YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutfak Çöplerini Değerlendirmenin 7 Yolu

    Meyvelerin sebzelerin kabuğunu atmak, kullanılmış çay poşetlerini çöpe dökmek, bunların hepsi artık geride kaldı. Bu pratik geri dönüşüm yollarını öğrenin, israfa elveda diyin.

    Yumurta kabuğu

    Yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Sarısıydı beyazıydı derken, artık kabuklarını da kullanabilirsiniz. Buzdolabında beklettiğiniz yumurta kabuklarını, mikrodalga fırınınızda düşük sıcaklıkta 30 dakikaya kadar ısıtın. Daha sonra elinizle ya da blender yardımıyla parçalayacağınız bu küçük kabuklar, saksılarınızdaki bitkiler için ideal kalsiyum kaynakları olacaktır.

    Ayrıca biriktirdiğiniz yumurta kabuklarını, su ve sabun ile beraber, tencerelerinizdeki inatçı yağ lekelerini kazımak için de kullanabilirsiniz.

    Sebze kabukları

    indir (7)

    Havuç, kereviz gibi sebzelerin kabuklarını, ya da çocuğunuzun tabağında bıraktığı herhangi bir sebze yemeğini çöpe atmayı aklınızdan geçirmeyin bile! Buzdolabında biriktireceğiniz sebze artıklarını bir tencereye boşaltın ve üzerine su ekleyerek düşük ısıda yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Gece boyunca kaynadıktan sonra, suyu süzün ve geride kalacak karışımı toz haline getirin. Böylece çorbalarınızda, ya da et yemeklerinizde kullanabileceğiniz harika bir baharat çeşidi elde etmiş oldunuz!

    Çay poşetleri

    Kullanılmış çay poşetlerini çöpe atmak da ne demek oluyor??? Çayınızı içtikten sonra poşetlerinizi hemen kurulamaya alın. Kuru çay poşetlerini göz kapaklarınızın üzerine birkaç dakika koyup bekletmeniz, göz kuruluğunu yenmenizde size yardımcı olacaktır. Ayrıca kurutulmuş çay poşetlerini, kokusundan rahatsız olduğunuz ayakkabılarınız içine atabilirsiniz, 8-9 saatlik bir bekleme süresinden sonra kötü kokulardan eser kalmadığını göreceksiniz.

    Kahve

    coffeeground

    Kahve filtrenizde artan kahveleri toplayın ve zeytinyağı ile karıştırın. İşte size duşta kullanabileceğiniz, doğal selülit önleyici ve deri temizleyici muhteşem bir karışım. Kahverengi ve kızıl saçlıysanız müjde, artan kahvelerinizi şampuanınızla karıştırarak, saçlarınızı olduğundan daha da parlatmak veya beyazlarınızı kapatmak için kullanabilirsiniz.

    Muz kabuğu

    Muzunuzu yediniz ve kabuğunu fırlatıp attınız. Oldu mu? Olmadı. Neden deri ayakkabılarınızı parlatmak için kullanmadınız? Çünkü bilmiyordunuz. Muz kabuğunun iç kısmını ayakkabınızın yıpranmış bölgelerine iyice sürün, oluşacak kırıntıları da havlu ya da bez yardımıyla silin. İlk günkü gibi yeni ve parlak bir ayakkabı elde ettiniz bile!

    Portakal kabuğu

    Sadece portakalın değil, herhangi bir narenciyenin kabuğunu sakın atmayın! Küçük bir vazo ya da kavanozun içine koyacağınız kabukların üzerine, kabın yarısına kadar gelecek şekilde su doldurun. İşte size doğal bir oda spreyi. Aynı kavanozun içini su yerine beyaz sirkeyle doldurun. 2 hafta bekletin, bu sefer de doğal bir temizleyici elde ettiniz. Bahçeniz var ve kedilerin gelmesini istemiyorsunuz. Portakal kabuğunu toprağa gömün ve kedilere elveda diyin. Ateş yakmak istiyorsunuz ama yakacağınız bitti. Portakal kabukları hızlıca alev alacaktır.

    Elma ve salatalık kabuğu

    Pilot-study-supports-apple-peel-powder-s-joint-health-benefits

    Cucumber-Peel

    Elma kabuklarını ve salatalık kabuklarını iki ayrı bardağa koyun. Elma kabuklarının üzerine dökeceğiniz sıcak su, harika bir çay elde etmenize; salatalık kabukları üzerine dökeceğiniz soğuk su, muhteşem ve sağlıklı bir detoks suyu elde etmenize neden olacak.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler