YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pratik Zekâ Sayesinde Öğrenci Evinde Hayatta Kalmanın 18 Yolu

    Gençlik yıllarımızın en komik, en saçma ancak hiç şüphesiz en kaliteli anlarını yaşandığımız dönemdir öğrencilik. Başımıza gelen onlarca garipliğin kimisi kısıtlı imkânlar nedeniyle, kimisi de kendi iş bilmezliğimiz yüzündendir. Lakin sebebi ne olursa olsun panik yok! Anne evinden uzakta olmanın tetiklediği hayatta kalma içgüdüsüyle her çaresizliğin üstesinden gelebilirsiniz. Tecrübeyle sabittir…

    Girdiği her ortamda master chef muamelesi gören öğrenci

    Sadece sınav zamanları not için hali hatrı sorulan öğrenci gibi o da sadece açlık başa vurunca hatırlanır. Günde üç öğün falan… Bu tipler, genelde çalışan annelerin çocukları olurlar, bu yüzden bir nevi kendi başlarına büyümüşlerdir.

    Hâl böyle olunca sabah kahvaltısı için menemen yapmaktan, tam teşekküllü akşam yemeğine kadar her türlü yemek ihtiyacına cevap verebilirler. “Abi o çocuk da gelecekse kesin eve çık” cümlesindeki özne olamasa bile cümlenin kahramanıdır. El altında bu tiplerden bir tane bulundurmak ve onunla arayı iyi tutmak hayat kurtaracak pratik çözümlerin başında gelir.


    Biten tüplerim oldu…

    Tüp bitmese doğal gaz kesiktir, öğrenci evinde her zaman bir şeyler eksiktir, yarımdır! Peki bu durumun sizi durdurmasına izin verecek misiniz? Elimizin altında yapılacak yemeğe uygun bir ısı kaynağı muhakkak vardır. Sucuk veya yumurta kızartılacaksa ütü, makarna haşlanacaksa kettle imdada yetişir. Sonuç olarak, ihtiyaç karşılandı!

    Yeni bir kettle almak zorunda kaldılar.


    Tavana değmesine ramak kalmış bulaşık sorunsalı

    O bulaşıkların düzenli olarak yıkanması eve çıkmadan önce mutlaka ama mutlaka sarf edilen “Abi bulaşık biriktirmiyoruz, tamam mı?” gazlamasıyla kararlaştırılmıştır. Ancak filmi biraz ileri sarınca, bulaşıkları yıkamakla görevli arkadaşınızı yayları bozuk kanepeye serilmiş, Instagram’da stalk yaparken bulacaksınız.

    İşte bu gibi durumlarda, kahve yaptığınız cezveleri bir çorba tenceresi gibi kullanabilirsiniz. Orta boy bir cezvenin içine paket çorbadan 1-2 yemek kaşığı koyup, her zamanki gibi pişirmek bireysel kurtuluşunuzun anahtarı olacak. Tabak sorununu da kahve kupasıyla çözdükten sonra sizden iyisi yok. Yani, en azından tekrar acıkana kadar.


    “Abi ben süzgeçsiz çay içemiyorum ya” adamları...

    "Sen de içme o zaman güzel kardeşim. :)" demek uygunsuz olacağından bu tipleri de mutlu edecek bir çözümümüz tabii ki var. Boyuna değil işlevine odaklandığımız için geçen akşam makarna süzdüğünüz telli kevgiri bardağın üstüne koyup bir çay süzgeci gibi kullanabilirsiniz. Acaba kevgiri yıkamış mıydık? Bırakın buna çayın tadına göre arkadaşınız karar versin. Kıps...


    Evde ekmekten başka yiyecek bir şey yok

    En azından onu keyifle yemek en doğal hakkınız. Eğer öğünleri hâlâ kahvaltı vs. olarak ayırabiliyorsanız, çatalın ucuna sapladığınız ekmekleri belli bir yükseklikten tutup ocağın üstünde ısıtarak güzel bir kahvaltının ilk adımlarını atabilirsiniz. Kim bilir belki dolapta sizi bekleyen ufak bir peynir de vardır.


    Bir teselli ver...

    Hayalinizdeki menünün masada bir araya gelme ihtimali oldukça düşük. Ama şu kısa dünyada buna çok da takılmamak lazım. Menüdeki yemeğin yanına hayalinizi resmederek bir nebze olsun teselli bulabilirsiniz. Karnınız tam doymasa da, yaratıcılığınız ve hayal gücünüz acayip gelişecek.


    Evin süslüsü elinden bırakırsa: fön makinesiyle yemek ısıtmak

    Siz sabahın köründe çalan alarmınızın akabinde yatağınızda oturup “Benim adım neydi ya?” gibi temel sorulara cevap ararken “Abi fön makinesini nereye koydunuz yine?” diyen o insan odanıza dalar… Eğer fön makinesi bu arkadaşın elinde değilse, birkaç gün önceden kalma makarna, piza, kır pidesi, lahmacun gibi yemekleri ısıtmak için verimli bir yoldur.

    Bonus: Fön makinesini buzlukta bekleyen yemekleri çözmek için de kullanabilirsiniz.


    Zihni sinir ile büyüyen kuşak: Elektrik sobasından balık ızgarası yapmak

    "Balık yanar mı, akan yağlar nereye damlar?" bunlar omega eksikliğinden veya açlıktan ilk etapta cevap veremeyeceğiniz sorular. Balık lokantalarının önünden geçemeyen öğrenciler dumanı üstünde balık ızgaraya duydukları özlemi böyle giderebilirler.


    Elektrik sobasında sucuk ekmek: Abi vereyim mi bir yarım?

    Elektrik sobasında sucuk kızartmak, İstanbul'da bıraktığınız sucuk-ekmek efsanesinin gittiğiniz yerde size eşlik etmesini sağlayacak yegâne yol. Ancak çok da havaya girerseniz kendinizi salondan geçen ev arkadaşınıza "Abi vereyim mi bi' yarım?" diye sorarken bulabilirsiniz. Hadi bakalım genç ver oradan bi' yarım.


    Mutfaklarınıza bahar gelecek

    Birikmiş bulaşıkların o ağır, hantal ve sanki hiçbir yere gitmeyecekmiş gibi mutfağa çöreklenmiş kokusunu, yığının üstüne sıkacağınız deodorantla bir nebze olsun bastırabilirsiniz. Görüntüyü de geçici olarak gazetelerle kamufle ettikten sonra durum kurtarılmıştır. Sizde olmasa bile evdeki birisinde illa deodorant bulunur. Zamansız eksilen deodorantlar konusunda birbirimizi tanımıyoruz. Kıps.


    Mutfakta biri mi var?: İnşaatçı Hayri Usta

    Normalde kek yapmak oldukça kolaydır, ancak öğrenci evinde bu süreci hızlandıran mutfak aletlerini bulmak sorun olabilir. Bu sorunu büyük ihtimalle ev sahibine ait olan ve apartmanın kömürlüğünde bulabileceğiniz matkapla aşabilirsiniz. Eğer siz kullanmayı bilmiyorsanız, teknik bölüm okuyan arkadaşlarınız kesin bilir.


    Halka inmekten çekinmeyin

    Annenizin sizinkine kıyasla bayağı sıcak ve rahat evinden uzakta, sosyal medyada dönen aşure geyiklerine nasıl mahzun gözlerle baktığınızı hayal edebiliyoruz. Fırınlarda ve pastanelerde yapılan bilumum aşurelerin fiyat/performans oranları ortadayken, içinde en az sizinki kadar yetenekli anneler barından halka inmekten çekinmeyin. Siz aşure isteyin, belki size kıyamayan teyzelerin yüreğinden kıymalı patates yemeği ve atınca yalıtım malzemesi gibi duvara yapışmayan gerçek pilav da kopar.


    İlk insanların izinden: Bozulacak gıdaları balkonda saklamak

    Tarihin akışını değiştiren Endüstri Devrimi sizin eve yeteri kadar uğramadı mı? Sıkıntı yok. Havalar soğuduğunda çabuk bozulacak yemeklerinizi balkonda saklayarak buzdolabı için yapacağınız masrafı yaza kadar ötelemek mümkün. Eğer iklimi soğuk bir bölgede öğrenciyseniz bu yöntemle buzdolabına para harcamadan mezun olabilirsiniz. İlk maaşınızla da bir buzdolabı alırsınız artık.


    Normal şehriyeden herkes çorba yapar

    Mesele, şehriye olmayan bir şeyden şehriye yaratarak ortamdaki herkesi büyülemek. Hem kim gidecek markete kadar allasen? Zamanında alınıp bir köşeye terk edilmiş çubuk makarnaları ufak parçalar halinde kırarak içinizi ısıtacak bir şehriye çorbası yapabilirsiniz. Artık ütüde mi yoksa elektrik sobasının üstünde mi pişirirsiniz, orası size kalmış.


    Ocaktaki inatçı lekelere alüminyum folyo şoku!

    “Abi ben de çorbayı yapayım o zaman ya” diyen o güzel arkadaşımız kendini sürekli telefona veya oyuna kaptırdığı için ocağı kaplayan yemek artıkları zamanla fizikî haritayı andırır. Bir taraf yanan yemek artıkları nedeniyle kahverengi, temizlenemeyen köşeler ormanlık alanlar gibi küften yemyeşil… Uygun fiyata tedarik edebileceğiniz bir paket alüminyum folyo ile bu sorunun da üstesinden gelirken, aynı zamanda mutfağınızda fütüristik bir görüntü elde ediyorsunuz.


    İçimizdeki Derya Baykal fısıldayınca: Çöp poşetinden mutfak önlüğü yapmak

    Sıradan mutfak önlüklerinin aksine yıkamaydı, kurutmaydı gibi polemiklere mahal vermeyen bu projenin yapımı da gayet zahmetsiz. Bir adet büyük boy çöp torbası ve makas sayesinde kıyafetlerinize zeval gelmeden rahat rahat iş yapabilirsiniz. Üstelik kokulu ve çiçekli desenlerle tarzınızı mutfağa taşıyabilmeniz de cabası.


    Çöpler çöp kutusuna atılınca siz de çok şaşıracaksınız

    Sadece ayağınıza takılınca varlıklarından haberdar olduğunuz ufak tefek çöpleri tamamen tarihe gömüyoruz. Ters çevirdiğiniz taburenin bacaklarının arasına gerilen bir torba, semtin marka nayloncusunda satılan değme çöp kutuları kadar iyi iş görecek. Bu sayede sadece mutfakta değil, evin diğer noktalarında da hijyen oranları gözle görülür derecede yükselecek.


    Sen MacGyver’ı bilir misin genç adam?

    Şayet şu ana kadar yazdıklarımızdan senin derdine çare olan bir çözüm bulamadıysan, eline geçirdiği malzemelerle ortaya türlü çeşitli icatlar koymayı başaran MacGyver gibi düşün! Gördüğün her şey, aslında çözülmeyi bekleyen bulmacanın bir parçası. Mesela ev arkadaşının yeni aldığı bot, her zaman bir bottan daha fazlası.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler