YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden Uyandıktan Sonra Limonlu Su İçmelisiniz?

    En basit alışkanlıklar sağlığınız üzerinde büyük fark yaratabilir.

    Sabah uyanır uyanmaz ilk iş olarak limonlu su içmek son yıllarda giderek yükselen bir trend. Limonlu su, enerji artıran doğal içeceklerin en güzellerinden biri. İçine yarım limon sıkılmış bir bardak su içmek hem zihninizi hem bedeninizi canlandırır. Aşağıdaki infografiğe göz atın ve bu inanılmaz kolay alışkanlığı edinmeniz için yedi nedeni öğrenin.

    Limon Sorbe Tarifi İçin Buyursunlar!


    En basit alışkanlıkların sağlığınız üzerinde büyük etkisi olabilir. Örneğin gününüze

    limonlu su içerek başlamak gibi.

    İşte bu sabah alışkanlığını edinmeniz için yedi neden.

    1. Sindirime yardımcı olur

    Asitler yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olur . Bu yüzden midemizde bol miktarda bulunur. Limonda bulunan asit, özellikle yaşlandıkça azalan mide asidini takviye etmede
    oldukça etkilidir.

    2.Vücuda su sağlar

    Çoğumuz yeteri kadar su içmiyoruz. Sabahları limonlu su içme alışkanlığı güne doğru bir başlangıç yapmanın kolay bir yolu. Yeteri kadar su içip içmediğinizi nasıl mı anlarsınız?
    İdrarınız berrak olmalı.

    3. Kilo vermeye yardımcı olur

    Alışkanlıklarımıza bağlı canlılarız. Sabahları portakal suyu veya sütlü kahve içme alışkanlığınızı limonlu suyla değiştirdiğinizi düşünün. Bir defalığına da değil, belki ayda 20 defa. Ve bunu 10 seneyle çarpın. Emin olun bel çevresi ölçünüz size minettar kalacak.

    4. Oksidasyonu önler

    Limonda fitokimyasallar, diğer bir deyişle, vücudunuzu hastalıklara karşı koruyan bileşenler bulunur. Antioksidan etkisi güçlü olan bu bileşenler sayesinde limon bizi oksitlenmeden, yani paslanmaktan korur.

    5. Sağlıklı miktarda C vitamini sağlar

    Yarım limonu suyunuza sıkınca, 6 kalori karşılığında hücre hasarına karşı korunmanız ve yaraların iyileşmesi için gereken günlük C vitamini ihtiyacınızın altıda birini almış olacaksınız.

    Sprey Limon Sıkacağı

    6. Potasyum sağlar

    Bu mineralin eksikliğinde vücudunuz düzgün çalışmaz. Potasyum, sinir ve kas iletişimi ile besinlerin ve atıkların taşınması için gereklidir. Potasyum, tuzun kan basıncı üzerindeki etkisinin bir kısmını giderir.

    7. Böbrek taşına karşı korur

    Limonlu su, idrar sitratı eksikliği olan kişilerde bu acı veren taşların oluşmasını önlemeye yardımı olur. Daha da önemlisi, artan sıvı tüketimi sayesinde böbrek taşlarının yaygın nedenlerinden biri olan vücudun susuz kalmasını önler.

    İÇMEK İÇİN:

    Bir bardak suya yarım limon sıkın. Kaç defa? Ne zaman? Gerçekten çok önemli değil. Nasıl yaparsanız yapın sağlığınız için büyük artısı olacak.

    Kabuğunu unutmayın!

    Limonun kabuğunu (organik olsun lütfen) rendeleyip yemeklerinize katığ pişirerek kabuğundaki zengin besin öğelerinden faydalanın.

    Dişlerime zarar verir mi?

    Teoride limon asidi diş minesine zarar verebilir. Ama asidi sulandırıyorsunuz (sodadaki karbonik asit de birebir aynısını yapıyor). 1 saat boyunca limon çiğneme alışkanlığı edinmediğiniz sürece sorun yok.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler