında olur.

    Çok amaçlı bir bıçak seçerken elinize rahat oturduğuna ve sizin için ne çok hafif ne de çok ağır olmadığına dikkat ederseniz, mutfakta bu bıçak en sevdiğiniz aletlerden birisi olacaktır. Pişmiş et dilimlemek ve domates, mango, kuşkonmaz, biber, sandviç, çörek, kek, tatlı kesmek için kullanılabilir.


    Dişli ekmek bıçağı

    Eğer evinizde unlu mamüller (ekmek, kek, pasta) pişirmeyi seviyorsanız mutfağınızda mutlaka bir dişli ekmek bıçağı bulunmalıdır. En büyük bıçaklardan biri olan dişli ekmek bıçağının, bıçak ağzının uzunluğu 20-25 cm arasında değişir. İyi bir ekmek bıçağı, ekmeğin (veya kestiğiniz unlu mamulü) gövdesini ezmeden rahat bir şekilde kesebilir. Dişli ekmek bıçakları ekmek, kek, pasta gibi ürünlerin yanı sıra büyük rozbif, hindi ve tavukları kesmek için de kullanılabilir.


    Santoku bıçağı

    Santoku bıçağı son zamanlarda, yemek yapmayı seven ve mutfakta çok zaman geçiren kişiler için “şef bıçağı”nın yerini almaya başladı denilebilir. Şef bıçağına kıyasla boyu daha kısa ve ağırlığı daha hafif olan bu bıçağın tercih edilmesine çok da şaşırmıyoruz. Boyu 12-20 cm arasında değişen bu bıçak, genelde mutfakta çok amaçlı bıçak niyetine kullanılır.

    Santoku bıçağı en çok soğan, sarımsak, biberiye, kekik, nane gibi orta boy veya büyük yapraklı otları kesmek ve doğramak için kullanılabilir. Bunların dışında bütün tavuk, hindi, dana rosto gibi büyük etleri kesmek için idealdir. Ayrıca çikolata, şeker, ve birçok donmuş yemeği kesmek için de kullanılabilir.


    Satır

    Satır, şefler için genelde kesmek, doğramak ve kıymak için mutfağın vazgeçilmezidir. Satır şekli itibariyle salata, çorba ve soslarınızın içine ekleyeceğiniz malzemeleri kestikten sonra toparlayıp içine eklemek için ideal bir bıçaktır. Bıçağın uzunluğu genelde 17-19 cm uzunluğundadır. Farklı çeşit malzemelerle, değişik amaçlar için kullanılabilen bir bıçak olduğundan her mutfakta bulunması idealdir.

    Soğan, lahana, kabak, patates, sarımsak, sert peynirler, çikolata ve şeker kesip doğramak için kullanılabilir.

    Peki, sizin mutfağınızda bu bıçaklardan hangileri var? Mutfağında gereksiz yere onlarca bıçak bulunduran arkadaşlarınız varsa onlarla bu yazıyı paylaşabilir ve mutfaklarında yer açılmasına sebep olabilirsiniz belki. :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler