YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pilav Üstü Tavuk Tarifi

    Mutfağımızın belki de en klasik yemeklerindendir pilav.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç kisilik 6
    Hazırlık Süresi 5dk
    Pişirme Süresi 20dk
    Kalori/Porsiyon 336kal

    Mutfağımızın belki de en klasik yemeklerindendir pilav. Menüde yanına ne eklerseniz yakışır adeta; ister bir sebze yemeği sonrasında, ister et yemekleriyle beraber. Ayrıca klasik olduğu kadar lezzetli bir yemek olarak bilinir pilav. Bir de bu pilavı tavuk göğsüyle beraber hazırlayarak tavuklu pilav olarak yemek damaklara bir ziyafet niteliğinde adeta. Üstelik hazırlanması da sanıldığı gibi zor ya da ustalık gerektiren bir yemek değil tavuklu pilav. Tabii ki bu tavuklu pilav tarifinin de mutfağın ustaları olan annelerimizin muhteşem tecrübeleri ve emekleriyle daha da lezzetleneceği şüphesiz.

    MALZEMELER

    • Önceden ıslatılmış 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı tavuk suyu
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Damak tadınıza göre belirleyeceğiniz miktarda tuz
    • 1 tam tavuk göğsü
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 – 2 diş sarımsak
    • Limon suyu
    • Damak tadınıza göre çeşitli baharatlar tuz, kara biber, isot, pul biber, köri, kimyon, kekik

    TARİF

    • Öncelikle pilavı hazırlamak için tencerenize sıvı yağı dökerek kızdırın. Önceden ıslattığınız ve suyunu süzme işlemini tamamladığınız pirinçleri tencereye boşaltın. Daha sonra kızmış olan sıvı yağa biraz daha sıvı yağ ilave ederek pirinçler şeffaflaştıktan sonra tane tane olana kadar kavurun.
    • Pirince miktarını ağız tadınıza göre belirleyebileceğiniz tuz ve tavuk suyunu ilave ederek malzeme listesinde belirtilen tereyağını ekleyin. Başlangıçta yüksek ateşte kaynayana kadar ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateş ayarına getirerek suyu tamamen buharlaşana kadar pişirin. Pilav suyunu çekince 20 dakika civarı bir süreyle dinlenmeye bırakın.
    • Pilavınız dinlenirken tavuğunuzu ince ince didikleyin. Didiklenen ve kavrulmaya hazır tavuğu tavaya alın. Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı tavuğun üzerine dökerek kavurmaya başlayın. Tavuklar kavrulmaya devam ederken baharatlarınızı, limon suyunu ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyerek kısık ayardaki ocakta 10 – 15 dakika kadar kavurun. Kavurma da tamamlandığı zaman pilavınızla beraber sıcakken servis edebilirsiniz.

    Püf Noktası

    Pilav için alacağınız pirincin iri taneli ya da ince taneli oluşu, su çekme miktarını etkiler. Dolayısıyla ilk defa kullanacağınız bir pirinçle pilav yapıyorsanız su veya tavuk suyu miktarını biraz daha azaltabilirsiniz. Bu güzel ve lezzetli yemek tarifini hazırladınız, ama kuru kuru gitmez diyorsanız yanına güzelce hazırlayacağınız ev yapımı, bol köpüklü bir ayran oldukça uyumlu ve menüyü destekleyici olacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler