YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pancarlı Avokado Salatası

    Artık her yerden rahatlıkla bulabileceğiniz Avokado meyvesi lezzetinin nötr olması sebebiyle herşeye yakışabilecek mükemmel bir meyvedir.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi dk
    Kalori/Porsiyon -

    Artık her yerden rahatlıkla bulabileceğiniz Avokado meyvesi lezzetinin nötr olması sebebiyle herşeye yakışabilecek mükemmel bir meyvedir.Zengin vitamin ve mineraller içermesi ile özellikle yetersiz beslenen ve spor yapanların sofralarından ayırmayacakları bir lezzet.. A, C ve E vitamini bakımından zengindir. Lutein ve Glutathion gibi antioksidanlar içerir.Avokado'da Farklı karoten grupları bulunur, bunlar; alfa karoten, beta karoten, zeaksantin ve lüteindir.

    Malzeme Listesi

    5 adet olgun avokado
    1 su bardağı ceviz içi
    2 adet orta boy pancar(ya da turşusu)
    1 demet su teresi
    1/2 demet roka
    1/2 su bardağı nar içi
    1 yemek kaşığı hardal sos
    1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı kaya tuzu/himalaya tuzu
    1 adet kırmızı biber
    1 adet limon (sıkılmış)
    1 yemek kaşığı nar ekşisi

    (6 Kişilik - 15 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Olgunlaşmış avokadoları elimizle kolayca soyduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve ortasındaki çekirdeğinden ayırarakkesme tahtasında küp küp ya da elma dilimi şeklinde kesiyoruz ve salatayı hazırlayacağımız Büyük kasemize ekliyoruz.

    Adım 2

    Ceviz içlerini rondoda dişe gelecek şekilde çekip salataya ilave ediyoruz,ardından pancarlarımızı çiğ ise önce 5 dakika suda haşlayarak ya da turşu olarak aldıysak küp şekilde doğrayarak ekliyoruz. Çiğ olarak kullanmak istersek te rendeleyerek salatamıza katabiliriz.

    Adım 3

    Su teresi ve rokamızı güzelce yıkadıktan ve sirkeli suda beklettikten sonra bambu bıçakla ya da ellerimizle nazikçe kopararak ve kırmızı biberimizi de keserek salatamıza ekliyoruz.

    Adım 4

    Tüm malzemeleri kasemize ekledikten sonra en son ayrı bir kapta hardal,tuz,nar ekşisi,limon suyu ve zeytin yağımızı sos haline getirerek salatamızın üzerinde gezdirerek nazikçe salatamızı karştırarark en son üzerine nar tanelerimizi serpiştirerek servise hazır hale getiriyoruz.. Sağlıkla Afiyet Olsun.

    Püf Noktası

    Avokadolar fazla olgunlaşmış ise salataya en son ekleyip çok az karıştırarark dağılmasını önlemiş olursunuz. Eğer avokadnuz fazla yumuşak ise çatalla ezerek hazırladığınız salata sosuna ekleyerek güzel bir salata sosu elde edebilirsiniz

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler