YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Muzlu Yulaflı Kek

    Biraz fazla olgunlaşmış muzlarınız var ve onlarla ne yapacağınızı bilemiyorsanız sizin için harika bir önerim var. Katı yağ içermeyen, yumuşacık, mis gibi muz kokusunun çikolata parçalarıyla birleştiği bir lezzet!

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Biraz fazla olgunlaşmış muzlarınız var ve onlarla ne yapacağınızı bilemiyorsanız sizin için harika bir önerim var. Katı yağ içermeyen, yumuşacık, mis gibi muz kokusunun çikolata parçalarıyla birleştiği bir lezzet! Üstelik birçok diğer kek alternatifine göre sağlıklı bir ara öğün niteliğinde olan bu keki mutlaka deneyin derim. Hem hazırlaması çok kolay hem de çok bereketli.

    Malzeme Listesi

    1,5 su bardağı fındık yağı (varsa ceviz yağı)
    1,5 su bardağı esmer şeker
    2 adet iri yumurta
    3 adet orta boy olgun muz
    1 çay bardağı kefir
    1 tatlı kaşığı vanilya
    1,5 su bardağı beyaz un
    1,5 su bardağı tam buğday unu
    1,5 su bardağı yulaf ezmesi
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    1,5 su bardağı damla çikolata (veya 3 paket yemelik çikolata)

    (12 Kişilik - 1 saat)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Fırın 175 dereceye ısıtılır. 25x35 cm ebatlarında dikdörtgen fırın kabı yağlanıp hafifçe unlanır veya yağladıktan sonra pişirme kağıdı döşenir.

    Adım 2

    Şeker ve yağı mikserin yavaş ayarında karıştırılır. Yumurtalar birer birer eklenir ve karıştırmaya devam edilir. (Bu kek, mikser kullanılmadan, çırpma teliyle elde karıştırılarak da kolaylıkla yapılabilir.)

    Adım 3

    Sırasıyla ezilmiş muz, kefir ve vanilya eklenip iyice karıştırılır. Kefir yoksa 125 ml süte 1-2 tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu eklenip karıştırılır ve kefir yerine bu süt kullanılır.

    Adım 4

    Ardından sırasıyla un, yulaf ezmesi, karbonat, kabartma tozu ve damla çikolatalar ilave edilir ve bir kaşık yardımıyla malzemelerin birbiriyle iyice karışması sağlanır.

    Adım 5

    Karışım önceden hazırlanan fırın kalıbına boşaltılır ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Pişme süreleri farklı fırınlarda değişken olacaktır. Bu nedenle arada kontrol edip, bir kürdanla pişip pişmediği test edilebilir (Dikkat! Bol miktarda damla çikolata içerdiği için kürdana çikolata bulaşırsa bu sizi yanıltmasın! Kürdana ıslak kek harcından bulaşmamış ise kekiniz pişmiş demektir)

    Adım 6

    Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıbında ılınmaya bırakılır. Kekin ezilip dağılmaması için dilimlemeyi iyice soğuduktan sonra yapmakta fayda vardır. 24 kare dilim elde edilecek şekilde kesilir.

    Püf Noktası

    * Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml hacimli standart bardak, çay bardağı ise 125 ml hacimli orta boy çay bardağıdır. * Dilerseniz şeker miktarını 1,5 su bardağı yerine 1 bardak olarak da ekleyebilirsiniz. Esmer şekeriniz yoksa beyaz şeker de kullanabilirsiniz. * Kefir yerine 1 çay bardağı süte 1 çorba kaşığı sirke ilave edip kullanabilirsiniz.* Damla çikolata yerine tercihinize göre bitter ve sütlü çikolatalardan alıp bir bıçakla kıyarak kek harcına ekleyebilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler