YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pratik Milföy Mantı

    Mantıya farklı bir anlam kattık! Milföy hamurundan patatesli mantı yaptık! İçi patatesli, dışı çıtır çıtır leziz mi leziz hafif mi hafif mantı tarifi geliyor. Üstelik yapması da son derece pratik!

    Malzemeler

    4 adet dikdörtgen milföy hamuru
    2 adet patates
    2 tatlı kaşığı salça
    ayçicek yağı
    Baharat (Tuz, karabiber, pulbiber, nane)
    Bir kase maydanoz

    Sos İçin;

    Sarımsaklı yoğurt
    Yağda kızdırılmış salça

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle patatesleri haşlamaya başlayın. Patatesler haşlanırken maydanozları da kıyılmış hale getirin. Haşlanan patatesleri ezici ile ezin ya da rendeleyin ve bir kenara alın.

    Adım 2

    Tavaya ayçicek yağını, salçayı ekleyin. Salça biraz pişmeye başladığında ezilmiş patatesleri, kıyılmış maydanozları ve dilediğiniz baharatları ekleyin ve tüm malzeme içiçe geçene kadar karıştırın. Pişen iç harcı soğuması için kenara alın.

    Adım 3

    Bu aşamada milföy hamurlarını hazırlayın. Hamuru önce kat yerinden ikiye kesin. Daha sonra her bir milföyden 8 eşit kare olacak şekilde ufak parçalar elde edin. Milföylerin içine patatesli harçtan ekleyin ve klasik bir mantı katlar gibi katlayın. Tüm milföy parçaları için aynı işlemi yapın.

    Adım 4

    Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine mantıları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika içerisinde pişeceklerdir (Ancak bu süreyi kontrollü tutun, pişme süreleri fırından fırına değişiklik gösterebilir). Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça sostan dökerek servis yapın. Afiyet olsun!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler