YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pizza Yemek İşyerindeki Üretkenliğinizi Artırıyor!

    Hem de paradan bile fazla artırıyor!

    Çalışmak için renk renk banknotlardan daha motive edici ne olabilir? Görünen o ki uzayan erimiş peyniriyle bir pizza!

    Duke Üniversitesi psikoloji profesörü Dan Ariely, _'Ödül: Motivasyonlarımızı Şekillendiren Gizli Mantık' (Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations)_ isimli kitabında, Intel fabrikası çalışanlarını kapsayan bir araştırmanın ayrıntılarını anlattı.

    Firma çalışanlarından oluşan katılımcılar gruplara ayrıldı. Gün içerisinde belirli sayıda bilgisayar çipini monte etmeleri karşılığında; birinci gruba pizza, ikinci gruba tebrik/övgü, üçüncü gruba nakit teşvik primi vadedildi. Ayrıca bu gruplar haricinde, kontrol grubu olarak, hiçbir ödül vadedilmeyen bir grup da vardı.

    İlk gün en büyük motive edici, üretkenliğin kontrol grubuna göre % 6,7 daha fazla artmasını sağlayan pizza oldu. Pizzayı, üretkenlikte % 4,9 artış sağlayan nakit prim (yaklaşık 30 Dolar) grubu takip etti. Araştırma devam ettikçe işler daha ilginç bir hal aldı, çünkü nakit prim vadedilen grup ikinci gün, kontrol grubuna göre % 13,2 daha kötü bir performans sergiledi.

    Araştırmanın sonucunda, en fazla motive edici etken tebrik/övgü oldu, ancak Ariely eğer pizza çalışanların evine teslim edilseydi pizzanın galip geleceğini düşünüyor ve bunu kitabında "Çünkü bu sayede, onlara sadece bir ödül vermekle kalmıyor, aynı zamanda ailelerinin gözünde kahraman olmalarını da sağlıyoruz" şeklinde açıklıyor.

    Tabi ki motivasyon için asıl gerekli olan şey kesinlikle adil bir ücret ve geçimi sağlamaya yetecek bir maaş, ama velhasıl dünyaya hükmedebilmeniz için ihtiyacınız olan şey bir pizza!

    BONUS: RÜZGAR GÜLÜ PİZZA

    Kaynak

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler