YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pazartesi Sendromunu Bugünden Önleyecek 7 Atıştırmalık

    Pazartesi sendromu pazar gününden sizi rahatsız etmeye başlar. Sabah uyanır uyanmaz 'of yarın iş/okul var' demeye başlarsınız. Pazar gününün rahatlığını, sakinliğini yaşayamazsınız bile.

    Sabah yaptığınız nefis aile kahvaltısı ya da tıka basa yediğiniz öğle yemeğinin ardından midenizi yormaktan vazgeçin. Hafif ve yağsız besinler tüketmek sendromdan kurtulmak için ilk kuralınız olsun!

    Meyveleri soyup bıçağın ucuyla aile fertlerine uzatmak yerine, üşenmeyerek güzel bir kabın içine doğrayabilirsiniz. Meyveleri birbirine karıştırdıktan sonra küçük kaselere ayırarak daha da lezzet katmak için üzerine pudra şekeri veya bal dökerek servis edebilirsiniz. Meyveler lif bakımından güçlü olduğu için akşama kadar olan sürede tükettiğiniz besinleri rahatça sindirmenizi sağlayacak ve midede oluşan şişkinliği bastıracaktır. Lezzeti bol meyve salatası sizde tokluk hissi yarattığı için kim bilir belki de yarın o hep istediğiniz diyete bile başlarsınız?


    Katı olmayan sıvıya daha yakın ya da sulu besinleri tüketmek sindirim bakımından daha kolay ve midenizi rahatlatmak açısından oldukça sağlıklıdır. Hem de tok tutar!

    Yaz ya da kış fark etmez ailece en sevdiğimiz salata çeşitlerinden birisidir cacık. Yoğurt, salatalık ve sarımsağın bir araya gelerek oluşturduğu nefis bir lezzettir. İnanılmaz bir kalsiyum kaynağı olan cacık hem vücudunuzu hem de sindirim sisteminizi dengeye sokar. Sulu bir besin olduğu için su ihtiyacınızı da karşılar. Cacık yediğinizde uyku sorununuz bile ortadan kalkar. - - - - - -

    Pazartesi sendromunu tetikleyen etkenlerden biriside önceki gün yediklerinizdir. Sevmediğiniz ya da size ağır gelen yiyecekleri tüketirseniz ertesi gün işkence gibi bir gün geçirirsiniz!

    Canınız değişik bir şeyler yemek istedi. Mesela bugün televizyonda Altın Kelebek Ödül Töreni var. O zaman marketten aldığınız cipsler yerine evde kendi hazırladığınız cipsleri tüketebilirsiniz. Hem de hazırlarken vakit geçireceğiniz için saatin nasıl geçtiğini anlamayacak boş kalmayarak vakit geçirdiğiniz için uyku vaktinizde daha az yiyecek tükettiğiniz için rahat uyuyacaksınız. Hem daha az yağlı ev yapımı cipslerin ertesi gün pişmanlığını da yaşamayacaksınız! - - - - - -

    Dışarıdan aldığınız abur cuburlarla sağlığınızı ve psikolojinizi yıpratmayın. Kendi hazırladığınız atıştırmalıklarla beyninizi de meşgul ederek rahatlayabilirsiniz!

    Demek televizyon izlerken canınız pizza istedi. O zaman 30 dakika beklemek yerine 13 dakika kadar kısa bir sürede kaynağını bildiğiniz ve kendi ellerinizle yaptığınız bayat ekmek pizzalarını yemelisiniz. Yanına da bir çay demlersiniz. Oh! - - - - - -

    Diş eti rahatsızlıklarınız, şişkin mideniz, kemik ağrılarınız ve uyku problemleriniz için yoğurttan vazgeçmemeyi öğrenmelisiniz.

    Hem sağlıklı hem hafif hem de lezzetli mi lezzetli. Aile boyu herkesin severek tüketeceği, mevsim meyveleriyle hazırladığınız yoğurdunuzla tatlı krizlerinizi geçiştirebilir, vücudunuza direnç katabilir ve ertesi sabah erkenden uyanmanızı sağlayabilirsiniz. Verdiği psikolojik rahatlama ve iyilik hissi ile sendromlarınızı erteleyebilirsiniz.


    Salata sizin en iyi dostunuz! Fizyolojik ve psikolojik olarak her zaman iyi hissettirir. Size hep destektir.

    Gece yemek yemeden duramıyorsanız salata imdadınıza hemen yetişir. Izgara tavuk, ton balığı ya da sevdiğiniz bir peynir çeşidi ile hazırladığınız salata hem kalori bakımından düşük hem de sağlık dostudur. Salata günlük ihtiyacınız olan pek çok vitamini içerir. Yorgunluk hissettiğiniz her an salata yiyin. Salata tokluk hissi yaratan lezzetli bir besin olmanın yanı sıra vücudunuzda bulunan yağlardan arınmanızı da sağlar.


    Araştırmalara göre pazartesi sendromu pazar gününden başlıyor ve insanlar en çok pazar geceleri stresten gece atıştırması yapıyorlar. Gece atıştırmadan duramayanlardan mısınız?

    Gece atıştırmaları sizin için kabusa mı döndü? Canınız istemese bile alışkanlık haline getirdiniz ve ağzınız boş kaldığında rahatsız mı oluyorsunuz? O halde evinizde kuruyemiş stoklamalısınız! Çok abartıya kaçmadan tükettiğiniz kuruyemişler kalorisi yüksek olduğu için sizde tokluk hissi yaratacaktır. Bir avuç karışık kuruyemiş, Omega 3 ve protein sizi bütün gün tokmuşsunuz gibi hissettirecek ve iştahınızı bastıracaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler