YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Muzun En İyi Yerini Atıyormuşuz!

    Ne yaparsanız yapın, kabuğunu atmayın.

    Muzlar; proteinli smoothie'ler, tatlılar, dondurmalar ve hatta yoğurtla karıştırmak için ideal. Ama çoğumuzun bilmediği şey muzun en iyi kısımlarından birini göz ardı edip çöpe attığımız.

    Muz kabukları tamamen yenilebiliyor ve hatta oldukça da sağlıklı. Business Insider sitesinde yazdığında göre, Hindistan gibi bazı ülkelerde insanlar on yıllardır muzun kabuğu yiyerek besin değerinden faydalanıyor. Bu Batılı ülkelere garip geliyor, çünkü muzun içi yumuşak ve tatlıyken kabuğu sert, lifli ve acı. Bu da onu itici yapıyor ve çöpe atmanız gereken bir şey gibi duruyor.

    Muzun Her Derde Deva 10 Faydası

    Beslenme uzmanı Laura Flores, LiveScience sitesine şunları söylüyor: "Ama yanılıyoruz. Muz kabuklarını smoothiler için blenderdan geçirmekle kalmayıp, aynı zamanda kızartabilir, fırında pişirebilir ve haşlayabilirsiniz. "Muz kabuğunda yüksek oranda B6 ve B12 vitamininin yanısıra, magnezyum ve potasyum da var. Aynı zamanda lif ve protein de içeriyor."

    Dahası, 2011 yılında yapılan bir araştırmada muz kabuklarının içme suyunu saflaştırdığı bulundu. Yani belki de ekstra besin desteği için muz kabuklarına balıklama atmamalıyız ve işe pişirmekle başlayabiliriz.

    İnanılmaz Bir Tat! Közde Ballı Muz

    Ama eğer hala muz kabuğu yemeye sıcak bakmıyorsanız muz kabuklarını başka yerlerde de değerlendirebilirsiniz. Natural Living Ideas sitesi,

    - muz kabuklarını muz sirkesine dönüştürebileceğinizi,

    - eti yumuşak ve ıslak tutmak için muz kabuğu üzerinde pişirebileceğinizi,

    - çiçeklerinize verdiğiniz suyun içinde bekleterek çiçeklerin daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabileceğinizi belirtiyor.


    Fırınlanmış Muz Dilimleri Tarifini de Kaçırmayın!


    En Çok Aranan Haberler