YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Oreolu Çikolatalı Cheesecake

    Malzemeler ve ölçüler biraz da doğaçlama gelişti. Her ne kadar dilimlerken çikolatanın tam donmasını beklemeyip, beyaz kısmına bulaştırsak da, lezzeti tam tadında olunca önemsemiyoruz. Bu şahane cheesecake'e bayılacaksınız...

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 45dk
    Kalori/Porsiyon -

    Malzeme Listesi

    3 paket oreo
    100 gr terayağı
    3 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    400 gr ricotta peyniri
    100 gr süt kreması
    2 gr sıvı vanilya aroması
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    100 gr süt kreması (ganaj için)
    1/2 çay bardağı süt
    160 gr bitter çikolata

    (8 Kişilik - 60 Dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle oreo'ları robottan geçirerek ufalayın. Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edin ve karıştırarak hamur haline getirin. 22-24 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt ile kaplayın. Yan kenarlarını ise tereyağ ile yağlayın. Üzerine bisküvili karışımı bastırarak her yerine eşit miktarda yayın ve buzdolabına kaldırarak donmasını sağlayın.

    Adım 2

    Diğer taraftan kek çırpma kasesinde, yumurta ve şekeri çırpın. Ricotta peynirini ekleyin ve çırpmaya devam edin.100 gr. krema ve sıvı vanilyayı ekleyin. En son un ve pirinç ununu ekleyin ve homojen bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Karışımı buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanın üzerine yayın. Havasını almak için kalıbı bir kaç kez tezgaha vurun. Pastanın kenarlarının piştikten sonra beyaz kalmasını istiyorsanız kalıbınızın dış çevresini yani kalıbın dışını folyo ile kaplayın.

    Adım 3

    Fırınınızı 140 dereceye ayarlayın. En alt rafa içinde 1 cm kalınlığında su koyduğunuz fırın tepsisini koyun. Bu yöntem, kekinizin yumuşak kalmasını ve dibinin yanmamasını sağlayacaktır. 140 derece fırında 40-45 dakika kadar kekinizi pişirin. Kapağını açtığınızda kek pişmiş ama hafif içi sallanıyor gibiyse, ancak üzeri pişmiş gibi kabuk bağladıysa kekiniz olmuş demektir. Piştikten sonra fırının içerisinde 20 dakika daha bekletin ve çıkartın. Keki dinlendirin.

    Adım 4

    Diğer yandan ocağa 100 ml krema ve sütü koyun, içine çikolataları kırarak atın ve eritin. Kaynama noktasına gelirken ocağın altını kapatın. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın ve kekin üzerine yayın. Dolapta 6-7 saat kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Öncesinde arzu ettiğiniz süsleme veya kırmızı meyvelerle süsleyerek sunuma hazırlayabilirsiniz..

    Püf Noktası

    Mutlaka 7-8 saat beklettikten sonra dilimleyin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler