YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutluluğun Kahvaltıyla İlgisini Anlayan Aşık Bir Erkeğin Muhteşem Kahvaltı Sunumları!

    Ne güzel demiş Cemal Süreya; ''Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı'' diye! Sevdiklerimizle yapılan her kahvaltı zeytin ekmekle bile olsa mutluluktur!

    Michael Zee aşık bir erkek. İyi yemek yaptığının farkında ve bu işi aşkla yapıyor. Her sabah hemcinsi olan sevgilisi Mark van Beek'e harika sunumlarla görsel şölene çevirdiği kahvaltılar hazırlıyor ve bunları Instagram hesabından paylaşıyor. Her görenin 'ne kadar iyi bir sevgili' diye takdir ettiği Michael Zee, bizce sevgisini daha güzel anlatamazdı.

    Kahvaltı eşi dostu bir araya getirir. Bütünler... Bir kalıp peynirin saf duruşu, sıcacık çayın dumanı, yumurtanın kokusu alır bizi çocukluğumuza götürür. Güzel anılar, hatıralar hepsi bizimle beraber oturur sofraya. Hele kalabalık bir kahvaltı masası ise değmesinler keyfimize. İşte Michael Zee kahvaltının değerini iyi bilenlerden. 1 yıldır her gün hiç üşenmeden sevgilisine harika kahvaltılar hazırlıyor.


    Sabahları en güzel en neşeli en sevdalı uyanma şeklidir kızarmış ekmek ve haşlanmış yumurta kokusuna uyanmak... Ama bazen insanın canı başka şeyler ister. Değişik bir şeyler!

    Michael Zee'nin yaptığı gibi belki... Yumurtalı pide çeker canınız. Pidenin köşelerini bandırmak için süzme bal istersiniz. Güzel bir uykudan uyandığınız, güzel bir pazar günü. Demlikten gelen çayın kaynama sesi ve mis gibi çay kokusu nerede olursanız olun sizi oraya ait hissettirir. Evinizde gibisinizdir. Sizi düşünen birileri vardır ve gözünü açar açmaz sizin için mutfağa koşmuştur. Hatta belki yalnızca kendisini düşünmüştür. Yalnız başına yaptığı kahvaltıları can sıkıcı bulduğu için sizinle beraber kahvaltı yapacak olmanın tadını çıkaracaktır. Kim ne derse desin, kahvaltı ilgidir. Bazen kendinize olan, bazen karşınızdakine...


    ''Ardımdan deli diyorlar belki de yalan değil'' diyen Zee, sevgilisine ilk kez sürpriz olarak hazırladığı kahvaltının evde bayram havası estirdiğini görünce bu mutlu anı takıntı haline getirmiş.

    Zee, sevgilisinin sabah uyanıp hazırlanan ve onu bekleyen kahvaltıyı gördüğündeki mutluluğa daha çok aşık olmuş. Her sabah o mutluluğu yeniden yaşamayı takıntı haline getirmiş ve tam bir senedir her sabah farklı konseptlerde kahvaltılar hazırlamaya başlamış. Hemcinsi olan sevgilisinin fikriyle bu kahvaltıları Instagram hesabından da paylaşan Zee, eşcinsel ilişkisinin ne kadar aşk dolu olduğunu da gözler önüne sermiş oluyor.


    Mutfakta uzun vakit geçirerek tabaklara özenle hazırlanmış kahvaltılıklar, her ne kadar başaramasada kahvelerin üzerine verdiği şekiller...

    Normalde kahvaltı yapmayan, yapmayı sevmeyen insanlar için bile baştan çıkarıcı bir görüntü... Bazen kahvaltı gece uyumak sabahları da uyanmak için bir sebep olabiliyor.


    Bazı sabahlar nasıl bir kahvaltı hazırlayacağını kestiremeyen Zee, ülkelerin geleneksel kahvaltılarını araştırıp değişik tatların ve sunumların peşinden gidiyor.


    Michael Zee ve sevgilisi Mark van Beek keşke İstanbul'a gelse ve onları sucuklu yumurta, menemen, Marmaris çam balı ve sıcacık simitle tanıştırsak...


    Kahvaltı sadece sabahları yapılmıyor artık. Bazen kimsenin canı ağır yemekler istemediğinde, geç saatlerde karnımız acıktığında bile kahvaltı sofrasını hazırlar buluyoruz kendimizi...


    Hahvaltı enerjidir, kahvaltı sevgidir, kahvaltı gülümsemektir, kahvaltı şarkı söylemektir... Kahvaltı mutluluktur!


    Kahvaltı, sabah içilen ilk kahveye altlık olarak yenilen şeyler yani kahve altı kelimenin kaynağıdır.


    Kahvaltıda buluşmak özel bir anlam içerir. Milyarlarca insan yemekte buluşurken, kahvaltıda buluşan insanlar yemeğe çıkanlara göre daha özeldir.


    Kahvaltı için söylenmiş ama kimin söylediği bilinmeyen; ''insan kendine bakmaya aynadan değil, kahvaltıdan başlar" sözü ile Micheal ve Mark'ın kahvaltı sofralarına veda ediyoruz...


    Bonus: Biz sizin kahvaltılarınızı çok sevdik. Ama bize de bekleriz!


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler