YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Muz Kabuğunun Faydalarına İnanamayacaksınız!

    Hepimiz meyvelerin ne kadar faydalı olduğunu biliriz. Özellikle muz içinde çok fazla çeşit vitamin barındırdığı için en faydalı meyvelerden biri olarak bilinir. Peki, muzun sadece kendisinin değil, kabuğunun da çeşit çeşit faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

    Muzun içinde B6, manganez, C vitamini, potasyum, fiber, biotin bulunur. Muz kabuğunda ise bunların hepsi artı B12, magnezyum ve protein bulunur. Yani bir muzun tamamını tükettiğinizde vücudunuza 9 farklı çeşit vitamin girmiş olur.

    Muz kabuğunu yeme fikri biraz mide bulandırıcı ve itici gelebilir bu yüzden aşağıda muz kabuğunu yemenizi tavsiye ettiğimizde içini bir kaşıkla sıyırarak ya da blenderda püre haline getirerek yiyebileceğinizi baştan belirtelim.

    Ayrıca muz kabuğunun faydalarını sadece yiyerek değil cildinize sürerek de kazanabilirsiniz. Bakalım, bu faydalar nelermiş?


    1. Böcek ısırıklarından kaynaklanan kaşıntıları giderir

    Sivri sinek ve böcek ısırıklarından kaynaklanan kaşınmaları gidermek için ısırılan bölgenin üzerine muz kabuğu ile masaj yaptığınız zaman kaşıntınızın anında geçtiğini fark edeceksiniz.


    1. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar

    İçinde bulundurduğu yüksek fiber oranı sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasınız sağlar. Bağırsaklarınız sorunlu ise ve düzenli olarak tuvalete çıkamıyorsanız muz kabuğu yemek sindirime yardımcı olacak ve bağırsak hareketlerinizi düzene sokacaktır.


    1. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olur

    Bunun için muz kabuğunu yemenize gerek yok. İki hafta boyunca düzenli olarak muz kabuğunun içini dişlerinize sürerseniz dişlerinizin gözle görülür bir şekilde beyazladığını fark edeceksiniz.


    1. Kırışıkların azalmasına etki eder

    İçerisindeki antioksidanlar sayesinde cildinizi canlandıracak ve daha genç gözükmesiniz sağyalacaktır. Cilt bakımı rutinize ekleyebileceğiniz doğal bir yöntem olarak muz kabuğunu yüzünüzde kırışıklık olan bölgelere sürün ve yarım saat beklettikten sonra yüzünüyüz yıkayın.


    1. Daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olur

    Uyku sorunları çekiyorsanız her gün yatmadan önce bir miktar muz kabuğu yiyerek daha rahat uykuya dalabilir ve iyi bir uyku çekebilirsiniz. Muz kabuğunun içerisinde insan vücudunda doğal olarak üretilemeyen bir amino asit olan türü triptofan bulunur. Triptofan muz kabuğunun içerisindeki B6 vitaminiyle birleşerek seratonin seviyesinin yükselmesine ve daha huzurlu uyumanıza yardımcı olacaktır.


    1. Katarakt riskini azalatır

    Yaşımız ilerledikçe en çok güneşin zararlı ışınlarının sebep olduğu katarakt hastalığına yakalanma riskimiz de artar. Muz kabuğunun içerisinde bulunan lütein antioksidanı gözlerimizi bu zararlı etkilerden korur. Düzenli olarak muz kabuğu tüketmek katarakt hastalığına yakalanma riskinizi azaltacaktır.


    1. Kolestrolün düşmesine yardımcı olur

    Muz kabuğu içerisinde muzun kendisinde olduğundan daha fazla çözünür ve çözünmez fiber bulunur ve bunlar da kolestrolunuzun düşmesine ve dengelenmesine yardımcı olur. Eğer kolestrolünüz yüksekse günlük beslenme alışkanlıklarınıza muz kabuğunu eklemeniz çok faydalı olacaktır.


    1. Siğillerin yok olmasını sağlar

    Siğillerden kurtulmak için insanlar genelde kimyasal ilaçlara yönelirler fakat muz kabuğu bunlara olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırır. Siğil çıkan bölgeye muz kabuğuyla masaj yaparak bir yara bandıyla bu alanı kapatın ve geceyi bu şekilde geçirin. Siğil tamamen kuruyup yok olana kadar bu rutini tekrarlayın. Kısa süre içinde siğilden kurtulduğunuzu göreceksiniz.


    1. Modunuzu düzenler

    Yukarıda, beşinci maddede de belirttiğimiz gibi içerisinde bulunan seratonin seviyesini yükseltici asitler sayesinden depresif duygulardan kurtulmanızı ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Düzenli olarak tüketildiğinde deprestona girme riskinizi azaltacaktır. Özellikle sonbaharın geldiği ve havanın sürekli iç karartıcı renklere büründüğü bu aylarda bol bol muz kabuğu tüketmenizi tavsiye ederiz.

    Tabi tüm bunların dışında, süper zeki ve yetenekli Türk kızı Elif Bilgin’in 2013 senesinde Google Bilim Fuarında “muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” projesiyle birincilik ödülünü aldığını da hatırlatmakta fayda var. Yani, muz kabuğu sadece bize değil doğaya da faydalı bir madde.

    E artık bu kadar faydalı birşey olduğunu öğrendikten sonra muz kabuklarını çöpe atmazsınız herhalde. :)

    BONUS: GERÇEK BAL NASIL ANLAŞILIR?


    En Çok Aranan Haberler