YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pizza Hamuru Tarifi

    İtalyan usulü pizza hamurunun yapımı sizlerle olacak. Malzemesini de kendi damak zevkinize göre hazırlayıp afiyetle yiyeceksiniz.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi dk
    Kalori/Porsiyon -

    Pizza deyince herkesin aklına yüzyıllar boyunca çeşitli Avrupa ülkelerine ev sahipliği yapmış olan İtalya gelir hiç kuşkusuz. Çünkü pizzanın ana vatanı İtalya. İtalyan kadınların savaş zamanında hamurun üzerine evlerindeki mevcut malzemeleri koyarak yapmış oldukları yemeğin adının pizza olduğunu biliyor muydunuz peki? Hepimiz mutlaka İtalya’ya gitmek Roma’yı küçük çaplı bir fetihle gezmek, gitmişken de pizza yemek isteriz tabi ki. E şimdi pizza yemek için İtalya’yı mı gitmemiz lazım. Değil elbette bugünkü tarife İtalyan usulü pizza hamurunun yapımı sizlerle olacak. Malzemesini de kendi damak zevkinize göre hazırlayıp afiyetle yiyeceksiniz.

    Malzeme Listesi

    3,5-4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı kuru maya ya da 20 gram yaş maya
    1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    Tuz
    Su
    1 çay bardağı doğranmış domates
    1 çay kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    ( Kişilik - 15 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Pizza hamuru hazırlarken ilk adımda 1 tatlı kaşığı kuru mayayı ılık suda eritin. Ardından geniş bir yoğurma kabında 3,5-4 su bardağı unu ve erittiğiniz mayayı karıştırın. Daha sonra içine oda sıcaklığına getirilmiş olan 1 çay bardağı sütü azar azar ve yarım çay bardağı sıvı yağı ilave ederek yoğurmaya devam edin. Sonra 1 adet yumurta, su ve tuzunu da ilave edip çok katı olmayan kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz pizza hamurunu streç filmle sarın yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Pizza hamurunun üzerine bir bez örterek de dinlenmeye bırakabilirsiniz.

    Adım 2

    İkinci adımda pizza hamuru dinlenirken hamurun üzerine sürülecek olan sosu hazırlayın. Bunun için mutfak robotu yardımı ile 1 çay bardağı doğranmış domatesi, 1 çay kaşığı kekiği, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırın.

    Adım 3

    Son adımda önceden yoğurmuş olduğunuz pizza hamurunu tepsinizin büyüklüğüne göre 2 veya daha fazla parçaya bölün. Ardından hamuru incecik açın ve tepsiye yayın. Sonra da hamurun üzerine sosunu sürün. Üzerine de dilediğiniz malzemeleri hazırladıktan sonra pizza hamurunu önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemelerin durumuna göre yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

    Püf Noktası

    Pizza hamurunu pişirirken hazırladığınız sosun içine tercihinize bağlı olarak ketçap ilave edebilirsiniz. Pizza hamurunu pişirirken fırının en üst bölmesinde ve tek başına pişirin. Eğer birden fazla tepsiniz varsa bunları sırayla pişirin. Böylece fırın ısısını tamamen tek pizzaya verecek ve pizzanızdan en iyi sonucu alacaksınız. Aksi halde pizza hamuru çökecek ve hamur olur.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler