YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Patlıcanlı Kebap Tarifi

    Biraz meşakkatli bir yemek olsa da patlıcanlı kebap Türk mutfağının en özel lezzetlerinden bir tanesi.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 40dk
    Pişirme Süresi 40dk
    Kalori/Porsiyon -

    Biraz meşakkatli bir yemek olsa da patlıcanlı kebap Türk mutfağının en özel lezzetlerinden bir tanesi. Özellikle bu güzel yemeği pilav ve cacık ile birlikte özel misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    4 adet orta boy patlıcan
    500 gram orta yağlı kıyma
    Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
    1 çay kaşığı kadar karabiber
    1 çay kaşığı kadar pul biber
    Bir tutam tuz
    1 yemek kaşığı kadar domates salçası
    2 su bardağı sıcak su
    Bir tutam tuz
    4 adet orta boy domates
    4 ya da 5 adet orta boy biber
    10 adet arpacık soğan
    6-7 diş sarımsak

    (8-10 Kişilik - 80 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk olarak patlıcanları hareli bir şekilde soyun ve halka halka dilimleyin. Sonrasında bir miktar tuzlu suyun bulunduğu kabın içerisine bu patlıcanları atın ve yaklaşık yarım saat kadar bekletin.

    Adım 2

    Patlıcanlar acısı çıksın diye tuzlu suda beklerken, genişçe bir yoğurma kabının içerisine kıymayı, baharatları ve zeytinyağını koyun. Bu malzemeleri kabın içerisinde iyice yoğurun. Sonrasında köfte harcının bulunduğu kabın üstünü kalın ve geniş bir bez ya da bir kapak ile kapatarak buzdolabına koyun ve yaklaşık yarım saat boyunca dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

    Adım 3

    Köfte harcı güzelce dinlendikten sonra buzdolabından çıkartın. Bu aşamada patlıcanları da tuzlu suda çıkartın ve bol su ile iyice yıkayın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Bir tepsiye ya da bir şişe, bir sıra patlıcan bir sıra köfte olacak şekilde dizin.

    Adım 4

    Sonrasında üstüne domatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları da koyun. Ayrı ve küçük bir kabın içerisine bir miktar sıcak su koyun. Domates salçasını bu sıcak suyun içine atarak iyice ezin. Domates salçası krema kıvamına geldiğinde patlıcanların ve köftelerin bulunduğu tepsiye her yerine eşit bir şekilde gelecek biçimde gezdirin.

    Adım 5

    Bir folyo alın ve tepsinin üstünü bu folyo ile güzelce sarın. Tepsiyi fırının içine atın ve 200 derece sıcaklığında kebabı pişirin. Yaklaşık 30 ya da 35 dakikanın sonunda kontrol ettiğinizde köfteler ve patlıcanlar yumuşamış ise fırında patlıcan kebabınız pişmiş anlamına gelir. Bu aşamada tepsinin üstündeki folyoyu kaldırın ve kısa bir süre daha üstlerinin kızarması için fırında tutun. Üstleri kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartın ve fırında patlıcan kebabını servis yapın.

    Püf Noktası

    Kebabın üstüne gezdirdiğiniz salçanın suyu yeterli gelmezse bir miktar sıcak su daha ilave edebilirsiniz. Eğer malzemeleri şişe takarak pişirecekseniz soğan, sarımsak ve biberleri de şişe takabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler