YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pirohu Tarifi

    Pirohu Kıbrıs mutfağına ögü bir yemektir. Yapılış tarzı mantıya benzese de, kullanılan malzeme ve lezzet olarak mantıdan oldukça farklı bir yemektir.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 35dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Pirohu Kıbrıs mutfağına ögü bir yemektir. Yapılış tarzı mantıya benzese de, kullanılan malzeme ve lezzet olarak mantıdan oldukça farklı bir yemektir.

    Malzeme Listesi

    4 su bardağı un
    1 adet hellim
    250 gr tuzsuz nor
    1/2 su bardağı zeytin yağı
    2 su bardağı ılık su
    1 çay kaşığı tuz
    2 adet yumurta
    3 yemek kaşığı kuru nane

    (2 Kişilik - 75 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Hellimimizi rendeledikten sonra, üzerine iki yemek kaşığı kuru nanemizi atıp karıştırıyoruz (Servis sırasında pirohularımızın üzerine atacağız).

    Adım 2

    Noru, kuru naneyi, yumurtaları ve tuzu bir kaba koyup karıştırıyoruz. Bir boş kabın içine un, ılık su ve zeytin yağını ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz (Hamuru hazırlarken kesinlikle maya kullanmıyoruz). Hamurumuz olduğunda üzerini bir bezle örterek 10 dakika boyunca dinlendiriyoruz.

    Adım 3

    Dinlenmiş olan hamurdan su bardağı büyüklüğünde parçalar keserek oklava ile büyük bir beze açıp, açtığımız hamurun yarısına 10cm aralıklarla lorlu malzememizi yerleştiriyoruz ve hamurun diğer yarısıyla üzerini kapatıyoruz. Bardakla yuvarlak şekilde pirohuları kesiyoruz ve malzememiz bitene kadar bu işlemi devam ederek pirohularımızı hazırlıyoruz. Bir tencerede kaynattığımız suyun içine pirohularımızı atıp haşlanana kadar pişiriyoruz (ortalama 20 dakika sonra haşlanan pirohular pişerek suyun üstüne çıkacaktır ve ayrıca suyun içine az miktar yağ atmanız, pirohuların yapışma olasılığını azaltacaktır).

    Püf Noktası

    Nasıl servis edebiliriz?Pirohularımızın üzerine, rendelediğimiz hellim ve kuru nane karışımını serperek servis ediyoruz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler