YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

    Papatya çayı geçmişten günümüze kadarki olan süreçte oldukça yaygın olarak kullanılan çayların başında gelmektedir. Özellikle Eski Mısır, Roma İmparatorluğu ve Yunan uygarlıklarında kullanılmaktaydı.

    Papatya çayı, adından da anlayacağınız üzere, papatya bitkisinden yapılmakta olan bir çay türüdür. Papatya çiçekleri toplanarak taze ya da kuru bir şekilde çayları yapılmaktaydı. İçerisinde ise, sağlığa yararlı birçok etken bulunmaktadır.

    Sağlık etkisine ek olarak papatya aynı zamanda kozmetikte de sıklıkla kullanılmaktadır. Makyaj malzemelerinde papatya kullanılmaktadır. Bunun nedeninin ise yararlı olması ve herhangi bir yan etkisinin olmaması olduğunu söyleyebiliriz.

    Papatya çayını aktarlardan ve marketlerden yılın dilediğiniz vaktinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Papatya çaylarının daha uzun ömürlü olması için serin, kuru ve nemsiz bir yerde saklamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

    Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

    Papatya çayının insanları rahatlatma anlamında birçok yararı bulunmaktadır. Düzenli olarak papatya çayı içmek, sizleri sakinleştirerek, daha rahat uyku uyumanıza yardımcı olmaktadır. Bunlara ek olarak ayrıca birçok sağlıksal yararı bulunmaktadır. Yararları ise şöyle sıralanmaktadır;

    1. Sakinleştirici etki yapmaktadır.

    relaks

    Günümüzde hemen hemen herkes gün içerisinde stresli bir koşturmaca içerisinde yoğun bir hayat geçirmektedir. Bu durumlar genellikle kişilerde depresyon gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu anlamda sizlere verilen ilaçlar genellikle pahalıdır.

    Ayrıca bu ilaçlar yan etkiler barındırmaktadır. Bu yüzden ilaçlar yerine papatya çayını tüketmenizi tavsiye ederiz. Papatya çayının stres azaltıcı ve sinir rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu etkileriyle birlikte kişileri depresyon gibi ruhsal sorunlardan da uzak tutmaktadır. Düzenli olarak papatya çayı içmeye başlamanız ile birlikte kısa bir zaman diliminde etkilerini hemen fark edeceksinizdir.

    2. Soğuk algınlığına iyi gelmektedir.

    zatürreye iyi gelen yiyecekler

    Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşmakta olduğumuz rahatsızlıkların başında soğuk algınlığı ve gripler gelmektedir. Bu hastalıklarla savaşmanın yolu ise, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaktan geçmektedir. Bu kapsamda yapılan araştırmalar kapsamında ise, papatya çayının bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği ve aynı zamanda grip gibi sağlık sorunları ile savaştığı da anlaşılmıştır.

    3. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.

    egzamaya iyi gelen yiyecekler

    Papatya çayı içerisinde bulundurdukları sayesinde ve özellikle tropikal kullanımı daha sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olmaktadır. Cildinizi güzelleştirmenin yanı sıra, saç derisi üzerinde de olumlu etkilere sahip olmaktadır.

    Bunlara ek olarak cildinizde meydana gelen sorunların da yok olmasını sağlamaktadır. Bu anlamda cildinizde meydana gelen böcek sokması, su çiçeği, yaralar, yanıklar, çürükler, güneş yanığı, deri döküntüleri, kaşıntılı ve iltihaplanmalar gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır. Bu cilt sorunlarına ek olarak ayrıca sağlık sorunlarından dolayı oluşmakta olan cilt sorunlarını da yok etmektedir.

    Bu hastalıklar ise; egzama, sedef, akne, pişik ve diğer tahrişlerin oluşturduğu cilt sorunlarıdır. Normalde bu gibi sorunlarda steroid tedavisi uygulanmaktadır. Ancak araştırmalar sonucunda papatya çayının daha etkili bir tedavi seçeneği olduğu anlaşılmıştır.

    Papatya çayı ile birlikte cildinizdeki hücre yenilenmesini hızlandırarak bu gibi sorunları kolay bir şekilde yok edebilirsiniz. Bu anlamda steroid tedavisi yapılmadığı için olası yan etkilerini de ortadan kaldırmış olmaktasınız. Bunun için cildinizde sorunlar olan bölgeye uygulamanız gerekmektedir. Şişlik gibi sorunlar hemen çözüm bulacaktır. Ayrıca saç derinizdeki kepeklenme veya saç derinizde meydana gelen sorunları yok etmektedir. Bunun için kullanmakta olduğunuz şampuanın içerisine eklemeniz yeterli olacaktır.

    4. Midenizde meydana gelen gaz sorunlarını ortadan kaldırır.

    1017786_620x413

    Birçok kişinin rahatsız olduğu konuların başında da gaz sorunları gelmektedir. Ancak düzenli olarak papatya çayı içmek midenizde meydana gelen gaz sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede bu rahatsızlık hissinden de kurtulmuş olursunuz. Ayrıca mide yanmaları ve bağırsaklarda oluşan sorunlarla meydana gelen gaz sorunlarını da ortadan kaldırmaktadır.

    5. Göz fıtığı oluşumunu engeller.

    Papatya çayı ile birlikte göz fıtığı gibi sağlık sorunlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz. Buna ek olarak göz çevresinde oluşan siyah noktaları da yok edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken marketten almış olduğunuz papatya çayı poşetlerinden birini 5 dakika boyunca sıcak bir suyun içerisinde bekletiniz. Sonrasında sudan çıkarınız ve oda sıcaklığında soğumaya bırakınız. Bir süre sonra gözlerinizin üzerine koyunuz. Bu işleminizi düzenli bir şekilde yapmanız ile birlikte zaman içerisinde göz fıtıklarınızın oluşumu son bulacaktır.

    6. Uykunuzun düzene girmesine yardımcı olmaktadır.

    kaliteli-bir-uyku-icin-yapilmasi-gerekenler-1086125-664x354

    Papatya çayı içerisinde bulundurdukları sayesinde kişilerde rahatlama hissi yaratmaktadır. Bunun sonucunda ise daha sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olmaktadır. Böylelikle rahatlayan sinirlerle birlikte uykunuz da düzene girecektir. Tüm bu yararlarının yanı sıra, tüm gıdalarda olduğu gibi papatya çayının da fazla tüketilmesi bazı yan etkilere neden olabilmektedir. Bu kapsamda en önemli yan etkisi, uyuşukluktur. Bu anlamda makine operatörlüğü gibi mesleklerde çalışan kişilerin bu çayı tüketirken daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Buna ek olarak bazı kişilerde deri reaksiyonları görülmüştür. Aşırı kullanım aynı zamanda kusma gibi sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Papatya çayının düşük yaptırıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bunun için ise, hamilelerin papatya kullanmamalarını tavsiye ederiz. Olası farklı bir yan etkisinin görülmesi ile birlikte vakit kaybetmeden tıbbi bir yardım almayı da ihmal etmeyiniz. Papatya Çayının Besin Değerleri 1 kg içinde bulunan besin değerleri ise şöyle sıralanmaktadır;

    • Su g 997
    • Kalori kcal 10
    • Enerji kj 40
    • Protein g 0
    • Toplam Yağ g 0
    • Kül g 0
    • Karbonhidrat g 2
    • Diyet Posası g 0
    • Şekerler g 0
      Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler