YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?

    Evde pizza hamuru yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Lüks restoranlarda afiyetle yediğiniz pizzaları bu tarif sayesinde artık evinizde yapabileceksiniz. Pizza malzemelerini damak tadınıza göre seçebilirsiniz. Marifet zaten pizzanın hamurunda sevgili okur. İşte en leziz, gerçek pizza hamuru tarifi ve yapılışı.

    Evde pizza hamuru hazırlamak için halihazırda olan birkaç basit malzeme yeterli. Eğer un, tuz, şeker, zeytinyağı ve mayanız varsa pizza hamuru yapmaya hazırsınız demektir. Hazır pizza hamurlarını boşverin ve kendi kendi pizza hamurunuzu yapmak için bu adımları takip edin. Pizza hamuru nasıl yapılır diyenler için en doğru pizza hamuru tarifi geliyor, buyursunlar.

    PİZZA HAMURU TARİFİ İÇİN MALZEMELER?

    Bir su bardağı ılık su
    2 çay kaşığı toz şeker
    35 gram kuru maya
    3 su bardağı un
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Bir çay kaşığı tuz

    PİZZA HAMURU NASIL YAPILIR?

    1 su bardağı ılık su, 2 çay kaşığı toz şeker ve 35 gram kuru mayayı bir kapta karıştırın. Böylece maya çözünecek ve hamurda kullanılmaya hazır hale gelecek. Mayalı karışımı kenara koyup hamurun diğer malzemelerini hazırlamaya başlayın.

    Püf nokta: Elinize ılık gelecek 35-40 derece sıcaklığında su kullanın. Daha sıcak su mayaya zarar verir ve hamurunuz kabarmaz. Suyu koyduktan 5-10 dakika sonra baloncuklar oluşmaya başlar ve mayalı karışım kremamsı görünüm alır, bu da mayanın aktif hale geldiğini gösterir.

    3 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu bir karıştırma kabında karıştırın. Ortasını açıp mayalı karışımı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.

    Yumuşak hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın. Avuç ayanızla bastırarak yoğurun. Hamuru biraz döndürün ikiye katlayın ve tekrar yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar yaklaşık 8-10 dakika bu işleme devam edin.

    Püf nokta: Yoğurmak hamurun elastikliğini sağlar, böylece yumuşak bir hamurunuz olur. Hamurun kıvama gelip gelmediğini anlamak için hamurdan bir parça koparıp top haline getirin ve tezgaha bırakın. Eğer şeklini koruyorsa hamur olmuştur.

    Hamuru zeytinyağıyla hafifçe yağlanmış bir kaba koyun. Kabı şeffaf folyoyla gevşek olarak sarın ve ılık ortamda hacmi iki katına çıkana kadar bekletin.

    Püf nokta: Hamurun kabarmasına izin verecek genişlikte bir kap kullandığınıza emin olun.

    Kabaran hamuru üzerine biraz bastırıp 10 dakika daha bekletin. Hafif unlanmış bir yüzeyde ellerinizle veya oklavayla hamura yuvarlak veya dikdörtgen pizza hamuru şekli verin.

    Püf nokta: Hamur şekil almak yerine çektiğiniz yerden geri eski şekline dönüyorsa hamuru biraz daha dinlendirin. Birkaç dakika daha beklettikten sonra hamur şekil verilebilir hale gelecektir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler