YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Muzun Her Derde Deva 10 Faydası

    1. Yemeğin etini yumuşatır.

    Bazı tropik ülkelerde et, muz yapraklarına sarılıp pişiriliyor, böylece daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Bu işlemde muzun bizzat kendisini de kullanabilirsiniz. Muzlarınız henüz olgunlaşmadı mı? Dert değil! Yeşil muzunuzu etinizle pişirip eti yumuşatmanın yanı sıra yemeğe vitaminler ve lifler de katabilirsiniz.

    Et Kavurma Tarifi İçin Tıklayın


    1. Saçlarınızı güzelleştirir.

    Mağazalarda satılan kimyasallarla dolu ürünleri kullanmak istemiyorsanız kendinize muzdan saç maskesi hazırlayın. Muz, saçınızın ihtiyacı olan B vitaminleri ve folik asit ile dolu olması sebebiyle saçınız için mükemmeldir. Saç besleyici diğer malzemeleri de muza eklerseniz etkisini katlarsınız. Bu maske için tek ihtiyacınız olan muz, süt ve bal. Malzemeleri karıştırdıktan sonra saçınıza sürüp 20 dakika bekletin. Artan karışımı içebilecek olmanız da bonus.


    1. Cildinizin daha canlı görünmesini sağlar.

    Muz, cildinizin daha canlı göstermenizin kolay yoludur. Tek yapmanız gereken bir muzu püre haline getirip yüzünüze sürmek. 15 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla durulayın. Muzda, ciltteki renk bozulmalarını yok eden A vitamini ve serbest radikallerle savaşan E vitamini bulunduğundan dolayı doğal cilt rengi açıcıdır.

    Muzlu Sakız Pastası Tarifi İçin Tıklayın


    1. Probiyotik sağlar.

    Probiyotiklerin kullanılması, bağırsaklarınızdaki bakterileri dengelediği ve vücudunuzdaki iltihaba yol açan sağlıksız bakterilerin çoğalmasını engellediği için önem teşkil eder. Muz, doğal probiyotik kaynağıdır ve sağlıklı bakterilerin çoğalmasını sağlayan fructooligosaccharides (FOS) içerir.

    Muzun Kabukları Kararsa da Ziyan Etmeyin


    1. Endişeyi yok eder.

    Muz, kan basıncınızı düşürmeye yarayan potasyum açısından zengindir. Potasyum aynı zamanda stres seviyesini düşürür ve zihinsel performansınızı yükseltir. Bunun nedeni vücuttaki kortizol gibi stres hormonları düzenlemesidir. Gerginlik veren konferanstan önce muz yemek için iyi bir sebep!


    1. Kilo vermenizi hızlandırır.

    Muz, yüksek kalorili atıştırmalıklara iyi bir alternatif olduğu için kilo vermenize ve yüksek kalori almadan tatlı ihtiyacınızı gidermenize yardımcı olur. Orta boy bir muz sadece 105 kalori içerir. Buna ek olarak, muzda vücudunuzun metabolik hızını artıran krom bulunur.

    Muzlu Gofretli Puding Tarifi İçin Tıklayın


    1. Daha sıkı egzersiz yapmanızı sağlar.

    Daha kuvvetli bir egzersiz seansı geçirmeniz için vücudunuzun C vitaminine ihtiyacı olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Çünkü C vitamini kaslarınızı, bağlarınızı ve tendonlarınızı güçlendirir. Muz da C vitamini açısındnan zengin meyvelerdir. Enerji verme özelliklerinin yanı sıra bu özellikleri de muzu spor öncesi için mükemmel atıştırmalık haline getirir.


    1. Ayaklarınızı besler.

    Topuklarınız çatladıysa muz, nemlendirici özelliğiyle cildinizin pürüzsüzleşmesine yardımcı olabilir. Bir muzu püre haline getirip kurumuş topuklarınıza sürün. Bir süre bekletin ki cildiniz tarafından emilsin. Artık açık ayakkabıları rahatça giyebilirsiniz.


    1. Uykuya dalmanıza yardımcı olur.

    Uykuya dalamadığınız zaman koyun saymaya son. Muz yiyin! Muzlar beyinde serotonin hormonu üretimini tetikleyen bir aminoasit olan triptofan açısından zengindirler. Ruh halini iyileştiren bu hormon aynı zamanda doğal sakinleştiricidir. Yatağa gitmeden bir saat önce muz yiyin ki triptofan vücudunuz tarafından emilsin ve sizi uykuya geçirsin.


    1. Migreni yok ederler.

    Muz, gününüzü mahvedebilen şiddetli baş ağrıları ve migrenin önüne geçebilir. Bunun nedeni muzun magnezyum açısından zengin olmasıdır. Bir daha baş ağrısı geliyor gibi hissetiğinizde muz yiyin.


    BONUS: İRMİKLİ ATIŞTIRMALIKLAR

    Bitmedi! Beş dakikada hazırlayabileceğiniz alkolsüz kokteyller için tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler