YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pokemon Go: Fast-Food Yiyip Zayıflamanın Tek Yolu

    İnsanlar çok yürüyorlar, acıkıyorlar... Sadece fast food'lara değil, tüm restoranlara öneriyoruz!

    Pokemon Go; tüm bakkallarda, marketlerde!

    ...ve hattâ mezarlıklarda, evlerde, kiliselerde, İngiliz istihbarat servisi MI5'ın ana binasında, sokaklarda, caddelerde, dersliklerde, bankalarda, fırınlarda, tuvaletlerde, HER YERDE.

    6 Temmuz 2016'da piyasaya sürülen Pokemon Go, şimdiden tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Hem de öyle bir etki ki, çocukluğunu 90'larda yaşayan ve bir akıllı telefona sahip olan (gerçi sahip olmayan mı kaldı?) herkes elinde telefonu; sokaklarda adım adım Pokemon kovalıyor, modern zamanların Ash Ketchum'u olmak için varını yoğunu sergiliyor, yoruluyor, acıkıyor...


    Çok zor ama, ola ki Pokemon Go'dan halâ haberiniz yoksa diye özetleyelim:

    Pokemon Go 90'ların sonunda çocukluğumuzu kasıp kavuran, 2000'lerin başında da usulca hayatımızdan çıkan çizgifilm (anime mi demeliydik?) ile aynı prensipte işliyor. Telefonunuza indirdiğiniz augmented reality (arttırılmış gerçeklik) tabanlı oyun sayesinde, telefonunuzun kamerasını tuttuğunuz herhangi bir yerde bir pokemonla karşılaşabiliyorsunuz. Karşılaştığınızda tek yapmanız gereken, ekrandaki poketopu parmağınızla sürükleyerek pokemona doğru fırlatmak.

    Tabii karşılaşmalar o kadar da sık olmuyor; bol bol yürümeniz, aynı bir pokemon ustası gibi memleketi karış karış gezmeniz, pokemon aramanız gerekiyor. İşte insanlar bunu yapıyorlar, olmayacak yerlere girip çıkıyorlar, haliyle acıkıyorlar.

    Herkes Bunu Konuşuyor! Peki Pokemon Go Bize Ne Yaptı?


    Evinden dışarı adımını atmayan, ofis koltuğundan kalkmayan insanları bu kadar yürütürseniz; elbet tuhaf olaylar da gerçekleşir!

    Oyunun piyasaya sürülmesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden haber sitelerine düşen en tuhaf olayları şurada sizlerle paylaşmıştık. Neler olmadı ki bir haftada; kimisi Squirtle ararken cesede denk geldi, kimisi bir pokestop'ta soyuldu...

    Oyun iyi şeylere de gebeydi elbette; örneğin Oxford Üniversitesi psikiyatri bölüm başkanı Daniel Freeman, Pokemon Go'nun anksiyete bozukluğuna çok iyi geldiğini açıkladı. İnsanları sürekli yürütüyor oluşu da yüzbinlerce Twitter kullanıcısı tarafından ''Vallahi zayıflatıyor!'' minvalinde cümlelerle mizah konusu yapıldı.

    Yaşanan ekonomik tuhaflık ise oyunun tüm dünyayı nasıl etkisi altına aldığının kanıtıydı. Üretici firma Nintendo, Pokemon Go sayesinde değerine 7 Milyar Dolar daha ekleyerek piyasa değerini %25 arttırmayı başardı!


    Şimdi parçaları birleştirelim.

    • Dünyayı kocaman bir pokemon arenasına çevirmiş bir oyun,

    • İnsanlara yürüyüş yaptırdığı için fazla kilolara ve anksiyeteye iyi gelmesi,

    • Nintendo'ya getirdiği 7 Milyar Dolar'lık kâr...

    Evet; bu şartlar altında, görünen o ki restoranların bu duruma kayıtsız kalmaları imkansız!

    Şimdilik Türkiye'deki restoranlardan, kafelerden, barlardan böyle bir hamle gelmedi; geldiyse bile haber ajanslarına yansımış bir şey yok. Ama bakın dünyanın dört bir yanından restoran sahipleri Pikachu'yu nasıl da sahiplenmişler:


    Sydney (Avustralya)

    Restoranlar arasında ilk büyük hamle, Sydney'de konuşlanmış bir Çin restoranından; Tanghui'den geldi :)

    Restoran, her gün 11.30-14.30 ve 17.30-21.30 arasında pokemon bulunduracağını açıkladı. Yani tam da öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerinde; _zaten restorana insan gelmesinin en muhtemel olduğu saatlerde!

    _

    Peki bunu nasıl yapıyorlar? Pokemonlar oyunda rastgele belirmiyorlar mı? Şöyle ki; oyunda bir Lure (cazibe) modu var. Oyuna para ödeyip, bulunduğunuz yeri pokemonların çok sık uğradığı bir pokestop haline getirebiliyorsunuz. İşte Tanghui, her gün öğle ve akşam saatlerinde bunu yapıyor; Pokemon Go kullanıcılarını bu sayede restorana çekiyor :)

    Restorana gidinceye kadarki yürüyüşü de hesaba katarsak; restoran kârda, vücut sağlığı kârda... Daha ne olsun?


    Seattle (ABD)

    Sydney'lilerin planı tutmuş anlaşılan: Çünkü yöntem anında ABD'ye sıçradı, Seattle'da görüldü...

    Seattle'daki Samuel Adams da lure modu sayesinde bir pokestop'a dönüşenlerden. Üstelik bu pokestop'luk Sydney'deki gibi belli saatlerde değil, restoranın açık olduğu her saatte! Yani insanlar yürüyor, yürüyor, yürüyor, iki pokemon yakalayıp hamburgeri gömüyor.

    Mutlu restoranlar, hamburger ve patates kızartması etkisine rağmen rahatça eritilmiş kaloriler. Ne güzeldir augmented reality!


    Lure modundan başka yöntemler de mevcut:

    Bu diğer yöntem de ABD'nin birçok eyaletinde faliyet gösteren Akdeniz mutfağı restoranı Zoe's Kitchen tarafından kullanılıyor. Tweet şöyle;

    Yani, ola ki Zoe's Kitchen'da bir pokemon yakalayacak olursanız anında 25 Dolar'lık bir hediye çeki kazanıyorsunuz. Yani bir pokemona, iki kişilik yemek bedava!


    Türkiye'deki restoran işletmecileri! Siz işinizi bilirsiniz...

    Son sözümüz size: Bakın, yurtdışındaki akranlarınız neler neler akıl etmişler... Dışarıda, ellerinde telefonlarla pokemon yakalamaya çalışan bir grup 'oyun sayesinde sportmen, dolayısıyla çok acıkmış' müşteri var. Siz de yapın şu indirimlerden.

    Lure modu alın, hediye çeki verin; ekonomiye can verin!

    Peki, Pokemon Go bize ne yaptı? ‪#‎pokemon‬ ‪#‎pokemongo‬


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler