YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Omega 3'ün Kralı Ceviz İle Yapabileceğiniz 15 Sağlıklı Tarif

    Ekim ayı demek taze ceviz demek, bol omega-3, bol bol sağlık demek! Çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengin olan ceviz, bir avuç yenildiğinde bile diğer öğüne kadar sizi tok tutabiliyor. Biz de sadece bir avuç yemekle kalmayalım, yemeklerimizin içerisine gömelim dedik.

    Bir elinizde 4-5 adet cevizi tutmaya devam ederken, diğer elinize de çok hoş yemekleri ağzınıza götürmeye hazır olun :)


    Cevizli Burma Çörek

    Çöreklerin kralı şuan da tam olarak karşınızda! Süt, bal, ceviz ve tereyağı ile pişen çöreğimiz, sizi önce kokusuyla mest edecek, bilginiz olsun. Paketlenmiş cevizler bir kenara! Sağlığınız için, ekim itibariyle tezgahlara düşen taze cevizleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz, çünkü her şeyin tazesi makbul!

    Ceviz düzenli tüketildiği taktirde, kalp sağlığınızı korur ve olası sorunları ortadan kaldırır. Daha sağlıklı bir kalp için, cevizi öğünlerinizden eksik etmeyin...

    Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Tıklayın

    Bonus: Sürpriz Armut

    **

    **


    Sağlıklı yaşayanların tükettiği gıdaların başında gelir yulaf. Aşırı sağlıklı beslenmek isteyip, yulafın tadına bir türlü alışamayanlardansanız ceviz bu noktada sizin kurtarıcınız olacak! Haydi, tavaları ısıtmaya başlayalım o zaman...

    Düzenli olarak tüketilen ceviz, alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor.

    Yulaflı ve Cevizli Krep Tarifi İçin Tıklayın

    Ceviz Hakkında Her Şey!


    Espressolu Cevizli Brownie

    Güzel bir haber vermek istiyorum sizlere. Her güzel şey sağlıksız olur cümlesini hafızalardan silin lütfen! Sırada öyle bir tarifimiz var ki içerisinde ne un, ne şeker ne de yağ var! Ceviz var, sağlık var ve en önemlisi de lezzet var!

    Düzenli olarak ceviz tüketenlerin kötü kolesterol seviyesi, tüketmeyenlere göre oldukça düşüktür. Sağlığınız için her gün bir avuç ceviz yemeye özen gösterin.

    Espressolu Cevizli Brownie Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Tarator

    Güne enerjik başlamak istiyorsanız, tek yapmanız gereken şey ekmeklerinizi birazcık ısıtıp, üzerlerine bu harika taratordan sürmek! Ee çünkü kahvaltı demek, mutluluk ve sağlık demek!

    Stresli ve gergin ve enerjiniz düşük ise ceviz bu konuda da harikalar yaratıyor. Düzenli olarak ceviz tükettiğinizde, strese bağlı olarak gelişen fiziksel sorunlarınız ortadan kalkıyor.

    Cevizli Tarator Tarifi İçin Tıklayın


    İncir Dolması

    İncirin cevizle olan uyumu aşikar... İki muazzam lezzetin bir araya gelmesiyle hazırlanan tatlı, oldukça hafif ve kış aylarına yakışır bir lezzet.

    Ceviz, damar tıkanıklığının önüne geçtiği için, vücudun düzgün çalışması açısından hayati öneme sahip! Sofranızdan eksik etmeyin...

    İncir Dolması Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Köfte Tarifi

    Ceviz yemeyen birileri evde köşelere sıkışıp kalmış olabilir... Dikkatli olun! Bu köfteyi pişirin ve bekleyin. Kokusunu duyanlar bekledikleri köşeden yavaşça çıkıp masaya oturacaklar. Avınızı yakaladınız, tebrikler :) Ceviz yediklerinin farkında olmayan bireyler bu lezzete bayılacak.

    Cevizli Köfte Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Tarçınlı Kurabiye

    Kışın bizi ısıtıp, metabolizmamızı hızlandıran şeylerin başında gelir tarçın. Tadı da faydaları kadar muhteşem olan tarçının cevizle birleşimi yine olay yarattı hanımlar beyler! Bu kurabiye, yiyip yiyebileceğiniz en lezzetli kurabiyelerden biri!

    Ceviz, tırnakları güçlendirir ve saçların daha parlak görünmesini sağlar.

    Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Dondurma

    Yaz-kış demeden afiyetle tüketmek bizim işimiz! Pipirikli anne/babalar, sakin olun. Sıcak ya da soğuk bir şeyler yemek enfeksiyon yapmaz, enfeksiyonu yapan şey mikroplardır diyor uzmanlar. O zaman bir külah cevizli dondurma bizden size gelsin!

    Cevizi diyetinize kattığınızda, düzenli tüketim sonunda kilo vermenizi sağlıyor.

    Cevizli Dondurma Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Yoğurtlu Kabak Ezmesi

    Cevizin yağı ile kavrulan yemeğin lezzetine inanamayacaksınız! Harika bir sunum, enfes bir tat...

    Ceviz, beyne iyi gelen bir numaralı besin! ABD'de yapılan araştırmaya göre cevizin algıyı ve hafızayı güçlendirdiği somut bir şekilde ortaya kondu.

    Cevizli Yoğurtlu Kabak Ezmesi Tarifi İçin Tıklayın


    Portakallı Cevizli Kışlık Kek

    Taze portakal suyu, zencefil ve ceviz ile hazırlanan kekimiz kışa hazııır! Yanına güzel bir yeşil çay demleyin. Yoksa bu kış nasıl geçecek :(

    Ciddi miktarda melatonin içeren ceviz, düzenli tüketildiği taktirde uykusuzluğu ortadan kaldırır.

    Portakallı Cevizli Kışlık Kek Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Rulo Börek

    Tatlıya, çöreğe, krebe kattık. Şimdi de güzel bir börek saralım dedik :) Bu minik atıştırmalıklar diyet yapanların listesine de girebilir. Kolaylıkla porsiyon kontrolü yapabileceğiniz böreğimiz, tek lokmalık. At ağzına ve bitir işi!

    Cevizli Rulo Börek Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Cheesecake

    Limonlu, çilekli ya da ahududu ile yaptığınız cheesecake'inizi bir de cevizle deneyin. Görün bakalım ortaya nasıl bir şey çıkıyor :)

    Cevizli Cheesecake Tarifi İçin Tıklayın


    Cevizli Elmalı Turta

    Minicik kuplar, muhteşem lezzetler doğuruyor. Bildiğimiz elmalı tartın değişik versiyonu çıkıyor bu sefer karşınıza.

    Cevizli Elmalı Turta Tarifi İçin Tıklayın


    Lorlu Cevizli Kruvasan

    Pratik bir tarif olan kruvasan, kolayca pişirilip her öğün yenebilir. İsterseniz minnoşların beslenme çantasına da ekleyebilirsiniz. Eve geri getirmeyeceklerinden emin olun!

    Lorlu Cevizli Kruvasan Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler