YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden Marketten Meyve Suyu Almamalısınız?

    Size meyve suyunun gazlı içeceklerden daha sağlıklı olmadığı söylense ne dersiniz? İnanmazsınız değil mi? Ancak pek çok uzman hazır meyve suları ile ilgili bu açıklamayı yaptı. Kafanız mı karıştı? Endişelenmeyin, açıklayacağımız birkaç nedenle hazır meyve suyunun sizin için neden bu kadar zararlı olduğunu anlayacaksınız.

    Atıştırmalık Bonus:


    1. Meyve suyu yüksek oranda şeker içeriyor

    Üreticiler bir meyveyi kabuğundan ve posasından ayırdığı zaman, elde edilen meyve suyu tatlı özüne indirgenmiş oluyor. Başka bir deyişle, çok yüksek miktarda früktoz içeren bir meyve suyu elde etmiş oluyorsunuz. Tam olarak belirtmek gerekirse bir bardakta 5-8 çay kaşığı gibi bir miktar.

    Bu şekerin doğal olması sizin sağlığınız için iyi olduğu anlamına gelmiyor. Hatta tam tersi.

    Araştırmalar tatlandırıcıların en zararlı kısmının früktoz olduğunu gösterdi. Früktoz insülün direnci yaratıyor ve kalp rahatsızlıkları için önemli bir faktör olan trigliseridleri önemli ölçüde arttırıyor. Ayrıca karın bölgesindeki yağlanmayı da arttırarak şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları ve metabolik sendrom riskini arttırıyor.

    Peki, bu meyve yemenin de tehlikeli olduğu anlamına mı geliyor? Hayır.

    Meyve yediğinizde tükettiğiniz früktoz miktarı tatlandırılmış içeceklerinkinden çok daha az. Meyvenin metabolik etkileri meyve suyundan farklı çünkü daha fazla lif, vitamin, mineral, bitkisel gıda ve antioksidan alımı sindirimi yavaşlatmaya ve iyileştirmeye yardımcı oluyor.

    En Tazesinden Ev Yapımı Limonata Tarifi için Tıklayın


    1. Meyve suyu çok az lif içeriyor

    Portakalın içindeki o küçük beyaz posalı parçacıkları biliyorsunuz değil mi? İşte orası lifin bulunduğu yer. Genellikle bu posalar meyve suyu üretimi aşamasında ayrılıyor. Aynısı elma suyu üretimi sırasında da geçerli. Meyvenin kabuğu ayrıldığında, büyük bir lif kaynağı atılmış oluyor.

    Posalı bir meyve suyu alsanız bile posanın içerdiği lifin meyvenin normalde içerdiği lifin yanına bile yaklaşması küçük bir ihtimal.

    Bu meyve suyu kanserli hücreleri yok ediyor


    1. Meyve suyunun asit oranı fazla

    Yüksek oranda şeker içermeleri meyve suyu ve gazlı içecekler arasındaki tek ortak nokta değil. Gazlı içecekler de meyve suları da yüksek oranda asit içerdiklerinden dolayı diş minelerinizi zamanla aşındırıyor ve dişlerinizin çürüme riskini arttırıyor.

    Meyve sularının yüksek oranda şeker içermesi ağzınızdaki asit üreten bakterileri besleyerek bu durumu daha da kötü yapıyor.

    Gazlı İçecekleri Bırakmak İçin İse Bunu Deneyin. Oldukça Etkili Bir Yöntem...


    Meyve suyu içmeyi tamamen bırakmalı mısınız?

    Kesinlikle hayır! Bırakmanız gereken şey hazır meyve suları almak. Kendi meyve suyunuzu kendiniz hazırlarken meyvenin kabuğunu ve posasını da kullanırsanız bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

    Ama yine de içtiğiniz meyve suyu miktarına dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece ağzınıza ve vücudunuza içtiğiniz meyvenin yararını yok edecek miktarda asit almadığınızdan emin olabilirsiniz.

    Sebze Suları Neden Sudan Daha İyi?

    Ayrıca sebzelerin de suyunu sıkmayı deneyebilirsiniz. Böylece hemen hemen aynı ferahlıkta daha az şeker içeren bir içecek hazırlamış olacaksınız.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler